Acum 40 de ani
Raspunsuri - Pagina 2
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Eliza5 da' eu tot nu inteleg de ce au trecut atatia ani de atunci si nu avem si noi o colonie mica, mica acolo |
Noi nu. Ei, in curand!
(conspirationistii vor avea www.dnaindia.com/india/report_india-s-giant-leap-over-china-in-moon-race_1196399" target="_blank">si mai multi adversari: se cam inmultesc studiourile de film cu platori de aselenizare )
bruxinha spune:
acuma, bre, ca unu ce nu se pricepe la calcule - liceuu', mance-l cainii - io ce sa zic..asa o fi.
da' si cu suport, vantul tot batea
si am mai aflat un lucru interesant, pentru care iti voi multumi, draga Xenocid, pana la sfarsitul zilelor mele; anume ca misiunile spatiale cu aselenizare s-au facut (DACA s-au facut) de dragul ratingului si a numarului de ziare vandute
Stai ca acuma imi pica fisa! Pai daca erau numai asa pentru entertainment-ul vulgului, nu era mai ieftin sa le filmeze la Hollywood?
Ba sigur ca da.
Ceea ce au si facut.
iileana spune:
citat din mesajul lui bruxinha nu era mai ieftin sa le filmeze la Hollywood? Ba sigur ca da. Ceea ce au si facut. |
Bineinteles.
Cu atit mai mult cu cit, precum toata lumea stie, (asadar probabil ca si tu), nici nu aveau chef sa inoportuneze extraterestrii ce-si au bazele amplasate pe fata nevazuta a lunii.
xenocid spune:
citat din mesajul lui bruxinha si am mai aflat un lucru interesant, pentru care iti voi multumi, draga Xenocid, pana la sfarsitul zilelor mele; anume ca misiunile spatiale cu aselenizare s-au facut (DACA s-au facut) de dragul ratingului si a numarului de ziare vandute |
Ma asteptam ca pana la varsta ta sa stii deja asta. Programul Apollo nu a fost doar al unei agentii ci al unei natiuni intregi. Atunci cand au hotarat sa mearga pe Luna aveau un handicap urias fata de sovietici. Cum a spus Kennedy : Am ales sa mergem pe luna nu pentru ca este usor ci pentru ca este greu. Si multa vreme au ramas in urma sovieticilor, mai ales dupa dezastrul misiunii Apollo 1. A fost efectiv o cursa spre luna, cursa pierduta de sovietici doar in 1967 odata cu moartea lui Komarov in Soyuz 1 (probabil una dintre cele mai tragice din istoria misiunilor spatiale intrucat stia cu cateva zeci de minute inainte ca este condamnat sa moara la aterizare). Unii au pierdut si s'au multumit sa trimita in cele din urma misiuni spatiale automate spre Luna pentru a culege roci. Ceilalti au reusit sa le culeaga cu mana lor. Iti ramane tie sa explici de ce ambele colectii de roci sint practic identice si au o istorie comuna.
Apoi sa ne explici si de ce imediat dupa fiecare misiune Apollo, exact acolo unde aterizau aparea cate un retroreflector laser.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui bruxinha Fiind si eu un muritor de rand care nu cunoaste prea multe detalii despre fizica/astronomie/aeronautica in general (dar vrea sa invete, daaaa?) mi-am pus vreo doua intrebari de la nivelul mintii cocosului: |
doua sau patru?
1. De ce nu s-a repetat nemaipomenitul eveniment? Acel "salt urias pentru omenire" a ramas cam singurel - din pacate. |
A raspuns xeno.
2. Cu nivelul la care a ajuns stiinta si tehnologia in mod special, ar fi fost de asteptat ca voiajele pe Luna sa fie la fel de frecvente si simple ca drumul de la Bucuresti la ...Pocraca din Deal. |
Cu acelasi nivel la care a ajuns stiinta si tehnologia ar fi fost de asteptat ca in ultimele doua luni sa nu fie lumea ocupata in prime-time cu bucati de avioane risipite pe valuri (te pomenesti ca avioanele sunt doborate tot de dragul ratingului )
3. De ce, desi in '69 au decolat frumos, au parcurs drumul fara incidente, au aterizat pe Luna, s-au plimbat, s-au jucat, au cules mostre, etc, au decolat si au aterizat smooth and easy, iar in anii 2000 le tzatzaie poponeatza la fiecare iesire in spatiu a unei navete? O fi mai greu si mai riscant sa dea o tura-doua-noua in jurul Pamantului decat sa zboare pe Luna? |
De ce in 1927 Lindbergh a decolat frumos, a traversat Atlanticul fara incidente si a aterizat cuminte la Paris, iar acum o luna si ceva 228 de francezi, brazilieni si altii n-au reusit acest lucru?
4. Cam de ce performante erau in stare computerele din '69 comparativ cu cele de azi? Bine, asta e intrebare retorica, nu cred ca imi trebuie un raspuns neaparatOricum uimirea mea ramane, legata de faptul ca acele calculatoare au fost folosite in cadrul misiunii. |
Asta n-o stiai: calculatoarele din generatiile mai vechi sunt mai fiabile in spatiu.
... and so on. |
... go ahead
doruletz spune:
citat din mesajul lui bruxinha PS: mie mi-a placut ca au prins cea mai vantoasa zi din istoria Lunii |
care Luna?? mai crede cineva in povestile astea cu Luna, astrul care s-a desprins de pamant acu n-shpe miliarde de ani bla bla bla? Sa fim seriosi, stie toata lumea ca nu exista nici o Luna, e doar o iluzie optica creata de americani la Hollywood ca sa ne faca sa credem ca au ajuns ei primii acolo.
haha, ce fraieri, pe cine cred ei ca pacalesc?
buli spune:
doruletz, ce mi-ai facut, nu m-am uitat cine a postat, citeam la modul serios prima propozitie ... si incercam s-o inteleg
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
capcaunul spune:
citat din mesajul lui maru eu vreau in vacanta! atat! |
www.click.ro/Sport/abramovici-vacanta-pe-luna" target="_blank">Daca ai bani se poate si asta!
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui Eliza5 da' eu tot nu inteleg de ce au trecut atatia ani de atunci si nu avem si noi o colonie mica, mica acolo ...deci.. o colonie pe Luna, ceva? Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
La ce bun, o colonie (de oameni? ) pe Luna?
Cine dreaq s-ar duce volintir sa sada acolo?? Io in nici un caz, ca n-am baut acetona .
Asta ar fi ca si cand neshte savanti s-ar apuca sa recreeze in lab. genomul uman, de ex., cu costuri cat economia Europei pe un cincinal, cand acelasi rezultat - sau mult mai bun, depinde - il pot obtine 2 tineri sanatosi, neaparat de sex opus, in 2-8 minute de "lambada" ... executata cand trebuie .
Ce-or avea oamenii, oare, de vor musai sa faca ceva numai pt. ca "se poate", chit ca e ultracostisitor, complicat si inutil .
Si cand te gandesti cat studiu mai e necesar in domeniul geneticii, al biologiei moleculare, al citologiei samd......................... Astea cred ca ar merita mult mai mult, dat fiind potentialele aplicatii practice.