nu am putere sa l las!
Raspunsuri - Pagina 2
Liliana82 spune:
nikol eu stiu ca la un barbat prima palma este inceputul. Odata ce prima palma a fost data vor mai urma si altele.. Nici o femeie nu trebuie sa accepte si sa ierte aceasta. Sa intamplat, divorteaza. caci nu mai e cale de intors.
raspunsul la intrebarea ta este DA ESTE MOMENTUL SA-L PARASESTI.
A sta sau a te compace intr-o relatie care devine abuziva doar de "dragul copilului" este o amagire. Un copil este fericit atata timp cat mama lui este fericita. Un copil nu poate fi fericit cu 2 parinti in care tatal este exploatatorul iar mama ce-a exploatata.
Faptul ca in aceste conditii te-ai indragostit de altcineva este perfect normal. Deoarece celalat topic al tau a fost inchis imi exprim parerea aici cu atat mai mult cu cat acum me-ai spus mai multe "dedesubturi" ale relatiei tale cu sotul.
Este clar relatia ta cu sotul este deja distrusa de faptul ca a devenit violent. Cum adica sa scoata ochii ca te-a intretinut cand erai gravida? Maine va pretinde de la fiesa sa-l intretina ca doar deh te-a intretinut cand erai gravida?
Cred ca e momentul sa incepi sa planifici divortul si de ce nu o alta relatie cu colegul sau altcineva.. Relatia de prietenie cu colegul te poate ajuta sa treci mai usor peste despartire si deocamdata chiar nu ai de unde sa stii in ce se va matrializa idila cu colegul.
blackpanterro spune:
Nikol, imi pare rau daca tu crezi ca am dat cu rosii.Printre altele ai spus ca ti-e teama sa te desparti de el de frica de a nu mai putea sa ai o alta relatie. Asta m-a socat.Pai stai intr-o relatie abuziva si supui si copilul la asta numai de dragul de a avea un barbat langa tine?
Eu stiu ca il iubesti, tu acum esti ca mama mea cand era cu taica-miu.Il iubea ca pe ochii din cap si el o batea si ma batea si pe mine.Mama a indurat 13 ani de zile si de cand l-a dat afara din casa nu i-a mai trebuit pe nimeni, asta se intampla acum 16 ani. Eu am respectat-o foarte mult pt asta, si i-am multumit mereu ca nu a adus alti barbati in casa si am iubit-o si mai mult pt ca ne-a pus pe noi deasupra oricarui barbat chiar daca de multe ori i-a fost greu.
Nu asta e important, sa mai ai o relatie cu un barbat, important e sa te protejezi pe tine si pe fetita ta si daca ai gasi pe cineva calumea bine, daca nu, nu cred ca e un capat de tara, ar fi un sacrificiu bine meritat pt siguranta copilului tau si a ta deopotriva.
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."
nikol24 spune:
ma complac intr o relatie abuziva exact ca un copil mic
stiu ce trebuie safac dar nu pot
il iubesc e clar numai ca acum s amai intamplat ceva m am indragostit nu mi sa mai intamplat pana acum sa simt fluturasi in stomac si e super.....
in mintea mea e o mare zarva eu stiu ce am de facut dar dupa atat timp mi e frica...i am spus ca daca se mai comporta asa am sa l parasesc,i am spus ca nu l mai iubesc si ca ma m saturat sa lupt numai eu si mi a zis ca se schimba dar stiu ca minte
mi e atat de greu si na m nici un sprijin
ma gandesc cat de bine ar fi fost sa l las cand traia mami si as fi avut un ajutor cu fata si un sprijin moral
acum sunt singuta si atarn de un barbat care nu face altceva decat sa ma distruga
cucuveaua spune:
nu stiu cati ani ai, dar daca ai un copil, eu cred ca esti destul de matura sa gandesti singura
te bate, sta cu prietenii, nu munceste
de ce mai stai cu el??/ce xemplu ii da copilului? la asta te-ai gandit?
DarkBendis spune:
Foarte rar scriu la sectiunea asta - foarte rar indraznesc sa dau un sfat unei persoane pe care chiar nu o cunosc.
Iubita, sotul tau, tatal copilului tau, cel care ar trebui sa aiba grija de voi, sa va iubeasca, sa va respecte te-a inselat, vorbeste urat cu tine, te loveste... ca nu aduce bani in casa e una, mai sunt tatici in somaj, dar ei pot compensa altfel: au grija de copilas, se ocupa de partea de curatenie, de cumparaturi... el nu face nici asta. Intr-un cuvant, comportamentul lui fata de tine e abuziv de la inceput pana la sfarsit. In mod normal prima palma duce in majoritatea cazurilor la a doua...voi nu mai sunteti de mult la stadiul asta, nu? Cine a lovit va mai lovi... daca nu constientizeaza ca sunt probleme serioase si ia masuri serioase - psiholog, terapie, auto-cunoastere etc etc. Nu e cazul lui, nu?
Ia gandeste-te, cat va dura pana cand comportamentul lui fata de copil va fi la fel? Deocamdata copilasul tau vede cum tati nu face nimic in casa, vorbeste urat cu mami si o loveste. Ce exemplu de familie e acesta? Copiii, inconstient, considera normalitate ceea ce vad acasa. Tu asta vrei sa fie normalitatea ei? Banuiesc ca nu. Dar cum va fi daca tati va vorbi urat cu ea, o va lovi si pe ea...si mami va putea accepta asa ceva? Citeste parerile fetelor care au crescut in familii cu astfel de probleme...mame care au ramas casatorite ca sa aiba copiii un tata (care nu are grija de familie care injura care loveste, da' deh... tata). Nu le felicita nimeni, ba dimpotriva, copiii sunt primii care le reproseaza ca au ramas casatorite. De obicei, multe se trezesc la realitate dar in atatea cazuri e tarziu...uneori prea tarziu pentru a repara raul facut! Caci oamenii nu se schimba usor, draga mea! Majoritatea nu se schimba deloc!
Tu esti tanara, frumoasa, ai un copil, un job... ai facut multe in ultimii ani si vei face multe si de acum incolo. NU AI NEVOIE de un asemenea partener, fetita ta NU ARE NEVOIE de un asemenea tata.
Inteleg ca esti confuza, e si normal, esti tanara, el e prima ta relatie si ai investit atat de multe sentimente si sperante in ea! E usor sa-ti spunem FUGI! PLEACA! Dar acesta e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine si pentru copilul tau. (Si nu-ti fa probleme, vei descoperi ca poti trai foaarte bine fara el... si vei gasi si omul care sa va aprecieze, mai devreme sau mai tarziu ) Mai trebuie sa te convingi tu singura de asta!
Ce te sfatuiesc acum sa faci - caci imi e clar ca nu esti inca gata sa pleci - e sa citesti cat mai mult la subiectele legate de Abuzul familiar (sunt sticky la aceasta sectiune)...citeste subiectele la care a a scris Happy In Toronto (ce pacat ca a plecat!), ale Noideei/Dianeiintruder (ea a reusit in sfarsit sa se desprinda)... si mai sunt. Ce vei citi acolo iti va folosi.
Eu te imbratisez, iti urez putere si scrie-ne! Scrie aici pe forum de cate ori simti nevoia... vor fi rosii si cuvinte aspre, dar si multe sfaturi si ganduri bune, suport moral...iar tu ai nevoie de ambele
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
Our Goblin Prince
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Liliana82 spune:
eu cred ca tu deja ai luat decizia de a te desparti de sot si acum incerci sa gasesti aprobari pe forum ale deciziei tale. In situatia ta cred ca ti va fi mai usor sal parasesti decat iti imaginezi.
cornelia13 spune:
Cam cu aceeasi situatie ma confrunt si eu acum.Dar eu pe langa faptul ca-l intretin si binenteles trebuie sa-i fiu si recunoscatoare ca sta cu copilul(de parca eu as fi plecata la plimbare sau parca am venit cu el de la mama de acasa)nu am mai avut nici o relatie sexuala de 2ani(dupa ce am ramas insarcinata).Sotul meu in schimb sta pe net zi si noapte.As vrea sa stiu si eu daca ai rezolvat problema si cum.
nikol24 spune:
nu am rezolvat nimic,am vb cu el aseara ,ne am certat f rau pt ca mi a dus fetita la ai lui de 4 zile si trebuia asseara sa o i a de acolo si mi a spus ca fata nu i acolo,a luat o sora lui mai mare,nasa fetitei si ca nu ne o da pt ca vor si ei sa stea cu ea!
deci a preferat sa i fac un scandal monstru decat sa se certe cu so sa!si este a suta oara cand o face!
aici cand vb cu voi sau cu oricine altcineva am un mare curaj si sunt sigura ca am sa l parasesc,dar acasa nu mai pot,sunt incredibil de proasta!
XIO spune:
ieri ma plimbam prin piata cu mama-mea (piata de haine si altele).
Si cand sa iesim in spatele nostru un cuplu cu un baietel de vreo 4-5 ani . El o injura pe ea de mama focului pt. ca ea a spus ca ar vrea sa doarma putin si dupa aia sa mearga la strand. A inceout sa-i spuna ca o f*** in gura , ca-i lipeste o palma de o da cu capul de pereti si alte cuvinte gingase care ar face orice femeie sa se topeasca de dragul barbatului ei.
Am vrut sa-i spun ceva aluia dar mi-am dat seama ca daca femeia de langa el nu face nimic de ce sa fac eu?
Mama-mea ma trage de maneca si-mi spune "ai auzit? o bate pe femeia aia".
Raspunsul meu automat "daca e fraiera si sta cu el".
Chiar asa. Il iubesti? Pt. ce?
Crezi ca e singura izmana din lumea asta? Nu mai gasesti altul ca el.
Ce-ti place mai mult? Cand te injura? Cand te palia o pauzaste ? Cand te ia la bataie?
Stai linistita ca vin si vremurile astea. Cand o sa faci pe tine de frica literalmente in fata lui , cand o sa stai inchisa in casa si cand te vei ruga sa-ti care tie picioare in burta si nu copilului.
Gandeste pt. binele copilului tau , daca pt. tine nu poti si nu suporta abuzurile. ii distrugi copilului viata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
buli spune:
pai de ce sa-l lasi?
doar mai ai atitea batai de incasat, doar n-ai sa ramii pierduta de ele ...
mai stai ... fetita ta mai are multe grozavii sa vada, nu e pacat sa le rateze?
si daca acum o duce de la bunici la nasa fara ca tu macar sa ai habar - cine stie ce "excursii"- surpriza o asteapta pe biata de ea si tu n-ai sa poti face nimic
si, da, indragosteste-te de altul acum cit treburile sint deosebit de tulburi, esti victima perfecta si ai sanse maxime sa dai din lac in put, chiar se poate sa-ti fie mai rau decit este ....
eventual ar fi dragutz sa afle sotul ca iti umbla ochii dupa altcineva si atunci sa vezi distractie si machiaj natural
dar nu, sa nu care cumva sa-l lasi si sa ratezi toate astea!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@