Pepene galben conservat pt iarna

Pepene galben conservat pt iarna | Autor: oana_n

Link direct la acest mesaj

Sunt innebunita dupa pepene galben. Si azi ma gandeam ca mi-ar prinde bine si la iarna macar nitel sa imi potolesc pofta. Aveti idee de vreo reteta ca sa il conserv pt iarna? Ma gandeam sa il fac compot in combinatie cu piersici (ca si alea imi plac mult) insa nu stiu cum se comporta pepenele in cazul asta, daca nu se inmoaie. Si clar nu am habar de procedeu sau de cantitati.

Astept o idee de la voi.



Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Poti incerca sa faci dulceata, cred ca isi pastreaza aroma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

CE BUNA INTREBARE ...

oare e cineva dintre voi care a congelat pepene galben ? Si daca da oare cum se comporta cind il decongelati ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

nu stiu de ce te-ai chinui sa-l conservi cand se gaseste si iarna de vanzare prin magazinele mari...in compot nu mi-a placut,dar dulceata da..ca un fapt divers va spun ca strabunicul meu la tara invelea pepenii in paie si ii ascundea in beci ,ii mancau de Anul Nou...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

Magazine mari nu au toate orasele mijlocii . E drept ca am luat si din magazinele mari pe timp de iarna insa am dat o gramada de bani si am constata ca era acru, necopt si vai de steaua lui. Am patit asa si cu ananasul si cu alte fructe.
Dupa cateva experiente de genul asta am decis sa nu imi mai frec nervii si sa arunc cu banii ca sa experimentez marfa magazinelor mari.

I-as pastra si eu undeva in beci daca nu am sta la bloc .

Poate totusi posteaza cineva o reteta. Indifeent daca i-a placut sau nu.


Smile, what's the use of crying/You'll find that life is still worthwhile/If you just smile (Smile - Michael Jackson)


Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Uite cateva retete ce le-am salvat eu de pe diverse forumuri/ziare/etc.

Compot de pepene galben

Ingrediente:
5 felii de pepene galben, 3 pahare cu apa, 250 g zahar, zeama de la o lamaie.

Mod de preparare:
Se pune la fiert apa cu zaharul, lasand sa dea cateva clocote. Feliile de pepene curatate de coaja galbena se taie cuburi mici, se asaza in vasul de servit si se stropesc cu zeama de lamaie.

Deasupra se toarna siropul rece, se acopera vasul si se lasa asa la rece pana cand se serveste.

Gaspacho de pepene galben

Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

* 500g.pulpa de pepene galben ,
* 1 ceapa tocata marunt,
* 2 rosii mici taiate in 4,
* 1 lingura de otet balsamic,
* 3 linguri ulei de masline,
* 10 frunze de busuioc,
* 10 frunze de menta,
* sucul de la 1/2 de lamaie,
* 1/2 lingurita piper alb,
* sare;


Pentru servit:

* 4 linguri fistic ,
* 1 pepene galben mic din care se fac 4 bile cu lingura de inghetata,
* 4 frunze de busuioc,
* 4 frunze de menta;


Mod de preparare:

1.Toate ingredientele se pun intr-un blender.Se sareaza , se pipereaza si se turmixeaza 30 de secunde.Se gusta si se mai asezoneaza cu sare si piper , daca este necesar.Se pune la rece pentru 0 ora si jumatate, in timpul verii.In restul anotimpurilor, se pastreaza la temperatura camerei.

2.In momentul servirii,se taie pepenele galben mic si cu lingura de inghetata se fac 4 bile din pulpa pepenelui.

3.In 4 boluri se repartizeaza compozitia turmixata,se presara cate o lingura de fistic zdrobit in fiecare bol, se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de menta si cu cate o bila de pepene galben.


Gem de caise si pepene galben

Ai nevoie de: 600 g caise coapte, 1 pepene galben mai mic, 400 g zahar, 1 lamâie, facultativ 2 linguri coniac.
Cum procedezi: Oparesti caisele, le crestezi, apoi îndepartezi coaja si sâmburii. Tai pepenele galben în jumatati, îndepartezi sâmburii si separi pulpa de coaja. Amesteci caisele si pulpa de pepene într-un castron, apoi le pasezi cu ajutorul mixerului sau prin sita si amesteci piureul cu zeama de lamâie. Torni apoi piureul într-o cratita cu peretii înalti, adaugi zaharul si pui la fiert, amestecând continuu, pâna ce gemul scade bine si se leaga.
Daca doresti ca gemul sa aiba o aroma deosebita, adaugi 2 linguri de coniac cu putin timp înainte de a lua cratita de pe foc. Torni gemul fierbinte în borcane curate si le capsezi. Le rastorni cu gura în jos timp de 5 minute, apoi le întorci. Lasi sa se raceasca borcanele acoperite cu o patura si le pastrezi în loc uscat si racoros.


Dulceata de pepene galben cu lime si ghimbir

Ingrediente

1 pepene galben de 1.5 kg copt
50 gr ghimbir proaspat
1 lime
300 gr zahar

Preparare

1. Taiati pepenele in jumatate, eliminati partea cu samburii si apoi cu o lingura scoateti miezul intr-o oala. Adaugati ghimbirul taiat felii foarte subtiri (folositi curatatorul de legume), coaja razuita de la lime si sucul de lime. Presarati deasupa zahar, amestecati usor si lasati sa stea 2 ore. In acest timp pepenele va lasa mult suc.
2. Puneti apoi pe foc mic pana se dizolva zaharul (cam 5 minute) si apoi pe foc mare 15 minute, pana dispare spuma alba care se va forma. Coborati iar focul pe mic si fierbeti inca 1 ora, amestecand din cand in cand.
* ca sa fiti siguri ca s-a legat luati o lingurita de dulceata si lasati-o pe o farfurie la racit; daca e gelatinoasa si nu curge de pe farfurie cand e rece dulceata e gata!
3. Puneti un borcan de 600 gr in cuptorul incins la 200C si lasati-l 30 minute sa se sterilizeze. Puneti dulceata fierbinte in el, sigilati cu capac si apoi intorceti borcanul cu fundul in sus pentru 5 minute sa se creeze vid. Puneti apoi borcanul sub o plapuma si lasati sa se raceasc acolo peste noapte. Pastrati peste iarna la loc racoros.

Pepene galben cu rom

Ingrediente:
2 kg pepene galben
1,2 kg zahar
700 ml rom
Mod de preparare: Se
curata pepenele de coaja, se
scobeste de seminte, iar
pulpa se taie cubulete. Se
fierb 800 ml apa cu zaharul.
Se toarna romul si se fierbe
din nou. Se adauga cubuletele
de pepene si se fierb. Nu
se amesteca, doar se scutura
cratita. Cubuletele de pepene
se scot din sirop si se
pun într-un castron de portelan.
Zeama ramasa se fierbe
pâna când devine ca mierea.
Apoi se toarna peste pepene
si se lasa sa se raceasca
acoperit. Peste 2 zile
se strecoara. Zeama se fierbe
si se toarna iar peste fructe.

PS: NICI UNA DIN RETETE NU E TESTATA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

io zic sa mincam la greu acum cit e sezonul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_n spune:

vickip pt retete.
Cred ca o sa o incerc pe prima, cea care contine si suc de lamaie. Mi se pare mai simpla.
Imi cam face cu ochiul si cea cu rom. Oricum o sa incerc una din ele si o sa va zic cum a iesit.



Smile, what's the use of crying/You'll find that life is still worthwhile/If you just smile (Smile - Michael Jackson)


Cauta si pastreaza mereu o bucata de cer deasupra vietii tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Aveti dreptate fetelor se gaseste si iarna in supermarket :-))

intre timp eu am vrut sa vad ce pateste dc il congelez asa ca am taiat cuburi pepenele galben ( curata de coaja si simburi) si l-am congelat in caserola, apoi l-am scos si l-am mixat in blender ( sau in robot ce aveti ) a iesit un sorbetto de pepene galben absolut minunat .

Mergi la inceput