Burtici fericite de septembrie-octombrie (96)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lullaby_2009 spune:

Referitor la trezitul bebelusului pentru alaptare am gasit in Dr. Spock asa: "Treziti-l pentru a-l hrani daca a trecut suficient timp de la ultima masa." (p.57) Cateva randuri mai jos spune "Nu-l treziti pentru a-l hrani daca afara este intuneric, cu exceptia cazurilor in care exista un motiv medical pentru a proceda in acest fel. Lasati-l sa invete de mic faptul ca ziua este pentru distractie iar noaptea pentru odihna. Dupa varsta de 2-4 luni majoritatea copiilor au invatat deja sa stea mai mult treji in timpul zilei si sa doarma mai mult noaptea." La pagina 268 am gasit: "Orice bebelus care nu castiga suficient in greutate pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani ar trebui sa fie trezit la fiecare 2 sau 3 ore si incurajat sa se hraneasca mai des".

Capraru vorbeste de doua posibiliati de alaptare: program fix si libertate totala. Programul fix are avantajul ca "ofera mamei un indicator practic pentru orele de alimentatie. In plus ea poate constata usor daca sugarul plange de foame sau din alte motive." De asemenea mai specifica: "Nou-nascutul sanatos isi instaleaza rapid un interval de 3-4 ore intre mese ziua, cu o pauza de noapte mai prelungita." (p.100)

In fine, acestea sunt doar spicuiri. Eu cred ca stiu cum voi face: ii dau sa pape cand vrea, la 2 sau la 3 ore, cand ii este foame, daca doarme 3 ore nu cred ca trebuie sa ma panichez, il las sa doarma cat vrea, nu cred ca va dormi mai mult de 4-5 ore, asta in cazuri exceptionale si vedem cum ia in greutate, daca se dezvolta normal, il las sa-si fac singur programul, daca nu, ii fac programul dupa cum am citit in carte.

Cred ca o sa fie tare greu in primele saptamani, sper sa ma descurc.

Despre lactate Capraru spune ca ar fi indicate in timpul alaptarii.

25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Inca unul si ma duc :

Maria dar sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate! Finutul meu e foarte, foarte cuminte (nu plange niciodata, nici cand se trezeste singur, nici cand ii este foame, nici cand ii ies dintisorii), si mi se pare ca e asa tocmai pentru ca parintii nu au fost niciodata stresati de el, au luat fiecare lucru ca atare, nu i-am vazut niciodata panicati pe langa copil... Eu nu voi putea fi asa macar pentru situatia musafirilor. Ei au lasat de la bun inceput pe oricine sa vina in casa, sa ia bebe in brate, pe hainele de strada, nespalati pe maini, etc. Nu i-am vazut ca ar fi avut ceva de comentat dar nu ar fi avut curajul... Eu prevad ca voi fi o maniaca posesiva care nu va primi musafiri la bebic mic

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Diana, asa, mai invatati-ne cate ceva, ca altfel... asistentele si moasele nimic...

Maria nici eu nu cred ca voi renunta la lapte. Tin minte cand tineam posturile, inainte de sarcina, ce foame aveam repede dupa mancare. Mai adaug si alaptatul la foame... Mai ales ca nu pap carne si peste, mi-ar ramanea numai legume gatite, si fara fasole (cele mai bune proteine) si varza&co. Ca nu mai vreau sa ajung la paine si cartofi ca in perioada greturilor...

Fetelor, va las ca mor de somn. Sper sa nu uit maine sa vizionez filmuletele, desi se pare ca sunt in categoria "asa nu" .

Va pup

25+

eu nu m-am omorat cu carnea in sarcina...dar stiu ca pentru un lapte mai consistent, se recomanda carnea. sa speram ca voi reveni la sentimente mai bune...ca acum parca mananac hartie creponata.

MangaGirl :-) 28+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Maria si eu am fost rece de cand ma stiu. Vara daca stau la umbra sunt rece rece la picioare, maini, urechi, fund, etc oricate grade ar fi. Sunt asa, soparla, ma incalzesc numai la soare. Si dorm cu plapuma si vara, clar, pana peste umeri. Iarna mai adaug vreo 2 paturi peste ea .

Lucia romani sigur nu mai aratati. Si mi se pare foarte rapida adaptarea. Eu n-am fost niciodata in UK, sa stiu daca aratati a strainezi acolo sau a localnici. Ar fi culmea sa ajunga lumea sa va banuiasca a fi germani, de exemplu

Uau, Lullaby ce documentare!!! Eu sper sa tragem un numitor comun si sa stabilim reguli clare, altfel parca vad ca dupa doua saptamani eu nu o sa mai am lapte si atunci toata lumea in jur o sa sara "pai nu stiai ca trebuie sa faci aia?"

25+

Mergi la inceput

Gata, nu mai pot de somn .

va tzuc inca o data

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Fetelor care ati venit cu reteta de vinete cu rosii si cascaval la cuptor, multumesc frumos ! Acum am scos tava din cuptor, am mancat 2 si nu-mi vine sa cred cat sunt de bune. Eu aveam alta reteta, cu vinete, muschi afumat si cascaval, dar nu iese nici jumate asa de buna.

Diana 31 saptamani si Peter (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MangaGirl spune:

Citat:
citat din mesajul lui raluk16

Inca unul si ma duc :

Maria dar sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate! Finutul meu e foarte, foarte cuminte (nu plange niciodata, nici cand se trezeste singur, nici cand ii este foame, nici cand ii ies dintisorii), si mi se pare ca e asa tocmai pentru ca parintii nu au fost niciodata stresati de el, au luat fiecare lucru ca atare, nu i-am vazut niciodata panicati pe langa copil... Eu nu voi putea fi asa macar pentru situatia musafirilor. Ei au lasat de la bun inceput pe oricine sa vina in casa, sa ia bebe in brate, pe hainele de strada, nespalati pe maini, etc. Nu i-am vazut ca ar fi avut ceva de comentat dar nu ar fi avut curajul... Eu prevad ca voi fi o maniaca posesiva care nu va primi musafiri la bebic mic

25+

acum la final, sa-ti mai spun si eu ceva...depinde de copil. mama e o obsedata cu sterilizatul...farmacista colac peste pupaza...dar cred ca la fel era si daca era profesoara. dezinfecta grupa mare....calca, fierbea rufe, ferbea biberoane...etc...eu am fost o sclifosita, ca asa am fost. lenesa, nu sugeam, adormeam la san, nu-mi placea sa mananc si subponderala pana pe la 4 ani. fratele meu...nu scotea un scancet nici cand se trezea....puteai sa-l lasi ore in sir ca nu-i auzeai gura. mama intra la el sa vada dk mai respira. manca orice, dormea noaptea...un super copil. cand a inceput sa mearga a distrus casa. eu pe de alta parte, mult mai cuminte. pe amandoi ne-a ingrijit la fel de obsesiv...si aveam anumite sensibilitati pe care cred ca leam dezvoltat tocmai din prea multa grija. copilul trebuie sa aiba treptat contact cu microbi, etc...altfel sistemtul lui imunitar e agal cu zero. am o prietena care si-a crescut copilul cu caine si pisica in casa. si n ue alergic si e bine mersi, mare si frumos. nu stiu cum voi fi eu...dar sper ca voi fi echilibrata, ca sa nu-mi fac viata mai grea decat e cazul. si cred ca toate vin si de la sine. ne facem o mie de ganduri...dar va trebui sa ne adaptam la ritmul de viata al copilului nostru. si cred ca e valabila si invers. ma duc la somn ca prea o dau in filosofii si n ude alta...dar nu stiu dk aida a ajuns la constanta sa ne faca un nou capitol :)

MangaGirl :-) 28+ cu Sasha Laurian
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=%20MangaGirl&year=2009&month=9&day=30&babycount=1

poze webshot - http://community.webshots.com/album/570672058NKtQlR

www.mariaciubotaru.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

noapte buna fetite cu fundite...eu am mancat pepene si acum stau sa explodez sau sa-mi iau zborul asemeni unui balon.
Problema e ca nu-mi e chiar asa somn....dar nu mai pot sta asa ca strivesc copilasul si tot am tendnta de a ma indrepta de spate.....nu merge....trebuie sa ma intind.
Ne mai auzim si maine

Cea mai fericita 31 + cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iulika29 spune:

Si eu am plecat la ..Noapte buna!

Iuliana, cea mai fericitå 32+cu Bruce Nicholas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anco spune:

noapte buna
morrrrrrrrrr de somn

anco

Mergi la inceput