Finante banci sau Contab&informatica d gestiune?

Finante banci sau Contab&informatica d gestiune? | Autor: babyyy

Link direct la acest mesaj

Buna , vreau sa ma reprofilez,sa fac contabilitate,ma uitam pe siteul unei universitati si la Fac . Management financiar contabil are 3 sectii: finante banci;contabilitate si informatica de gestiune si management.
Intreb persoanele avizate care au absolvit una din cele 3 sectii: ce parere au?
Daca aleg finante banci in ce domenii pot lucra: pot face contabilitate sau sa lucrez in banca?Dar cu contabilitatea si informatica de gestiune?
Pile sa lucrez in banca nu am si mi-e frica sa nu aleg degeaba finante-banci.
Contabilitatea si informatica de gestiune este o facultate dificila?
Sunt intr-un mare impas,ce sfaturi imi puteti da?

Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Sfatul meu : MANAGEMENT ( in conditiile in care nu lucrezi in domeniul contabilitatii deja )

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyyy spune:

Prima facultate pe care am terminat-o este Admin publica-Drept ,,, cam greu sa-mi gasesc ceva ca functionar public in institutiile de stat.
In momentul de fatza sunt asistent manager la o firma straina.
As fi vrut sa fac a2a fac si sa aleg un domeniu in care am mai multe variante de angajare iar contabilitatea mi se parea oki.
Ptr a deveni economist ce sectie trebuie sa aleg din cele 3?

va multumesc ptr sfaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

eu de cind am terminat ingineria fac virgula contabilitate;)) m-am inscris de anul trecut la cig, is la particular si anul 1 n-a fost greu
edit, cu FB poti lucra in domeniul bancar cu CIG in contabilitate

Mergi la inceput

pe mine m-au speriat : contabilitatea este foarte grea,fac de contab de asemenea etc,, mai bine faci finante banci ptr ca poti face contab si cu facultatea asta etc...
Ideea e ca eu am terminat un liceu de profil uman,cu matematica sunt cam,,, ,,,, insa altcineva mi-a explicat ca la fac de contab si gestiune nu se face matematica din liceu,,, ca este usor sa lucrezi in contab ,,, trebuie sa stii programele etc...acum nu stiu ce sa mai cred.
In momentul de fatza,la jobul actual ,,, activitatea mea ca asistent manager este numai pe calc si la tel/fax,,,chiar nu fac secretariat(multi confunda secretariatul cu asist.manag.) , ma descurc cu computerul f bine,cu diferite programe etc.Ma gandeam ca daca se rezuma la programele de contab as face fatza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

daca ai neuroni zglobii alege CIG... nu tb neaparat sa zbarnai la mate...Mate din anul I e usoara tare (eu asta predau)

Contab o poti face pana la batranete cu nepotii in jur...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

nu se rezuma doar la programele de conta...daca e ceva gresit acolo firma care a realizat programul nu este cu nimic raspunzatoare pe cand tu, contabilul, da... Trebuie sa-ti propui sa fii un contabil bun (eu am o vorba: un cap nu un fund...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Daca vrei sa lucrezi in contabilitate,alege CIG. La CIG am facut vreo 6 tipuri de materii de contabilitate: bazele contabilitatii,contabilitate financiara , bancara ,bugetara, de gestiune,nationala , contabilitate aprofundata

MONI 34s+ SI www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Daca traiesti cu ochii pe cer afli mai multe despre Pamint. Daca stai cu ochii in pamint, nu afli mare lucru despre cer."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

ca sa faci contabilitate nu trebe sa stii integrale si nici derivate, iar programele de contabilitate (la ele banuiesc ca te referi) nici atit nu-ti trebe sa le stii dinainte... faza e ca daca vrei sa faci contabilitate dupe ce termini facultatea ar trebui sa dai de expert adeca treaba nu se termina dupa 3 ani.

Mergi la inceput

Lulu77 de ce management?
multumesc fetelor ptr incurajari,sfaturi

Mergi la inceput