Bulgaria- impresii, drum, statiuni, hoteluri(15)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

Corina, in Albena am fost doar la Kaliakra, n-am fost la niciunul dintre Lagune. Probabil ai citit cand am scris ca am o vecina care a fost la Kaliakra in vara si imi spunea ca nu a fost prea incantata , avea asteptari mult mai mari de la Kaliakra , si facea comparatie cu Laguna Garden unde fusese cu 1 an in urma si -spunea ea- era peste Kaliakra. Acum...nu stiu ce sa spun, nu-i o tipa cu mofturi, m-am mirat cand am auzit-o, ma gandesc ca probabil avea asteptari mult mai mari si de aceea nu i-a placut.
Mie mi-a placut Kaliakra, animatia era cam varza, cel putin acum...facand comparatie cu Duni...nu suporta termeni de comparatie, la Duni erau niste spectacole seara, in amfiteatru de nota 20. Si spectacolul ala cu copiii din resort, si la piscina, in timpul zilei...super.

E adevarat ca in Duni nu erau biciclete, carturi...etc.

De ce nu te gandesti la Kaliakra? E adevarat ca e in capatul statiunii, dar ajungi repede la zona de distractii, noi eram cu Calin mic, de pana in 2 ani si nu era seara in care sa nu dam o tura pe acolo, iar caruciorul il luam doar asa...sa avem ce trage dupa noi , copilul alerga pe langa el

Si acum...ia spune-mi tu despre Ralitsa, am o colega care ar vrea sa mearga acolo, doar ei 2, fara copii( copii-s mari, 19-20 ani), n-au mai fost in concediu in afara tarii, nu-i deranjeaza faptul ca plaja e ceva mai departe, cum sunt camerele, cum e mancarea, cum circula autobuzele- sau ce sunt ele- pana la plaja si seara, ma rog...ce poti sa-mi spui asa, in general, e ok sau nu? Ea ma intrebase de Nisipuri, dar cum n-am fost si nici nu am de gand ca nu-mi place aglomeratia si nebunia- i-am recomandat Albena si Ralitsa , cel de 3*. Si apropo, ce diferenta e intre cel de 3* si cel de 4*? Piscina, restaurantul sunt comune? Si plaja...am inteles ca Ralitsa are plaja privata, unde nu mai platesti, asa este sau ma insel?

Mergi la inceput

Baby_boy, si eu tot Miramarul l-as alege. De fapt, ptr familie cu copil mic n-as alege Nisipurile. Ca hotel, din ce am citit stiu ca Arabella si Bolero sunt cele mai bune din Nisipuri, iar din Obzor de Miramar am tot citit ca ar fi ok. Ca statiuni totusi ai ales cam extremele: una prea zbuciumata si alta prea linistita De Nisipuri am scris si mai sus ca mie, una, nu-mi place ( si asta numai din ce am citit, n-am fost si nici nu-mi doresc ). In schimb - tot din ce am citit- Obzorul e prea linistit, am inteles ca nu prea ai ce face seara, n-ai unde sa te plimbi.
Undeva la mijloc ar fi Albena: ai ce face seara, plaja si intrarea in apa sunt ok mai ales ptr copil, singurul lucru care nu mi-a placut mie a fost ca atunci cand am fost noi marea a fost agitata, iar copilul meu- atunci de 1 an si 9 luni - n-a bagat piciorul de teama. In schimb anul trecut, in Duni, din cauza unui dig care-i acolo, apa marii e linistita, limpede de vezi scoicile si pestii de pe fund, iar el numai in apa statea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina75 spune:

Roxana, sa o luam pe rand. De ce nu as vrea Kaliakra, pai comparativ cu Lagunele de 4* anul asta cel putin, pretul este mult peste, fiindca e diferenta de UAI-AI, plus probabil si o mica diferenta de clasa, asta din impresiile citite.
Deci, dupa calculele mele, e o diferenta de cca 220 eur.
M-am plimbat anul trecut pe toata plaja, am vazut cam ce era pe acolo, si nu stiu daca merita diferenta. Si bugetul e ca si anul trecut: de criza
Noi oricum stam ziua pe plaja, cu pauza de pranz, iar de mancare nu suntem pretentiosi. Si stii cum e cu astia mici, tu cel mai bine ca ai 3 , dar ptr noi, concediile cu Andrei au fost mai mult ale lui, nu ale noastre
Probabil ca noua ne-ar pica mult mai bine Miramar sau Royal Marina, ca si conditii si relax, dar a prins copilul gustul distractiei

Acum cu Ralitsa, ce sa-ti zic, cred ca depinde de gusturi. Daca prietenii tai nu au mai fost in afara, probabil o sa le placa, insa noi am comparat cu Miramar, unde fuseseram cu un an inainte, si de aceea poate nu ne-a placut asa tare.
Noi am stat la hotelul de 3*, camere micute, cum sunt toate in Albena, dar ptr 2 persoane sunt ok. Gresie pe jos, balcon, curatenie asa si asa, nu prea maturau, luau doar gunoiul si spalau cu mopul...adica insirau de colo colo. Si nu m-am spetit sa-i dau cameristei spaga fiindca nu am vrut. Asternutul l-au schimbat o data, prosoapele cam la 2-3 zile. Uneori puneam un prosop jos sa-l schimbe si il gaseam aranjat la loc (si neschimbat )
In zona sunt mai multe hoteluri, Ralitsa 4* si Ralitsa corp K sunt chiar langa, intre ele cumva fiind piscinele, foarte ok, multa verdeata, animatori si program bun. Spun asta pentru ca auzeam din camera, noi la piscina nu am stat, pentru ca am preferat sa mergem pe plaja, ca pentru mare ne-am dus, altfel stateam acasa. Insa zona e ok, brazi, umbra, padure :-), mai debraba ai impresia ca esti la Predeal, nu la Albena.
Distanta pana la plaja e cam 10-15 min pe jos, nu e mult, cobori putin, dar drumul e placut. Autobuzele pleaca la 30 min din fata hotelului de 3*, parca la 9 e primul, ultimul la 16 sau 16.30, insa sunt destul de aglomerate, pentru ca iau turisti si de la alte hoteluri, parca inca vreo 2 sau 3. Sunt autobuze ok, nu vechituri, decent.
Restaurantul Ralitsa 3* e diferit de Ralitsa 4* si corp K, desi in aceeasi cladire, dar intrarile sunt separate. Probabil ca la 4* sunt alte aranjamente florale, sau mai multe feluri, habar nu am ca nu am fost (nu puteai intra de la 3*).
Am avut ce manca, adica nu mureai de foame, depinde si de gusturi si pretentii, insa in mod clar refoloseau mancarea, gratare nu erau in fiecare zi, tocaturi la greu (in fiecare zi faceau niste chiftele picante, dimineata, la pranz si seara, deja le simteam mirosul oriunde ne duceam), uneori fructele aratau jalnic, mezelurile la fel. Doua feluri de supe sau ciorbe, destul de bune, salate, adica iti puteai face, ca unele erau inecate in maioneza.
Insa as fi carcotasa rau sa zic ca am plecat vreodata flamanzi de la masa. Au facut si chestii faine, peste, pui, porc, o zi da una ba :-)
La snack bar nu prindeai pizza decat daca stateai la coada, erau aceleasi vesnice chiftele, insa era inghetata, erau ceva fructe, niste mere bestiale, cred ca le aduceau de pe acolo din zona, din alea dulci si bune rau.
Bautura de ultra all in era ok, de toate, vin, bere, campari, whisky, racoritoarele de la Coca cola...etc, deci cat putea fiecare sa bea (si crede-ma ca am vazut gasti de romani beti morti si care se aruncau seara in piscina )
Una peste alta, cred ca merita banii, mai ales ca, fiind ceva mai departe de plaja, tin preturile mai jos.
Poate ar fi ok sa incerce la cel de 4*, ma gandesc ca s-ar putea sa fie putin mai bine la masa..nu sunt sigura.
Pe plaja sezlongurile si umbrelele sunt gratuite, in zona rezervata pentru aceste hoteluri (sunt vreo 6 parca), care cum prinde loc, e destul pentru toata lumea. Noi am fost din 22 aug, marea era ok, vremea super, plaja curata, faceau ordine. Sezlongurile insa cam obosite, unele rupte, murdare...si lumea e asa cum e. Nu se dau si saltele pentru sezlonguri, tre sa-ti iei prosop de acasa, ca nu ai voie sa le cari pe alea din hotel.
Plaja asta privata e undeva intre hotelurile Laguna si Boriana, deci destul de central. Noi plecam de la plaja pe jos, ca ne enerva sa ne inghesuim in autobuz, si o luam pe langa Laguna, prin parc, imediat ajungeam, cu tot scandalul si Andrei obosit.
E ok Albena, doar stii, ca apropiere de casa si ca nu sunt probleme cu parcarea. Noi la Ralitsa am lasat masina in spatele Ralitsa 3*, sub copaci, acolo erau parcate f multe masini, a stat ok masina, la umbra, nu au fost probleme. Si noi am plecat si am venit prin Calarasi-Silistra, ni s-a parut mult mai bine decat prin Giurgiu sau prin Mangalia, adica cel mai scurt (de la Brasov) si cel mai liber.
Pri Giurgiu am fost cand am mers la Obzor.
Am si poze, ti le pot trimite pe email...sau sa le pun pe webshots...o sa vad. Daca mai vor sa stie ceva...le spun cu draga inima.

Apropo, voi unde ziceati ca mergeti anul asta? La Duni parca?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns baby_boy spune:

Bebe Beca, Corina, Roxana multumesc pentru raspunsuri

Oscilez intre Obzor si Nisipuri. La Obzor ma gandesc ca nu am ce vedea deloc. La Nisipuri mai ies din hotel..mai iau un suvenir.
Anul trecut in Sunny beach ieseam in fiecrae seara si faceam o plimbare pe faleza. Raducu meu avea 8 luni.
Acum nu stiu..la 1 an si 8 luni nu o sa mai stea in carut cred..ca sa vad si eu ceva..si am citit toate impresiile si vad ca s-a mai stricat treaba la Arabella in Nisipuri.
La obzor vad ca SOl luna Bay e deschis anul trecut. credeti ca e mai bun Miramar?Conteaza mult si mancarea pentru ca baiatul meu deja mananca orice.
Trimit si eu la agentii o cerere de oferta sa reusesc sa iau cu early booking ceva.
Cine mai merge la Obzor anul asta??

Cristina , mamica implinita de Raducu (7.10.2008)

Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Jose Garcia Marguez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yuppy spune:

Corina, noi am fost trei ani la rand la Complex Laguna. O data am stat la La guna Garden, si de doua ori la Laguna Mare. Pe noi ne-a bucurat ca este foarte aproape de plaja. Am fost foarte multumiti de ambele hoteluri, dar cel mai mult de Laguna Garden( sunt mai multi nemti).Acum doi ani am fost de doua ori la Laguna, si a fost OK la ambele. Anul trecut am stat la Laguna Garden, singurul lucru care nu mi-a placut, erau majoritatea romani( si probabil foarte multi veniti pt. prima data, si erau cam agitati cand era vorba d servitul mesei...). Hotelurile sunt curate, mancarea diversificata, piscina buna si pentru copii,animatie pt. copii, jocuri antrenante pt. adulti, gradinita, plaja lata, nisip fin. Sezlongurile la plaja se platesc. Nu am avut biletele luate cu vedere l aplaja, ne-am descurcat la fata locului cu receptionera(20 euro). Ti-as recomanda Laguna Garden, totusi. Daca te mai pot ajuta cu cateva impresii, cu cea mai mare placere. Daca ar fi sa mai mergem tot in Albena, tot la Laguna am merge. Noi anul acesta vrem s aschimbam statiunea, nu suntem hotarati, ne gandeam la Sunny Beach....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delmo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Carmenbr

Anul asta venim si noi in tara dupa 7 ani. Deci nu stim nimic din noutati. Sora mea insista sa mergem la mare la bulgari. Cineva mi-a recomandat Sunrise Hotel or Excelsior Hotel in Golden Sands. Stiti ceva de ele? Aveti alte sugestii pt all inclusive? Mergem cu 3 copii de 2, 5, 6 ani.
Multumesc mult de sfaturi.

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

Ajutati-o pe Diana!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

acum depinde cat de pretentiosi sunteti! mie una nu mi-a placut absolut deloc...noi am stat la excelsior dar puteai folosii si sunrise (mancare, piscina) sunrise e mai dragut ca excelsior... ma refer aici la exterior... mancarea e la fel, destul de slabuta.... cel mai mare dezavantaj este ca e ffff departe de plaja sunt 300 m dar par mai multi si e in deal...de dus te mai duci dar de intors iti blestemi zilele! noi am fost de un paste si ne-am plimbat prin statiune ca de plaja nu se punea problema! oricum mancarea e super slabuta! in schimb camere sunt ok spatioase, mobilier frumos...

Mergi la inceput

Corina, anul asta tot la Duni, ne-a placut mult, iar daca mergem la inceputul lunii iulie vom fi gasca mare, 6 familii, deocamdata, cu 11 copii intre 1 si 13ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delmo spune:

tot la duni mergem si noi...2-9 iulie la pelican... tot am urmarit pe aici pareri de anul trecut insa nimeni nu a pus poze :( ma interesa cam ce mancare au (fructe de mare gasim?) si daca au scaune pt copii la masa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

salut!
AS vrea sa merg la Marina Royal Palace, dar am o nedumerire. Merita sa platesc suplimentul pentru camera cu vedere la mare? Ma intereseaza o camera linistita si am inteles ca dupa amiaza la pisicine este galagie deoarece se organizeaza jocuri.
Mai exista posibilitatea sa dau ceva la receptie, poate ma inteleg cu cei de la hotel, ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ioana, multumesc mult de ajutor.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput