Concediu la munte
Raspunsuri - Pagina 2
sorina_78 spune:
Anul trecut am ales Valea Ph pentru concediul meu dar mai ales pentru vacanta celor 2 pitici, cei mai iubiti copii din lume! Printre multele oferte, am gasit una care iesea cumva in evidenta "Casa Bunicii din Predeal". aveau ceva in plus parca, fata de restul, o tema, asa ca fara sa mai stau mult pe ganduri i-am sunat sa le cer o oferta pentru 5 nopti in august. foarte politicosi mi-au facut un calcul parca la 290 ron, am fost de acord, le-am dat si un avans..toate bune. abia asteptam sa se faca august, sa scap din buc asta si sa le ofer lui Alex (4 ani) si Beatrice (8 ani) o vacanta de vara la munte! Despre pensiune si oamenii de acolo numai cuvinte de lauda. Au fost 6 zile nemipomenite. Ne-au dat o camera cu vedere la padure si eram in culme fericirii ca scapasem de canicula de acasa. Ce-i drept, camera nu era foarte mare, insa nici nu prea am stat inauntru decat cand ne culcam.. restul timpului in petrceam in curticica din spatele casei, unde piticii se simteu in lume lor, alergau toata ziua, aveau si un loc de joaca si jucarii prin curte, s-au jucat vati-ascunselea, era si un rau pe acolo, racaoare (am avut si noroc ca odata cu noi se cazasera si alte 2 familii cu copii). Singurul inconvenient la Casa Bunicii era distanta pana in centrul predealui. pe jos ajungeam cam in 30 de min. Sotul meu nu a putut sa stea decat in prima zi, dupa care s-a intors cu masina in buc....La un moment dat chiar, dupa ce am ajuns, vorbeam sa cautam ceva mai aproape de centru, insa andrei (baiatul de acolo) ne-a asigurat ca de trasport se va ocupa el, in fie care zi.. si asa a fost..a fost super, nu foarte multe pensiuni asigura transportul si nu ne-a costat decat...parca 10-15 lei pe fiecare drum pe care il facem. am mers in cate o exursie pe zi..am fost la un centru de calarie, la Aqua Parc din Brasov, la Busteni de unde am urcat la Babele si de acolo la pestera Ialomicioarei, am vizitat Pelesul, (sugestie aici - nu cumparati de la cei din fata castelului, asa numitele cd-uri de prezentare..e o mare teapa..dai 20 de lei pe ele si nu sunt decat 20 de poze cu castelul, luate de pe google) am fost si la Bran intr-o zi. Am incercat sa facem cat mai multe poze mai mult pentru Alexutu care e inca prea mic sa tina foarte bine minte pe unde s-a plimbat. Exista si un restaurant in pensiune unde serveam micul dejun si masa de seara...ce mi-a placut aici era faptul ca ne intrebau de cu-o zi inainte ce vroiam sa mancam asa incat sa fie gata pregatite dimineata cand ne trezeam si seara cand ajungeam inapoi iar mancarea a fost delicioasa... portii marii, satioase, macare facuta in ziua respectiva.. Vremea a tinut si e cu noi... pe scurt a fost o vacanta foarte reusita si am revenit la Casa Bunicii si in februarie la sanius!
MIRCLAU spune:
eu recomand si BISOCA am fost acum 3 zile si am ramas fff placut impresionata,ceva de vis,zone"virgine",fara manele si peisaje de neuitat
este cam la 70 km de buzau este relativ aproape de bucuresti
mi-a placut ff mult ,recomand din suflet,liniste,rustic si oameni minunati,de acolo se pot face trasee la rezervatia de pin negru,la zona lacurile,cele 3lacuri,la manastirea poiana marului si la intoarcere oprire la vulcanii noroiosi