Izolarea termica a blocului
Raspunsuri - Pagina 2
Nicolest spune:
A picat la fix subiectul acesta pentru mine.
Ma intereseaza sa-mi izolez apartamentul si sa-mi schimb ferestrele termopan cu unele low-e.
Am inteles ca isi merita toti banii investitia doar ca pe net am gasit o firma sau doua care se ocupa cu izolarea termica. Poate cineva sa ma ajute cu cateva contacte?
Si mai am o intrebare eu vreau sa fac lucrarea individual fara colaborare cu vecinii...stiti daca in acerst caz pot primi ajutor de la primarie prin programul pentru izolarea blocurilor?
Ma mai intereseaza care ar fi materialele cele mai bune pentru izolare ca daca tot investesc un ban macar sa profit la maxim nu cum am facut cu termopanele pe care trebuie sa le schimb?
Macrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Rufus Din cate stiu eu, nu vezi sponsorizare daca nu-i bloc. A existat un program (general) de reducere a impozitelor cu facturile solutiilor de reabilitare (izolatii, termopane, etc), dar s-a renuntat. Oricum, buna intrebare, intentionez sa sap mai adanc. Daca aflu altceva, iti promit ca-ti dau de stire. |
Aoleu...
Mersi ca te informezi.. vila e cam din '35..
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicolest Si mai am o intrebare eu vreau sa fac lucrarea individual fara colaborare cu vecinii...stiti daca in acerst caz pot primi ajutor de la primarie prin programul pentru izolarea blocurilor? |
Nu, nu primesti. Primaria finanteaza proiectele incheiate cu asociatiile de proprietari.
De altfel, cu toate ca am vazut astfel de solutii, s-ar putea chiar sa ai probleme cu primaria, pentru ca schimbi aspectul fatadei. De aceea te sfatuiesc sa intebi inainte.
Pentru izolatie se foloseste (la exterior) polistiren expandat, 8 cm. grosime ar fi minim, dar si diverse variante de piatra naturala. Pe vremuri se folosea BCA-ul, nu este, insa, o solutie grozava.
Daca nu este la parter, chiar si montarea unei schele este o problema. Totul depinde de vecini.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Nicolest spune:
Multumesc Rufus, am sa fac un drum la primarie sa ma informez.
Eu stau la 7 din 8 si izolarea se va face cu alpinisti utilitari iar cu vecinii nu-mi bat capul pentru ca unii abia isi platesc intretinerea dar o sa vorbesc cu ei in legatura cu deranjul creat.