Cum curat salteau
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorellay/lorellay.jpg)
Codrin e plecat la bunici..si trebuie sa-i curat salteau. A fost bolnavior si a transpirat rau, a vomat (scuze) si salteaua e patata.Am avut cearceaf pe pat, dar se pare ca a tecut.
Cum o curat?
Sorana de Diana (10.11.2008) si
Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Laura XXX spune:
Buna Lorellay,
am si eu un baietel din 2005 care s-a indragostit de saltea si nu putea dormi fara ea. Am mai scris eu, acum a mai facut progrese Pentru ca nu accepta cearsaf am fost nevoita sa ii spal salteluta cu un aspirator din acela de tapiterii/covoare cu apa. I-am samponat-o cu un sampon special si apoi cu acelasi aspirator i-am clatit-o abundent, adica am stropit apa din belsug si am aspirat-o de tot, aproape se uscase. Daca vrei sa scapi de acarieni si tot restul e f. buna metoda, eu am incercat si la carucior, la saltelele obisnuite (relaxa, cu arcuri) si la cele de pasla si nu s-a stricat nici una. Poate ai de unde imprumuta un aspirator cu apa sau o spalatorie auto pe aproape unde ar di dispusi s-o spele. Daca nu vrei asa poti sa speli suprafata cu spuma de biocarpet sau vanish de covoare si apoi sa clatesti ff bine si sa lasi la soare la uscat. Sper sa reusesti.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/CorinaDani/CorinaDani.jpg)
CorinaDani spune:
Buna,
Incearca sa gasesti o firma care face curatenie profesionala la domiciliu, sunt dotati cu tot felul de aspiratoare si substante pentru curatenie...Pentru o salteluta de pat nu cred ca iti vor cere prea multi bani...
Iar pe viitor, ca sa nu se mai murdareasca asa, procedeaza in felul urmator : cumpara o husa de saltea, din bumbac, cu elastic pe margine; inainte sa pui husa elastica, pune pe saltea un cearceaf absorbant de la Happy sau Seni, costa aprox 10 RON un set de 5 bucati (90x60 cm), gasesti in farmaciile Sensiblu sau in supermarket Carrefour, Kaufland; apoi pui husa elastica, deasupra poti pune un prosop 100% bumbac iar la final pui cearceaful de pat; in felul acesta vei proteja si salteaua si Codrin nu va transpira dormind peste acel cearceaf absorbant (care are partea de dedesubt din plastic, tocmai pentru a proteja salteaua, cele de la Seni sunt pentru adulti care sunt bolnavi la pat, dar sunt identice ca dimensiune si aspect cu cele de la Happy)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani cumpara o husa de saltea, din bumbac, cu elastic pe margine; inainte sa pui husa elastica, pune pe saltea un cearceaf absorbant de la Happy sau Seni, costa aprox 10 RON un set de 5 bucati (90x60 cm), gasesti in farmaciile Sensiblu sau in supermarket Carrefour, Kaufland; apoi pui husa elastica, deasupra poti pune un prosop 100% bumbac iar la final pui cearceaful de pat; in felul acesta vei proteja si salteaua si Codrin nu va transpira dormind peste acel cearceaf absorbant (care are partea de dedesubt din plastic, tocmai pentru a proteja salteaua, cele de la Seni sunt pentru adulti care sunt bolnavi la pat, dar sunt identice ca dimensiune si aspect cu cele de la Happy) |
Am incercat eu varianta asta si recomand putina precautie: intr-adevar transpiratia nu mai intra in saltea, dar salteluta absorbanta NU SE USUCA decat eventual foarte greu. Asa ca Alex al meu a transpirat mai mult decat inainte, si in plus nici nu se mai usca sub el, dupa cateva ore de somn pe timp de vara era ude complet toate de sub el, si hainele de pe el.
Diana
![](mamica.gif)
![](cavaler.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura XXX Buna Lorellay, am si eu un baietel din 2005 care s-a indragostit de saltea si nu putea dormi fara ea. Am mai scris eu, acum a mai facut progrese ![]() ![]() |
Nu scapi de acarieni daca uzi salteaua si o aspiri. Ba dimpotriva, mai mult favorizezi aparitia. Caldura, umezeala, etc.Sunt curioasa, cum poti usca salteaua la interior? IMPOSIBIL.Vezi pe net, da o cautare si sunt o gramada de articole medicale despre asta.
Eu sugerez direct schimbarea saltelei. Nu ai cum sa cureti voma de la interior.
lorellay spune:
multumesc de raspunsuri...
am incercat ieri..am cam facut-o lata.Am spalat salteaua cu o perie cu apa si sapun.Bine ca nu am facut-o decat pe o parte..acum ca s-a uscat e patata toata...
O sa iau un biocarpet sa incerc.
Oare sa mi-o primieasca la spalatorie auto?
E saltea relaxa
Codrin (15.02.2005)
www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/pearl84/pearl84.jpg)
pearl84 spune:
Eu curat salteaua cu otet plus apa in concentratie mai mare. Merge si mizeria de pe ea si mama mi-a zis ca otetul omoara si bacteriile. Apoi dau aerul conditionat mai tare si o las la uscat.
Salteaua noastra e din aia ortopedica, mai tare.
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.
lorellay spune:
pearl..cu carpa?perie?
Codrin (15.02.2005)