Acum 40 de ani

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Xeno, aham. Mersi de lamuriri. Deci nu-i nici ashe, nici ashe...

Sabina, despre cartea aceea stiu doar ce-am gasit pe net. Prezentare, interviuri, recenzii. Pe mine m-a uluit ipoteza pe care o ia in discutie, si de care io una de-abia acum am aflat desi, pare-se, e o idee mai veche.

B.nica, imi pare rau ca umorul tau involuntar nu e dublat si de nitel umor efectiv. O oarecare doza de autoironie e sanatoasa la casa omului, o spun din experienta :). Mie mi-a prins adesea bine sa ma pot amuza de propriile-mi gafe. Incearca si tu.

Mergi la inceput

Am ramas singura aici. .
Pina si b.nica si-a sters raspunsul care mi-era adresat!!! .
Mereu patesc asaaa, la toate subiectele care-mi plac sfirsesc prin a ramine singuraaa... ...

Hmm, nu cred ca-i semn bun.
-----------------------------------------

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Eu una vreau pe Marte.

dorinta ta se va indeplini peste 10 ani! Nuuuu, nu sunt Adevarata Fiica a Mamei Omida, asa zice "un grup de cercetatori" (adorabila expresie!):
http://www.clujeanul.ro/ultima-ora/vom-putea-merge-cu-liftul-pe-marte-3767442

Ai sa rizi, dar cica nu-i de ris !!!

Ia uita-te aici: www.stiinta.info/news/643/" target="_blank">Liftul spatial este mai aproape de realitate:
Ideea unui lift spatial pare rupta din povestirile stiintifico-fantastice. Cu ajutorul nanotuburilor de carbon ea poate deveni insa realitate..
- Detalii despre idee, despre tehnologia necesara, despre progresele de pina acum. Are si filmuletz :).

Si aici:
www.stiintasitehnica.ro/index.php?menu=8&id=232" target="_blank">Fabrica de vise.
Aflam si prin ce va trece omu' de ia liftul: Iata cum se va simti un pasager al liftului cosmic, in viziunea lui Brad Edwards: pe primii 7-8 km parcursi va experimenta senzatii comune oricarui zburator pe o aeronava; pe la 11 km va observa curbura Pamântului; la 45 km cerul va deveni negru si vor aparea stelele; la 110 km, Pamântul apare, clar, ca o sfera; dupa 344 km gravitatia se micsoreaza cu 10%, apoi cu 20%, la 730 km, cu 50% la 2.627,2 km, dupa 7 ore de ascensiune; la 35.200 km inaltime, ajuns pe orbita geosincrona, calatorul va vedea Pamântul de marimea unei mingi de tenis – acolo va si cobori, pentru a se duce la interesele lui.

+ + ...

...Numa' sa nu ma intrebati cu ce se maninca aceste "nanotuburi de carbon", ca nu am reusit sa le pricep prea bine :(. Am sa mai insist...

--------------

evribadi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui iileana

...Numa' sa nu ma intrebati cu ce se maninca aceste "nanotuburi de carbon", ca nu am reusit sa le pricep prea bine :(. Am sa mai insist...

http://www.pa.msu.edu/cmp/csc/ntproperties/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Fantezista faza cu nanotuburile. In primul rand ca nu le poate fi controlata lungimea. Nici cu lipirea atomica de care zic aia. Adica lipirea aia o sa le creasca e la 1mm la 10 mm, nu la nu'sh cate sute de km sau mai stiu eu ce. In al doilea rand se obtin in cantitati f. mici, nici vorba sa faci un cablu cu care sa mergi in spatiu. Nu prea curand, nu in timpul vietii noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Fantezista faza cu nanotuburile. In primul rand ca nu le poate fi controlata lungimea. Nici cu lipirea atomica de care zic aia. Adica lipirea aia o sa le creasca e la 1mm la 10 mm, nu la nu'sh cate sute de km sau mai stiu eu ce. In al doilea rand se obtin in cantitati f. mici, nici vorba sa faci un cablu cu care sa mergi in spatiu. Nu prea curand, nu in timpul vietii noastre

adica, zic ei, pentru o distanta de 90000 km!
despre lipire zic asa: "Aceasta consta în "evaporarea" în prima instanta a nanotuburilor de carbon, creând un fel de fum gros de astfel de nanotuburi. Datorita fortelor atomice prezente, nanotuburile de carbon se unesc automat unele cu altele în acest fum des, creând fire de lungime si mai mare. "...si asa chiar ca pare SF...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

E mai vechi articolul, dar cel mai mare nanotub
http://www.uc.edu/News/NR.aspx?ID=4811
E foarte complicat, astia cum descopera ceva de nanotube, cum scriu repede un articol.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Un nanotub de 9000 de kilometri lungime!

Adica un megatub cu diametrul de 0,9 de nanometri

Mergi la inceput

... asadar pina la urma era, totusi, de ris? :((...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Nicidecum. Imi place insa cum suna!
Totusi, specialitatea lui Mironov, pe langa cucuvele (), este SF-ul, nu stiinta exacta, asa ca am rezerve sa ma urc in liftul cu pricina.

Mergi la inceput

A, fata de Mironov am si eu rezerve, insa fata de Cristian Presura (inca :) nu. Daca as fi gasit doar prezentarea lui Mironov, as fi tacut milc!!!

Bine, mai e o chestie. Doar la "nivelul" asta am eu acces. Stirea exista insa si prin zona exclusivista a stiintei pur-singe, ca altfel de unde ar fi preluat-o astia?

Mergi la inceput