Fierbinte:Cel mai bun tort Diplomat
Va dezvalui reteta celui mai bun tort diplomat din cofetariile din Pitesti:
16 oua,1kg zahar,6 linguri gelatina,1 litru lapte,1 litru frisca,esente si fructe taiate bucati.
Se fierbe pe baie de aburi ouale cu zaharul,gelatina,si laptele,pana se ingroasa,se raceste si se amesteca cu esente,frisca batuta si fructele.Se pune totul in forma de tort tapetata cu folie si se da la congelator 4 ore.Apoi se imbraca in frisca si se orneaza cu fructe.Ies 5 kg de tort diplomat.Eu de obicei injumatatesc cantitatea si tot iese un tort destul de mare.POFTA BUNA!
www.gatestesanatos.webs.com
Raspunsuri
ANITA75 spune:
mirelutza cred ca e buntortul dar n-ai pus si tu o sectiune din el sa-l vedem mai bine
mireluta39 spune:
N-am pus Anita,promit sa revin cu o poza,dar pana nu-l incerci nu-ti dai seama ce tort bun pierzi.Te asigur ca e si foarte usor de facut:urmezi exact pasii din reteta.Te pup.
www.gatestesanatos.webs.com
valentinag spune:
Cel mai bun tort,e ala care iti ieseNu stiam ca gelatina se poate si fierbe,dincontra,canu trebuie fiarta sub nici o forma,ca-si pierde proprietatile,dar omul cat traieste invata!
"La vita e bella"
www.lizidesign.com/" target="_blank">Bijuterii hand made
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
szivarvany spune:
Eu la fel stiam, gelatina nu trebuie fiarta ...
Si nu stiam de ouale fierte cu albus cu tot, ci doar galbenusul ...
Reteta probata de mine si alte culinarese, contine 16 galbenusuri, 600 g zahar, 1 l lapte, 2 budinci, 1 l frisca, 60 g gelatina alimentara.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
geniest spune:
Tortul diplomat pe care il fac eu de ani de zile are gelatina fiarta. Si nu a patit nimic niciodata, ref la inchegarea lui. Eu n-am stiut ca gelatina NU se fierbe.
nushulica spune:
mireluta am 2 nelamuriri
1.cat inseamna in g cele 6 linguri de gelatina,aprox ca sa stiu cate plicuri sa iau
2.se fierb ouale intregi,adik cu tot cu albusuri?ca de obicei astea se bat spuma separat
merci
de David
Poveste
nushulica spune:
aaa si mai am una ouale se pun asa pur si simplu in compozitie sau se bat cu zahar in prealabil?
de David
Poveste
ANITA75 spune:
mirela vreau sa te intreb ceva.. am vazut tortul sper ca e cel de care vb. spune-mi cum sta frisca atit de tare pe tort ,pui ceva in ea? eu n-am posh sau forme din astea profesionale de ornat torturi ,am o amarita de forma din plastic de la 38 si mai rau ma incurca ,spune-mi daca sti in ce sa pun si eu cremele ca sa ma descurc si sa iasa bine
violeta29 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ANITA75 mirela vreau sa te intreb ceva.. am vazut tortul sper ca e cel de care vb. spune-mi cum sta frisca atit de tare pe tort ,pui ceva in ea? eu n-am posh sau forme din astea profesionale de ornat torturi ,am o amarita de forma din plastic de la 38 si mai rau ma incurca ,spune-mi daca sti in ce sa pun si eu cremele ca sa ma descurc si sa iasa bine |
Eu bat frisca cu intaritor, altfel nici o sansa sa stea bat.Si eu tot un amarat de sprit de la 38 am da-si face treaba, n-am ce-i reprosa
Daca va place poza noastra dati-ne si noua un vot aici va rugam http://www.dolcestar.ro/poza/686558 Multumim
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111 -povestea nasterii
minunea care ne-a luminat viata
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)
Mindy spune:
dar nu are nici un fel de blat? nimic de copt in cuptor? eu tin minte tortul de cofetarie avea un strat inalt de crema alba inchegata cu fructe in ea, intre doua blaturi subtiri si insiropate.
Sau ala nu e diplomat?
nu am facut niciodata nimic cu gelatina, orice cu gelatina mi se pare complicat :)