cine a mers...
Raspunsuri - Pagina 2
lillie spune:
Pentru toate noile mamici care au probleme cu despartirea de dimineata, aplicati urmatoarele:
- ajungeti la gradinita cu cel putin o jumatate de ora mai devreme.
-initiati un joc or o actvitate cu cel mic, in care participa un ursulet, papusa etc. Subiectul trebuie sa fie "pregatirea ursuletului/papusii pentru gradinita". Explicati ce trebuie sa faca papusa/ursuletul la gradinita si cine va avea grija de ei(copilul). Avertizati copilul de citeva ori ca in curind veti pleca si ca el va va lua locul de mamica. Explicati jucariilor acest lucru, daca cel mic incepe sa plinga. Repetati acest joc, in fiecare dimineata pina copilul va initia ale jocuri.
- nu va furisati fara sa va vada, deoarece la aceasta virsta copiii isi creaza increderea in adulti si ei trebuie sa va vada ca plecati si ca veniti.
-la sfirsitul zilei, ajungeti mai devreme si petreceti jumatate de ora cu cel mic inainte de plecarea acasa. Initiati din nou un joc prin care puteti afla ce a invatat, ce a mincat etc. Amintiti copilului ca va veti juca dimineata urmatoare alte jocuri.
Aceasta este "the house rule" in gradinita mea particulara(in U.S.A).Parintii sunt foarte incintati cind ii "oblig" sa petreaca timp cu cei mici
Nimeni nu are dreptul sa va refuze daca doriti sa petreceti timp cu copilul atit dimineata cit dupa amiaza.
Succes....
lillie
ruxij spune:
Draga lillie, te felicit pentru politica gradinitei tale. Pacat ca nu toata lumea intelege sa procedeze ca tine, ba dimpotriva. Asa ceva ar ajuta atat pe bietele mamici, cat si pe copilasi.
ruxij
casandra spune:
Si noi am avut probleme cu gasirea unie gradinite. Am incercat si cu mediu familiar, dar am patit tot chestii de genul asta, dat copilul la usa, Calin era disperat sa venim sa il luam, in fine, n-a mers. Pana la urma am gasit tot o gradinita Montessori, tot asa cu caietel, cu posibilitatea de a vedea copilul, chiar mai ieftina decat in mediu familiar, cu o educatoare de care s-a atasat si care ne place si noua foarte mult.