Ardei capia copti la borcan

Ardei capia copti la borcan | Autor: Dorsilia

Link direct la acest mesaj

buna!

aveti cumva o reteta de ardei capia copt si conservat in borcan, in otet si ulei? tot cumpar de la olimpia si as vrea sa stiu daca nu pot face si eu acasa
merci
lia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Eu fac insa nu pun ulei la conservare. Pun si putin conservant(nu stiu de merge fara,n-am incercat,mi-e"mila"de munca mea sa se strice).
Ardeii in coc,curat,tund codita(pe unii ii curat de tot cotorul si semintele,insa las si cativa intregi pt decor.Fac sterilizarea borcanelor(am povestit la subiectul cu pastaile)asez ardeii,fac un mix din otet,zahar sare,piper ,boabe mustar(inhiba fermentarea)fara apa.Nu intra mult,la un borcan de 800 ml sa zicem un 10%,capsez si iarasi sterilizez in cuptor preparatul(nu mult,pana vad ca se fac brobonele in borcan,deci a ajuns la fierbe).Le las sa se raceasca in cuptor,iar ca si proba verific de curge vreunul dupa sterilizare.Daca da,in punga la congelator,sunt buni si asa,o idee aposi insa iarna-i lunga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

multumesc mult, incerc si eu dar momentan m-au temperat preturile, un ardei capia rosu e 2 lei bucata pe aici prin piata, cred ca e prea devreme sa ma apuc de zacusti, ghiveciuri si conserve de ardei copti, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Mai asteapta,este f devreme.La mine la tara abia i-am cules pe primii din gradina.Voi in Timis sunteti mai inainte ca si vreme,insa tot e prea din timp.Iti dau niste ponturi:nu trebuiesc sa fie neaparat capia si rosii,indiferent de soi ,ardeii se preteaza la copt si conservat.Iti scriam ca pun in borcane si ardei curatati(doar pulpa),aceia pot fi si de-o calitate mai..te asigur ca nu raman nemancati.Eu adun orice soi din gradina,ma chinuie putin la copt insa nu exagerat.Aaa,grija mare de este vreunul iute compromiti intreg borcanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Soacra mea conserva ardeii capia copti asa:
Intr-o tigaie lata pune ulei la incins, ardeii spalati si uscati in pune in tigaie pana se rumenesc un pic , ii pune la racorit apoi ii aseaza in borcane cu un pic de sare si conservant , in borcan ii pune mai indesati ca ei isi lasa un pic de suc.
sunt super buni, cand ii scoti iarna doar ii cureti de coaja si pui otet sau lamaie dupa gust, e ca si cum ai fi cumparat atunci ardeii si i-ai copt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina86 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Mai asteapta,este f devreme.La mine la tara abia i-am cules pe primii din gradina.Voi in Timis sunteti mai inainte ca si vreme,insa tot e prea din timp.Iti dau niste ponturi:nu trebuiesc sa fie neaparat capia si rosii,indiferent de soi ,ardeii se preteaza la copt si conservat.Iti scriam ca pun in borcane si ardei curatati(doar pulpa),aceia pot fi si de-o calitate mai..te asigur ca nu raman nemancati.Eu adun orice soi din gradina,ma chinuie putin la copt insa nu exagerat.Aaa,grija mare de este vreunul iute compromiti intreg borcanul.

Are dreptate e prea devreme

Mergi la inceput