termopane Schuco

termopane Schuco | Autor: Eseea

Link direct la acest mesaj

ne-am mutat de curand intr-o zona de case, la bloc, stam la etajul 2. Toate bune si frumoase, mai putin o problema majora : ZGOMOTUL. Am luat in calcul mai toate aspectele cand am ales acest apartament, am vizionat cred vreo 10 blocuri pana sa-l alegem pe acesta, am luat chiar in calcul si faptul ca dormitoarele sunt spre strada. Numai ca nu ne-am gandit ca noaptea vor latra cainii vecinilor de vis a vis chiar in halul asta. Ziua e relativ liniste, e frumos, e verdeata, e bine. Dar noaptea e dezastru cand se apuca cainii de latrat ( chiar vis a vis de noi are un mos 3 caini). Casa lui e chiar peste drum, sunt cred cam 15 metri, cu aproximatie. E normal sa se auda atat de tare?? Zici ca latra cu tine in casa.......Termopanele sunt Schuco, proprietarul zice ca sunt ff bune.....Blocul e bine izolat, are izolatie de 10, in casa e racoare, peretii sunt de caramida si beton. E adevarat ca geamurile sunt mari.......dar e normal sa se auda asa tare??? Se aude si cand bate vantul, si cand vorbeste cineva in fata blocului...........Parca nu ar face fata deloc zgomotului. Se poate face ceva?? La voi cum se aud zgomotele ( cei care stati spre strada, la etaj inferior si aveti termopan) ??

Mami de fetita si de baietel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Eseea eu stau la parter,am termopane alta marca decat ale tale,se aud cainii latrand insa infundat.Exact in fata geamurilor am si biserica,iti dai seama ca toaca ,slujba ,rumoarea sunt mari insa la mine cu geamurile inchise nu se aude decat infundat,asa ca impresia mea este ca termopanele tale nu sunt bune izolatoare de zgomot.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Andra si eu cred acelasi lucru. Ce infundat?? Zici ca latra la tine in pat. Si totusi nu inteleg unde e problema : marca Schuco este renumita......oare se poate face ceva? Sau pur si simplu tb sa ne obisnuim sau sa schimbam geamurile???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

Andra si eu cred acelasi lucru. Ce infundat?? Zici ca latra la tine in pat. Si totusi nu inteleg unde e problema : marca Schuco este renumita......oare se poate face ceva? Sau pur si simplu tb sa ne obisnuim sau sa schimbam geamurile???

In magazinele cu materiale de constructii sau in Praktiker exista banda izolatoare din cauciuc, autoadeziva. Vezi ca sunt mai multe profiluri si grosimi. Nu lua banda izolatoare foarte groasa in sectiune, exista riscul sa nu ti se mai inchida deloc geamul dupa ce o montezi. De preferat ar fi sa iei un model care are sectiunea ca un U. Nu lua din acelea la rola gata ambalata, exista si la metru, in zona de electrice, becuri, prize, etc.

Cumpara-ti cativa metri de banda izolatoare si lipeste-o pe tocul geamului, exact acolo unde se suprapune garnitura de cauciuc a geamului (partea mobila). Deci banda izolatoare lipita pe toc sa se "pupe" cu garnitura de cauciuc a geamului - partea mobila, cea care se deschide. Pentru mai multa siguranta poti lipi si pe tocul din interior si pe tocul care da spre exterior (sper ca s-a inteles ce am vrut sa spun, adica tot conturul pe care partea mobila a geamului il are cu tocul).

Daca stii pe cineva la o firma de termopane, poti cere sa vina sa ti le mai regleze, cel mai probabil nu se inchid perfect etans si de acolo vine mare parte din zgomotul pe care il auzi.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu am avut termopane Schuco si am fost foarte multumita. Nu se auzea nimic...adica asa foarte infundat vreun caine mai isteric. Ori sunt contrafacute, ori au vreun viciu la montaj.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

va multumesc mult fetelor. Astept saptamana asta un inginer de la firma de constructii, chemat de proprietarul constructiei,care cica va masura decibelii.........dar, mai mult ca sigur, va spune ca totul e ok.

Corina, habar nu am daca ne vom descurca sa facem ce ne recomanzi tu, amandoi avem maini stangi la chestii de astea tehnice dar vom incerca si asta daca nu se rezolva altfel.:( Am avut si noi ideea asta,sa mai punem ceva cauciuc de ala, dar proprietarul ( care de altfel e bine intentionat, a mai rezolvat cateva probleme expuse de noi si, mai mult, va sta si el in bloc si are aceleasi geamuri ) zice ca nu se mai poate pune nimic.......

Mergi la inceput

pt cei care vor sa doarma vreodata noaptea : NU CUMPARATI in str Dambului 96, bloc dezvoltat de CGM Ambient Construct. In curand vom inregista cum se aude latratul cainilor in apartament noaptea. Noi ne-am mutat de o luna, timp in care nici noi si nici copiii nostri nu am avut vreo noapte dormita, proprietarul neluind in calcul acest zgomot infernal pentru montarea unor geamuri corespunzatoare. Acum, pe cheltuiala noastra, trebuie sa schimbam geamurile, pt ca proprietarul nu accepta aceasta situatie, ca apartamentele sunt practic de nelocuit. Asa ca daca vrreti cosmar, mutati-va in Dambului.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

pt cei care vor sa doarma vreodata noaptea : NU CUMPARATI in str Dambului 96, bloc dezvoltat de CGM Ambient Construct. In curand vom inregista cum se aude latratul cainilor in apartament noaptea. Noi ne-am mutat de o luna, timp in care nici noi si nici copiii nostri nu am avut vreo noapte dormita, proprietarul neluind in calcul acest zgomot infernal pentru montarea unor geamuri corespunzatoare. Acum, pe cheltuiala noastra, trebuie sa schimbam geamurile, pt ca proprietarul nu accepta aceasta situatie, ca apartamentele sunt practic de nelocuit. Asa ca daca vrreti cosmar, mutati-va in Dambului 96.

Mergi la inceput