Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (60)
Raspunsuri - Pagina 3
vias spune:
PT A_driana si alte fete care nu stiu cum se calculeaza concediul pre si post natal
2. Se iau veniturile brute realizate din orice sursa asa cum au fost ele obtinute insa luni intregi. Pt cazul tau ar trebui sa avem o luna de referinta in care intri in prenatal. Se considera venituri brute realizate in 6 luni anterioare si aceasta suma se pondereaza cu 85% si se imparte la total nr. zile lucratoare cuprinse in cele 6 luni si se obtine o medie bruta /zi care ramane fixa. In fiecare luna se va inmulti aceasta valoare cu nr. de zile lucratoare din luna aflata in plata si va deveni venitul tau pe acea luna.
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
23+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camy_pus PT A_driana si alte fete care nu stiu cum se calculeaza concediul pre si post natal 2. Se iau veniturile brute realizate din orice sursa asa cum au fost ele obtinute insa luni intregi. Pt cazul tau ar trebui sa avem o luna de referinta in care intri in prenatal. Se considera venituri brute realizate in 6 luni anterioare si aceasta suma se pondereaza cu 85% si se imparte la total nr. zile lucratoare cuprinse in cele 6 luni si se obtine o medie bruta /zi care ramane fixa. In fiecare luna se va inmulti aceasta valoare cu nr. de zile lucratoare din luna aflata in plata si va deveni venitul tau pe acea luna. Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei n: 15.07.2008 d: 16.08.2008 ingerasul Darius-Andrei www.Darius-Andrei.piczo.com 23+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe! bebe Flavius Cristian POZE |
Singura taxa care se retine din brutul obtinut prin ponderare este CAS corespunzator salariului minim pe economie.
Deci netul obtinut nu este chiar 85% din brutul ponderat din ultimele 6 luni.
Asa ca asta cu "nici o taxa" este fals.
Intr-adevar nu se retin somaj, CASS si impozit pe venit.
Poate ar fi bine sa verificam mai bine informatiile inainte de a le posta pe aici si a zapaci pe cei care sunt in afara domeniului.
Pupam burticile
monis 24
Lalu_79 spune:
Buna ziua burtici
Monis, ai idee cat e CAS care se retine pt salariul minim pe economie? ma gandesc ca poate lucrezi in domeniu si stii....eu ar cam trebui sa ma apuc sa fac calculele...sa vin la serviciu in ultimile luni se pare ca e dezavantajos pt mine din toate punctele de vedere
20+ Ariana
vias spune:
citat din mesajul lui mariaandreai Daca vreti va pot trimite legile in cauza (inclusiv proiectul de marire a concediului de maternitate). Sau le pot pune pe mailul comun, daca imi dati si mie parola :) Pupici, ca am fugit la sport. Maria 18+ http://bd.lilypie.com/dYPop3.png |
neaparat sa ne trimiti legile!!!
avem de dat in cap cu ele..
ingerasul Darius-Andrei
bebe Flavius Cristian
POZE
vias spune:
citat din mesajul lui monis5 Poate ar fi bine sa verificam mai bine informatiile inainte de a le posta pe aici si a zapaci pe cei care sunt in afara domeniului. Pupam burticile monis 24 |
scuza-ma...eu asta am citit...mai ales ca CAS-ul nu se mai plateste... chiar nu am vrut sa induc pe nimeni in eroare!
ingerasul Darius-Andrei
bebe Flavius Cristian
POZE
many_bani spune:
Camy, Monis are dreptate, 85% ptr. 126 zile(pre si post natal) se calculeaza la veniturile brute realizate pe ultimile 6 luni din care se retine pensia(asigurari sociale de stat)
Cat despre marirea celor 126 de zile, nu s-a publicat nimic, este in faza de proiect de act normativ.
23 +
monis5 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui camy_pus
scuza-ma...eu asta am citit...mai ales ca CAS-ul nu se mai plateste... chiar nu am vrut sa induc pe nimeni in eroare! Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei n: 15.07.2008 d: 16.08.2008 ingerasul Darius-Andrei www.Darius-Andrei.piczo.com 23+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe! bebe Flavius Cristian POZE |
Camy, nu e vorba de scuze, ca doar nu mi-ai facut nika . E vorba doar de faptul ca legislatia la noi e f greoaie si sunt f putini oameni (contabili sau nu, hr-isti sau nu) care stiu bine de tot cum se intampla lucrurile... Si in conditiile astea e f usor sa scrii ceva ca fiind din sursa sigura... si cei care nu au tangenta cu domeniul sa ia de bune info.... stii ce zic...
Si pentru Lalu si cine mai intreba, ce a scris Camy cu rosu mai sus e corect - cu ponderarea salariilor brute pe ultimele 6 luni inainte de prenatal (le aveti pe fluturasii de salarii).
La brutul astfel obtinut se calculeaza CAS la minimul pe economie
CAS are valoare 10.5%, iar min pe economie este 600 lei.
Deci din brutul ponderat de mai sus se trag 600 X 10.5% = 63 de lei
Va pup si astept PM daca vreti sa mai vb pe cazuri concrete... pe forum e putin mai complicata comunicarea... raspund cu placere
monis 24
Lalu_79 spune:
Multumesc Monis Am facut calculul si e muuuuult mai interesant sa-mi iau prenatalul decat sa vin la munca . Nu am pus si prima de vacanta, desi teoretic se incadreaza la veniturile pe ultimele 6 luni.... ca sa nu ma entuziasmez prea tare . Sper doar sa nu fie nevoie sa ma bat cu contabila, dar...la cat de bine informate suntem multumita voua, odiseei, nu putem fi pacalite prea usor.
Multi pupici tuturor
20+ Ariana
monis5 spune:
citat din mesajul lui Lalu_79 Multumesc Monis Am facut calculul si e muuuuult mai interesant sa-mi iau prenatalul decat sa vin la munca . Nu am pus si prima de vacanta, desi teoretic se incadreaza la veniturile pe ultimele 6 luni.... ca sa nu ma entuziasmez prea tare . Sper doar sa nu fie nevoie sa ma bat cu contabila, dar...la cat de bine informate suntem multumita voua, odiseei, nu putem fi pacalite prea usor. Multi pupici tuturor 20+ Ariana |
Nu ai activat PM, am vrut sa-ti scriu... daca ai nevoie de ceva da-mi tu PM
Daca prima nu este la negru, poti s-o adaugi linistita, se cumuleaza la venitul brut realizat in luna cu pricina
monis 24
Lalu_79 spune:
Sunt mai noua in "forumit"...dar m-am dus la prima pagina si am vazut cum se activeaza PM-ul. Prima sigur e declarata, ceea ce inseamna ca ...stai ca ma ia cu ameteli....nu pot sa cred ca e asa de mare diferenta.Problema mea, de ordin moral....ca i-am spus sefului ca o sa stau cat de mult posibil, chiar pana in ultimul moment daca nu am probleme de sanatate...s-a rezolvat dintr-o data.Adica, aveam mustrari de constiinta pana acum....dar daca pe langa efortul meu ma mai costa si bani....chiar ca nu merita.
20+ Ariana