Calendarul gradinarului vesel :- ) 9
Raspunsuri - Pagina 34
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tala/Tala.jpg)
Tala spune:
De acord cu Bnica, casuta Georgetei e din povesti. Noi am ales insa sa nu punem leagan si tobogan pt ca leagan a avut in casa si tobogan inca mai are - rezultatul: nu-l mai intereseaza absolut deloc (nici in parcuri nici la locurile de joaca) asa ca ar fi fost o investitie fara rost. Voi atasa la un moment dat si poze (dar acum nici nu mai stiu pe unde am cont), insa promit sa vin cu poze de la telescaun
Cat despre catalog, Bnica, tot la stadiul de wishlist sunt (tot din cauza banilor) si daca-ti spun cam ce as vrea sigur ai sa ma certi pt ca nu prea sunt 'comestibile' (asta din cauza ca mi se par chiar prea scumpe in comparatie cu ce gasesti pe piata mai ales ca nu pot sa le aleg eu...). O sa scriu lista si ti-o trimit
mamica de sef mic (08.09.2006)
Bucurie!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
GeorgetaR spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Casuta lui Georgeta pt. copii este spectaculoasa.Am admirat-o de cand ne-a postat-o.Am sa fac si eu la tara ceva asemanator.Georgeta nu trebuie sa cer patent pt. ca eu trbuie sa adaptez casuta conditiilor mele. |
Hai ca esti haioasa cu patentul!
Pai, pana oi apuca eu s-o vad terminata pe-a mea, o faci tu pe-a ta la tara si atunci iti cer eu patentul!
![](pupic.gif)
Va rog aruncati o privire si www.alexav.ro/povestea-alexandrei" target="_blank">AICI
sau http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146664
b.nica spune:
Georgeta eu nu glumesc.I-am aratat sotului meu pozele tale cu casuta.A spus ca sunteti niste parinti minunati.
Am vazut ca ai postat poze, moment cu moment,la ridicarea ei,ai dat idei f. bune si ar trebuie sa patentezi proiectul,.Casuta este solida si practica.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/leeloo2004/leeloo2004.jpg)
leeloo2004 spune:
Multumesc fetelor de primire!
georgeta - foarte frumoasa Casuta piticilor, am sa ma inspir si eu din pozele tale!
Si eu am primit catalogul nou de la sieberz (apropos, si eu am luat plante de la ei, destul de multe - momentan par sa se fi prins, dar vad sigur la primavara) - si deja am plasat o comanda, in principiu mi-au spus ca se va livra in luna martie, in functie de conditiile meteo.
Plus ca am trimis-o pe mama si mi-a luat din piata arpagic (din Olanda...) si seminte de ridichi de luna, patrunjel, leustean, marar, rosii...gata, ma fac "agricultoare" de ocazie...
Zau, abia astept primavara....
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
roli25 spune:
Haideti sa va povestesc ce am patit cu bradutul meu in ghiveci, despre care imi faceam griji ca daca il mut pe balcon ingheata...i-am scos podoabele de Craciun pe 8 ian si l-am lasat in living laolalta cu celelalte plante...el verde, voios, iar noi bucurosi sa-l privim...si cum il priveam asa, acum 3 seri vad ceva atarnand de o creanga si il trimit pe sot sa ia "ceva-ul" ala.
Cand s-a apropiat a holbat niste ochi...era o panza de paianjen pliiiina de pui care tocmai eclozasera....am incremenit (eu am fobie!). I-a luat sotul cu grija si le-a dat drumul intr-un borcan, am scos bradul afara, am bagat aspiratorul cred ca juma de ora incontinuu si am stat in patru labe amandoi verificand fiecare cm patrat de parchet si fiecare coltisor sa nu fi coborat vreunul.
Ce sa va spun...HORROR...sper ca nu a evadat vreunul, ne tot intrebam unde o fi "mama"...ma gandesc ca o fi fost in brad de can l-am cumparat si cat a stat la caldura "a clocit".
Asa ca bradul locuieste acum pe balcon, l-am pus pe niste lemne, am impachetat ghiveciul si sper sa nu inghete radacina, dar in casa nu-l mai bag nici de o sa fie -15 grade.
Ma gandesc sa dau cu ceva pe el, dar nu stiu cu ce ca sa nu-l omor si pe el cu tot cu dusman.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc
(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Sunt foarte incantata ca am reusit "sa prind" un trandafir alb. Mai concret , am fost nasa in toamna si am impodobit eu lumanarea cu trandafiri albi, cumparati din piata, din aceea cu tija lunga si floarea mare. Bucatile de tije ramase le-am pus la prins intr-un vas cu apa si , bucurie mare, una din ele a facut niste mustati de toata frumusetea! Acum il voi muta intr-un ghiveci, dar nu stiu cat de mare.
Ma intreb daca soiul respectiv o fi rezistent la frig si ar merge deci pus la primavara afara sau, mai bine il pun direct intr-un ghiveci mai marisor pentru mai multa siguranta si ramane aolo ca planta de interior.
Pene colorate... cate putin din toate!
GeorgetaR spune:
Olympia, nu ca m-as pricepe cine stie ce la trandafiri, dar sigur trandafirul tau provine dintr-o sera, deci nu prea cred sa reziste afara. Poate ai mai multe sanse cu un ghiveci in casa.
Va rog aruncati o privire si www.alexav.ro/povestea-alexandrei" target="_blank">AICI
sau http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=146664
BAZAR pentru ALEXANDRA
simali spune:
Am citit din urma si inca nu am reusit sa recuperez tot. Dar fac progrese.
Eu am progresat putin cu gradina, am mai invatat, am mai esuat...
Anul acesta ne apucam de casa si am decis sa facem un gard din plasa cu care sa separam gradina de zona de constructie (pentru a-i impiedica pe muncitori sa o devasteze). Am facut socoteala si se merita cu prisosinta din punct de vedere financiar fata de banii investiti pentru recuperarea pentru gradinarit a unui teren distrus de o constructie plus efortul depus...
Cam asa arata ceea ce am reusit anul acesta (nu mare lucru dupa cum se vede):
http://picasaweb.google.com/barcapevaluri/Gradina2009#5384321185289699906
P.S. Floarea Soarelui nu se incadreaza peisagistic (mi-a dat cineva seminte si am crezut ca este pitica) dar luata separat e tare draguta! Nu?
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
Olympia, si eu am prins foarte multi trandafiri prin metoda ta (marcotaj se numeste). Am plantat butasul (bucatica de tulpina) direct afara, a infrunzit frumos, iar pe timpul iernii am protejat plantutele cu sticle din plastic. Conteaza numai sa nu fie un soi nerezistent la ger.
Anul acesta am plantat multi cataratori de la www.trandafiri.ro (soiurile Jasmina si Amaretto) dar si cativa floribunda din soiurile Lions Rose si Kosmos), si abia astept sa-i vad crescand. Au venit prompt si bine impachetati.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/olympia/olympia.jpg)
olympia spune:
Simali, e frumoasa-frumoasa, gradina ta! Si mie imi place floarea soarelui tare mult, chiar asa inalta cum e! Imi place cum a iesit si pergola(nu-mi zici pe PM, sursa, pret?) imi place si cum ai pus pietrele la marginea stratului si planta aceea Davidi, care nu stiu ce e, n-am mai vazut! Era sa uit, imi place si dovlecelul de mor!
In privinta trandafirului meu, e imposibil sa nu-l stiti e din acela cu petale alb-verzui, parca-s translucide, se vinde in piata pentru buchete, are tija lunga si o singura floare in varf, as zice si eu ca e de sera... da' acu daca s-a prins, trebuie sa-i fac loc undeva, nu?
Bnica nu stiu nicio sursa de seminte romanesti netratate.
Chiar ma gandeam ce fac anul asta, mai pun rosii, din ce seminte... Mi-e asa o lene cand vad zapada de afara! Si-s satula de lopata la cata partie am facut iarana asta!
Pene colorate... cate putin din toate!