Oradea * (45)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Buna dimineata !
Unde fras e soarele ? E august si nu e soare
Cris, sufar cu tine, vreau caniculaaa

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Nu tine mult - pana duminica seara.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Daria-io zic ca dezleg misteru'...cineva a cobit...

cristina si Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salut! Noi am fost plecati cateva zile la Grosi, la casa de vacanta a socrilor. Lui Luca i=a placut, ca a fost in centrul atentiei, n-a fost nici asa canicula ca la oradea, insa la somnul de noapte tot nu i-a priit

SIMI, imi pare rau ca ai avut asa o enterocolita urata... As vrea sa te intreb 2 lucruri legate de plante, poate stii sa imi raspunzi:
1. E adevarat ca la plantele cu flori, daca tai florile ofilite imediat ce s-au uscat, infloresc apoi mai repede si fac mai multe flori?
2.La plantele gen tufa, daca vrei sa le faci sa creasca mai mult pe inaltime decat pe latime se tund ramurile de jos? Stiu ca de ex. la Budleja (sau cum se scrie) functioneaza, ma intrebam daca oare si la altele.

In rest, maine merg sa-i tund carliontii lui Luca, sunt superbi si sunt indragostita de ei insa ii e cald, asa transpira in somn... Iar in weekend stam si gradinarim, ca e plina de balarii gradina, trebuie s-o mai aranjam putin.

Pupici la toata lumea, de maine am inteles ca e gata cu codul galben, nu ca ar fi plouat prea mult pe aici, dar macar se intoarce soarele.

Monica, mami de Luca

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moni_or

SIMI, imi pare rau ca ai avut asa o enterocolita urata... As vrea sa te intreb 2 lucruri legate de plante, poate stii sa imi raspunzi:
1. E adevarat ca la plantele cu flori, daca tai florile ofilite imediat ce s-au uscat, infloresc apoi mai repede si fac mai multe flori?
2.La plantele gen tufa, daca vrei sa le faci sa creasca mai mult pe inaltime decat pe latime se tund ramurile de jos? Stiu ca de ex. la Budleja (sau cum se scrie) functioneaza, ma intrebam daca oare si la altele.

Hai ca mi-a trebuit o saptamana sa-mi revin si tot nu-mi pare rau ca am dat 5kg jos.
1. Nu putem pune in aceeasi categorie toate plantele cu flori. Pe cat de diverse sunt, pe atat difera si modul de ingrijire. In principiu cam toate plantele cu flori se "coafeaza" dupa perioada de inflorire. Si nu numai pentru partea estetica, ci si pentru a le ajuta sa se ramifice si sa formeze noi boboci.
Insa inflorirea unei plante depinde foarte mult de pamantul in care este pus si de fertilizarea acestuia.
Spre ex,. daca ai muscate si vrei o inflorire abundenta, varfurile lor trebuie mereu ciupite ca sa se ramifice si trebuie sa le administrezi ingrasamant pentru o mai buna inflorire. Daca vei lasa tijele de la florile scuturate, acestea vor continua sa consume "hrana" si va fi in detrimentul infloririi.
2. Nu ma pricep la plantele de exterior. Voi da un exemplu cu o planta de apartament: Hibiscusul.
Daca vrei sa il formezi copacel, trebuie sa ii tunzi toate ramificatiile de la baza pana va ajunge la inaltimea de unde vrei sa se ramifice. Practic ii formezi coroana prin tunderi repetate, numai sa stii de unde sa tai.
Si iti mai spun ceva. Si gradinaritul se invata prin experimentare. Sunt importante si cunostintele teoretice despre o anumita planta dar, mai ales cand vrei sa o formezi dupa bunul plac, trebuie sa incerci, sa exersezi.

Cred ca ma duc sa plantez din frunzulitele de violete. Au facut majoritatea radacini. Voi amesteca pamant cu perlit, caci asa e potrivit pentru ele. Ma duc sa mai dau o stropire cu Atonik, pentru ca face minuni.

Album 1 + Album 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Maine plec pt 3 zile cu fete cum tot prin Moldova. Ne auzim.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Moni, sa pui poze cu Luca carliontat si dupa tunsulici, plsss
Simi, spor la treaba, sa vii cu poze
Marius, vacantaaa, drum bun si vreme insorita

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Drum bun Marius&Co, distractie si multe pozici de calatorie.

Daria - n-am ce poza, am pus frunzulitele doar in 5 paharele , pentru ca nu toate aveau radacinile bine formate si am zis sa mai astept. Pe de alta parte mi-am adus aminte tarziu ca azi e sarbatoare si trebuia sa ma abtin de la gradinarit. Dar imi recunosc greseala si poate se iarta si voi avea noroc cu frunzulitele de violeta.
Daria, sa folosesti sanatoasa aparatul. Ce bine ne asemanam noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

SIMI multumesc frumos de lamuriri. Mai am o intrebare: ingrasamantul e acelasi pentru toate plantele cu flori sau cum il aleg sa se potriveasca?

DARIA, pun poze, abia astept sa-l vad, desi l-am mai tuns o data dar acum are parul si mai lung decat il avea inainte de prima tunsoare.

Monica, mami de Luca

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

si de la noi.

Simi ma bucur ca esti mai bine.

Moni abia astept sa vad poze cu tunsulici

Marius drum bun.

Daria,Cris

Noi ieri am facut o excursie in zona Boga-Padis...a fost superb,am descoperit inca un loc minunata la noi in judet .Era plin de straini,mai ales nemti,cehi,slovaci,maghiari....daca am cerut o informatie ni s-a raspuns in engleza.Am respirat aer curat si ne-am relaxat.

Cateva poze sunt aici: http://family.webshots.com/photo/2528429390104517296vEGJyT

ici tuturor si un week-end minunat.

Laura, Andy (07.04.2002) &Alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Laura-revazut pozele.Am tras concluzia ca Andrei a fost singur

Moni-nu-i taia zulufii, ca nu va mai fi canicula!!!

Revin!

cristina si Andrei

"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."

Mergi la inceput