Se poate creste un bebelus vegetarian?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

subscriu la ceea ce a scris mai sus DELSIM....nu poti priva de unele alimente(printre care carnea) un copil aflat in crestere...eu cred ca trebuie sa incluzi in alimentatia sa absolut tot macar sa-si faca si copilul propria sa parere despre alimente,cand va creste mai mare poate decide singur daca va fi sau nu vegetarian,dar sa nu uitam de importanta primilor sapte ani de acasa printre care si nutritia de ce nu?carnea are rolul ei in dezvoltarea sanatoasa a dintilor,a creierului,a muschilor,etc...eu zic sa faci abstractie de faptul ca voi sunteti vegetarieni si sa-i dai copilului cate putin pui,vita,miel si peste,as exclude porcul pt ca e gras...si neaparat continua cu lapte,oua,branzeturi sunt f importante in cresterea sa...Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns trischa spune:

Noi nu mäncam carne dar nici vegetarieni nu pot spune ca suntem.deci,nu mäncam carne deloc dar mäncäm peste.asta dureaza asa de vreo 10 ani.
Eii..cu copila noastra e cam asa..pana la 1 an si 9 luni cand a mers la gradi nu a primit nici ea carne.s-a dezvoltat normal,a mers singura la 9 luni,face inot vorbeste 3 limbi si e un copil normal,energic si sanatos.
A mers la gradi si acolo a mäncat ce i-a placut..adica si carne.noi am spus la gradinita ca ea nu a mancat dar ca nu-i interzicem asta daca ea vrea e libera sa manance.
Nu este fan carne,acasa oricum nu primeste ca nu avem..am mai intrebat-o daca vrea crenwusti si i-am mai cumparat cate unul de pasare.
Daca mergem in vizita si stam la masa copilu e liber sa manance friptura sau ce mai au gazdele.
Copila mea are acum 2 ani si 9 luni.
Am spus doctorului atunci cand era copila mica si am inceput diversificarea ca noi nu dorim sa-i dam carne,am avut noroc si de un doctor care a considerat ca se poate si fara cu conditia sa-i dai corpului tot ce-i necesar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Am citit ce ati spus pana acum. Am vorbit pana acum cu patru medici (in afara celor de la Odiseea mea), si niciunul nu a fost de acord ca se poate creste un copil fara carne. Nu am putut avea o discutie mai complexa pe aceasta tema, pentru ca sunt carnivori convinsi si nu sunt dispusi sa "o ia si pe langa drum" sau sa "mearga pe o carare nebatatorita". Nu erau pediatri, doi sunt ginecologi (mi-au supravegheat sarcina) si doi sunt medici de familie.

Nu cunosc niciun nutritionist.

Respect parerea carnivorilor (am vazut si aici doua pareri mai "aprige", asa), inteleg ca ei se simt bine mancand carne, este alegerea lor.

Argumentul legat de dreptul de a alege, de "binele meu poate sa nu fie si binele ei" l-am invocat si eu.

Bineinteles ca am citit si voi mai citi, doar nu sunt batuta in cap, nelamurirea mea, mentionata in primul post, ramane.

Alimente de origine animala - oua, lapte, branzeturi, va manca.

Multumesc de linkul la topic - f. interesant!

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Lucrusoare de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Chiar daca doctorii respectivi erau "carnivori", ei vorbeau din punct de vedere medical , nu din punctul de vederea al carnivorilor contra vegetarienilor. Si oricum depinde ce intelegi prin carnivori...eu prin carnivor inteleg niste oameni care consuma preponderent carne. Pentru mine a avea carne in alimentatie , nu inseamna ca esti "carnivor". ma rog, sunt diferente de nuante.
Nu cred ca o sa gasesti doctor serios care sa-ti zica ca nu e bine sa dai carne copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

sa stii ca eu mi-am spus parerea doar din pdv pt un copil,dar eu nu sunt carnivora...de fapt nu-mi place carnea,cu exceptie peste,fructe de mare...dar la orice nutritionist (normal la cap) vei merge, vei vedea ca iti vor spune sa incluzi si carne cel putin pana copilul se decide singur ce vrea sa manance(in cantitati moderate)...omul este omnivor,deci de la natura omul trebuie sa manance si carne,bineinteles ca sar acum vegetarienii cu argumente si explicatii, dar degeaba,una este un corp adult si alta este un corp tanar de copil,mai ales unul asa de mic...tu faci ce vrei,pana la urma e copilul tau si oricum mai devreme sau mai tarziu va da nas in nas cu un "cheeseburg" sau altceva cu carne si daca ii va placea va manca pe ascuns,dar va manca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Se poate orice, dar nu inseamna ca e si bine.
Mie personal mi se pare o crima sa privezi un copil de tot ce aduce bun carnea.Lipidele si proteinele au rol esential in dezvoltare, in dezvoltare neuronala, in producere de hormoni,in membranele celulare, neuronale etc.Grasimile sunt esentiale in crestere si dezvoltare.

ok, invartesti cutitul in rana, tu. :-)) sunt de acord cu ce spui legat de beneficii, dar ce faci cand copilul nu vrea, pur si simplu?! io m-am vaicarit de nush cate ori pe dc ca a mea scuipa carnea, ii simte gustul chiar si ascunsa in cele mai mestesujite gateli. nu vrea carne, ce fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu insist totusi sa cauti un nutritionist, el are argumente stiintifice si poate sa iti spuna clar care sint consecintele oricarei decizii.
mi se pare un lucru prea important ca sa-l faci fara o parere avizata. e o decizie care poate avea impact pe termen lung, fiecare organism are particularitatile lui, pur si simplu nu cred ca merge dupa ureche sau cu informatii de pe net.

Conchita, cind nu vrea, e cu totul alta poveste.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Se poate orice, dar nu inseamna ca e si bine.
Mie personal mi se pare o crima sa privezi un copil de tot ce aduce bun carnea.Lipidele si proteinele au rol esential in dezvoltare, in dezvoltare neuronala, in producere de hormoni,in membranele celulare, neuronale etc.Grasimile sunt esentiale in crestere si dezvoltare.

ok, invartesti cutitul in rana, tu. :-)) sunt de acord cu ce spui legat de beneficii, dar ce faci cand copilul nu vrea, pur si simplu?! io m-am vaicarit de nush cate ori pe dc ca a mea scuipa carnea, ii simte gustul chiar si ascunsa in cele mai mestesujite gateli. nu vrea carne, ce fac?

nimic

Conchita(e o parere, nu o critica)ai incercat sa-i introduci carnea treptat,bine ascunsa in diverse mincaruri!

De exemplu astazi o linguritza de piept de pasare marunt tocat,in pireul de cartofi de exemplu...si tot asa!Deci incepi de la cantitatzi foarte mici,pe care apoi le maresti treptat si in functzie de perceptzia copilului asupra unui aliment!

Daca ii place supa de legume de exemplu,astazi ii pui si linguritza de carne in ea!

Nu pot spune decit (asta referitor la subiect)ca decizia de a fi vegetarian ,trebuie sa-tzi apartzina tzie si doar tzie!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Conchita, da, e o problema si asta, dar e cu totul si cu totul alta discutie decat cea de aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

am incercat orice, andacos, crede-ma. gandesc ca delsim, ca nimic din legume nu poate inlocui proteina si grasimea animala, esentiale in dezvoltarea creierului, pana la 3 ani. pe la 9 luni, sonia a facut anemie din cauza asta. sfatul pediatrei a fost sa gasesc solutii sa accepte carnea, deci nu m-a sfatuit pro-vegetarian. tinand cont ca nu am cum s-o fortez, gasesc ca e mai intelept sa-i respect alegerea si gusturile culinare si sa suplinesc prin altele, cum am zis. personal, cred ca vegetarianismul e ok dupa 3 ani, dar cu oua+branza+lapte+peste incluse.

Mergi la inceput