Nesimtirea unui taximetrist

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

terry, felicitari ca ai luat masuri!

si eu aveam un mare dinte contra taximetristilor (defect profesional ), dar de la o vreme am dat numai de oameni draguti si amabili...hmmm, chiar ma intrebam ce s-a intamplat cu "specimenele" pe care le cunosteam.

heyyy, dar la subiectul asta de ce nu apare nimeni sa sara in sus ca ne luam de meseria asta, ca generalizam, sa ne zica ca ei nu cer bacsis, ca li se da cu forta?

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Canada, downtown Toronto, saptamana trecuta.
Nu circul cu taxiul ca e scump al naibii, dar acum trebuia sa iau in interes de serviciu din statie de la Union Station pana in Yorkville.
Ma sui in primul taxi de la rand: nu procesam credit card! ok, zic. Ma dau jos...
Ma invita al doilea la el in taxi: las mam' ca va duc eu urgent la un bancomat sa scoateti bani! eu am nevoie de chitanta, zic! aaaaaaaaaa, luati-l pe colegul, zice taximetristul
Ma dau jos, deja iesea fum prin urechi, da, de politicioasa, nu fac scena
Ma urc in al treilea taxi, soferu zice, dati credit cardul sa il procesez inainte! ceeeeeeee? ma uit la el ca la masini straine si dau cardul intr-un gest idiot. A, e expirat! zice soferul, calm. Incep sa ma infurii si intreb pe un ton calm: stii sa citesti? cunosti numerele? cardul expira abia in 2011. DAaaaaaaaaa? sorry zice el in timp ce eu cobor si trantesc usa!
Al patrulea taximetrist, de la Beck ma duce la destinatie, est european ce si-a supt o masea tot drumul si a scobit-o cu un pai sau mama naibii ce era aia. Bine ca macar m-a dus la destinatie
Fara nici o legatura, primii(ca tot am zis de ultimul ca era est european) erau negri vorbitori de engleza proprie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

heyyy, dar la subiectul asta de ce nu apare nimeni sa sara in sus ca ne luam de meseria asta, ca generalizam, sa ne zica ca ei nu cer bacsis, ca li se da cu forta?

poate pt ca nu sunt taximetristi pe forum?

alte profesii (nu e nevoie sa precizam care,ca se stiu) au aici reprezentanti care au grija sa sara ca arsi de fiecare data cand cineva isi spune pasul ca sa ne repete ca ceea ce vedem noi zi de zi nu e adevarat,ca suntem rau intententionati,ca nu intelegem cat de greu le e lor si de ce e cat se poate de firesc sa ia spaga cu 10 maini

la subiect : in Timisoara am vrut sa iau un taxi;nu era distanta scurta dar domnului taximetrist nu i-a convenit zona in care mergeam.Mi-a zis "aaaa,nu!nu merg in zona aia,ca eu am niste treaba peste juma' de ora fix in cealalta parte a orasului si mi-e greu sa ajung,ca la ora asta e aglomerat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Bravo pentru atitudine.
Problema este ca in Bucuresti, 90% dintre taximetristi sunt asa, iar povesti dn astea am cu zecile.
In primul rand ca, orice distanta am solicita sa mergem, noi platim pentru distanta respectiva, deci nu au dreptul sa refuze, de asemenea, ma intreb cum isi permit sa intrebe inainte sa te sui in Ar trebui reclamati doar pentru asta.

Ultima faza, deoarece merg rar cu taxiul acum, ma duc spre masina mea ( care era parcata pe o alee langa bloc, alee destinata doar locatarilor din blocurile respectiva, alee care are in capat Accesul interzis cu exceptia riveranilor), si vad un taximetrist care parcase exact pe alee, care si asa e ingusta, nelasandu-mi mie loc suficient sa ies, la care ii spun sa mute masina, deoarece vreau sa ies. Nu se sinchiseste, ma duc a doua oara si ii spun ca doresc sa ies, nu am suficient loc, si in primul rand, nu e statie taxi acolo pe alee, la care raspunde ceva obraznic.
Am zis ok, daca asa se pune problema, sun acum la firma si va fac reclamatie, in timp ce ma indreptam spre masina mea butonand telefonul. In secunda aia s-a suit in masina, si a mutat masina :)
Nu glumeam, as fi sunat.
Tupeul si nesimtirea au atins cote inimaginabile si intolerabile in Romania, si eu una, nu sunt dispusa sa mai tolerez nimic din toate astea.
In concluzie, nu va lasati calcate in picioare, indiferent de ce institutie vorbim.
Interesant ar fi sa stim ce masuri se iau, daca se iau imotriva acestor taximetristi, si daca patronilor chiar le pasa de aceste reclamatii, sau totul e doar de fatada...

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

pics

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:

de unde stii? eu am avut aseara surpriza sa constat ca un fost coleg de sc. generala s-a facut taximetrist. si era profesor de mate inainte.... dar a zis ca asa castiga mai bine si ca asta e viata, ca are nevoie de bani.

eu am patit-o de cateva ori sa nu ma ia cu bebele...ca vomita, ca e prea mare caruciorul si ca nu goleste portbagajul, ca diverse pretexte.
insa, de vreo luna cred, am gasit numai draguti si vreo 2 indiferenti. poate si din cauza ca mergeam la spital cu teo...poate am stranit compasiunea. cel putin in ultimile 2 saptamani am mers zilnic la spitale si inapoi si unii chiar m-au ajutat cu geanta, mi-au dus-o pana la camera de garda, fara sa-i rog eu.
azi, teo, pe langa eruptia normala de la boala, a facut si alergie la ceva si arata ingrozitor! avea corpul plin de pete roz. i-am zis taximetristului ca e posibil sa aiba ceva contagios (le-am zis la toti in astea 2 saptamani, nu m-a lasat constiinta sa le ascund adevarul.le-as fi spus si ce are, insa nici eu nu am habar, caci nu i-a depistat). taximetristul cu care am mers la babes, nu numai ca nu m-a refuzat, insa m-a ajutat sa duc geanta, sa deschid usa la spital...pe drum mi-a povestit istoricul medical al copilului lui
m-a impresionat pozitiv...parerea mea e ca sunt oameni si oameni.
unii ca cei de care zice terry, marlani din nascare, altii ca cei de care am dat eu azi...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Pun pariu ca nu ati dat de taximetrist ca al meu .
Mergeam spre spital la o fetita bolnava de la orfelinat si am sunat-o pe o prietena sa ii zic ce a patit fetita. Taximetristul ma aude, ma duce la spital, nu imi ia niciun ban si imi da si o mica donatie pentru orfelinat (desi nu era inainte de vreo sarbatoare gen Craciun/Paste, doar pentru ca i-am zis ca strang bani pentru copii si in ce loc si a avut incredere sa imi dea si m-a rugat sa il contactez si alta data cand strang bani sa le cumpar ceva copiilor).

In rest, cred ca 95% experiente bune cu taximetristii, de rau imi amintesc doar de unul care a facut figuri ca e distanta scurta si circ si nici n-a vrut sa imi ia banii asa ca am avut cursa gratis :-))!

Good things happen to good people.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui Jasmine

Citat:

de unde stii? eu am avut aseara surpriza sa constat ca un fost coleg de sc. generala s-a facut taximetrist. si era profesor de mate inainte.... dar a zis ca asa castiga mai bine si ca asta e viata, ca are nevoie de bani.

eu am patit-o de cateva ori sa nu ma ia cu bebele...ca vomita, ca e prea mare caruciorul si ca nu goleste portbagajul, ca diverse pretexte.
insa, de vreo luna cred, am gasit numai draguti si vreo 2 indiferenti. poate si din cauza ca mergeam la spital cu teo...poate am stranit compasiunea. cel putin in ultimile 2 saptamani am mers zilnic la spitale si inapoi si unii chiar m-au ajutat cu geanta, mi-au dus-o pana la camera de garda, fara sa-i rog eu.
azi, teo, pe langa eruptia normala de la boala, a facut si alergie la ceva si arata ingrozitor! avea corpul plin de pete roz. i-am zis taximetristului ca e posibil sa aiba ceva contagios (le-am zis la toti in astea 2 saptamani, nu m-a lasat constiinta sa le ascund adevarul.le-as fi spus si ce are, insa nici eu nu am habar, caci nu i-a depistat). taximetristul cu care am mers la babes, nu numai ca nu m-a refuzat, insa m-a ajutat sa duc geanta, sa deschid usa la spital...pe drum mi-a povestit istoricul medical al copilului lui
m-a impresionat pozitiv...parerea mea e ca sunt oameni si oameni.
unii ca cei de care zice terry, marlani din nascare, altii ca cei de care am dat eu azi...

"Copilul rade:
Tanarul canta :
Batranul tace :
Lucian Blaga

...nu ca m-ai fi intrebat , da'mi place felul in care ai pus problema...cam asta as fi avut si eu de zis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmine spune:

cred ca s-a inteles gresit

n-am zis ca ar fi ceva rau sa fii taximetrist,e o meserie ca oricare alta

am zis ca nu sare nimeni sa le ia apararea pt ca probabil nu avem pe forum taximetristi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Dintre toti taximetristi existenti cred ca cei mai jalnici sunt cei de la gara de nord. Cum le zici ca vrei la aeroport cum salta pretul..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Liliana82

Dintre toti taximetristi existenti cred ca cei mai jalnici sunt cei de la gara de nord. Cum le zici ca vrei la aeroport cum salta pretul..

Poate pentru ca aeroportul este la 20 km de Bucuresti?

Mai, oricum, orice le puteti reprosa taximetristilor, dar nu preturile. In Bucuresti cred ca sunt preturile cele mai mici la taxi pe care le-am intalnit in Europa.

Mergi la inceput