O fetita a cazut in fantana

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Rufus eu mai stiu doar 2 cazuri si ambii copii au supravietuit - o fetita salvata de Oana Furnica in 2001 si un copil (nu stiu de ce sex) in 2007.
Desi nu ma pricep la constructii, cred ca, avand in vedere ca puturile sunt atat de adanci si poate fi pericol si salvatorul, nu exista alta solutie decat sa se impuna celor ce fac astfel de puturi niste reguli de protectie. Repet, nu sunt de specialitate, poat ma insel.

Insa un fir cu o camera in varf ca sa se vada cum e pozitionat copilul ar fi util.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos
Nici eu nu intzeleg cum de dureaza atitea ore pentru a salva pe cineva?De ce sunt atit de dificile aceste interventzii?

Dana

exact ce ziceam mai sus... nu exista, se pare, un plan clar si precis pentru situatii de urgenta... si nu au nici aparatura necesara...
citeam comentarii pe realitatea... zicea un tip ca armata ar avea sculele necesare... altul intreba de ce nu s'a sapat o rampa, sa poata cobori excavatorul mai jos, sa poata sapa eficient fara sa existe riscul surparii malurilor...
daca acele "comandamente pt situatii de urgenta" sau cum le'o zice s'ar aduna si ar lucra serios la elaborarea unui plan, nu cred ca n'ar gasi solutii...
oricum, si din punctul asta de vedere, e aberant ce s'a intamplat...
si repet... e vorba de viata unui copil...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Mie nu mi se pare problema decaderii din drepturi a parintilor foarte importanta; ce ziceti de faptul ca, desi este al n-spelea copil (persoana) cazuta intr-un put, se pare ca nimeni nu stie cum sa actioneze ca sa-i scoata repede si in viata? Pe aia cine-i decade din drepturi?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nici eu nu intzeleg cum de dureaza atitea ore pentru a salva pe cineva?De ce sunt atit de dificile aceste interventzii?

Dana

8 ore....am inteles eu bine?

Deci 8 ore! OPT? De atata e nevoie ca un grup de oameni, profesionisti, sa gaseasca o solutie pentru a salva un copil? Este strigator la cer!!
Cand au vazut ca fetita nu mai raspunde ce o fi fost oare in capul lor? AER? am inteles ca de la orele 10 fetita nu mai dadea niciun semn...

Sunt atat de revoltata! Revoltata pe prostia omeneasca. Prostia PARINTILOR crescuti si ei la randul lor exact asa! prostia celor care trebuie sa TE SALVEZE! Sa ma scuteasca de texte de genul ´´ne-am luat toate masurile de precautie, bla bla blaa´´.
Pai ce, organizau sumitul? Era vorba de viata si de moarte acolo

Gata..ca orice as scrie nu schimba cu nimic multe lucruri ...

Dumnezeu sa o odihneasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mmda!

Eu ma intorc iar la prima mea postare la acest topic si insist ca daca aceste putzuri ar fi construite dupa anumite norme,norme care sa respecte anumite legi,cu sigurantza ca multe cazuri de acest gen ar fi evitate si bineintzeles vietzi salvate!

Deci daca legea ar fi existat si aplicat acum micutza poate ar fi zburdat linistita prin curte la joaca!Si acum dragilor,eu nu vreau sa par rea si lipsita de sentimente,sa nu venitzi sa-mi spunetzi ca saracia este neaparat una dintre cauzele celor de mai sus!Da ,ar putea fi ,dar,mie mi s-a parut ciudat rau de tot ca tatal era plecat la un vecin sa-si incarce mobilul,pentru ca el nu avea curent electric(nu il platise din cite am intzeles),deci forma de civilizatzie exista ,mobilul fiind legatura cu civilizatzia,insa posibilitatea de a finaliza constructzia fintinei,punindu-si astfel la adapost familia,nu era!

Si ma intorc iar la subiectul cu "cum se traieste in Romania"!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pai, ganditi-va: de treaba s-a ocupat un organism, ceva pentru situatii de urgenta. Exista personal, dotare si bani pentru ca, in caz de urgenta, sa rezolve problema. Care ar fi ea. Dat fiind faptul ca nu e primul caz de acest fel, e clar ca nu exista nici un plan de "atac" concret, nici un antrenament efectuat...la inceput aia s-au apucat de treaba cu ce au gasit prin curte!
In plus, am ascultat o psiholoaga care spunea ca era absolut necesara stabilirea unui contact cu fata: o lumina si o camera, cu microfon si difuzor, ca mama sa o linisteasca pe fetita. Pericolul cel mare era adormitul, ca doar era mica, i s-o fi facut somn...se pare ca asa s-a intamplat. Ce-i asa greu sa bagi 10 m de cablu?

Tehnic: este greu de spus, de la televizor, o solutie alternativa. Ma gandesc la un put paralel, la mica distanta de celalalt, ca sa nu sapi deasupra copilului, ca ati vazut ce crater a trebuit sa faca, sa nu se surpe malurile; sunt sigur, insa, ca oriunde in tara asta exista constructori destepti, care sa dea o solutie buna. Oricum, chestia aia de situatii de urgenta este un mare rahat, ca nu rezolva nimic. Unexcavator gasesti in orice catun...e tot ce poseda?

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bunicul meu avea putz in curte. tin minte ca avea montat pe el un grilaj, prins la margini cu lacate. cand scotea apa, deschidea lacatele si dadea grilajul la o parte. si asta pt ca ii era frica sa nu cada pisica in putz.

se mai poate face un gardulet in jurul putului, inchis cu lacat. sunt tare mandra ca am un prieten arhitect, care acum cativa ani a facut proiectul pt un parc si mi-a cerut parerea ce ar mai fi important de facut in acel parc. pe langa leagane, spatii verzi etc, l-am batut la cap sa prevada in acel proiect gard in jurul lacului. de multe ori au cazut in lac jucarii, copii, un om orb s-a inecat acolo.
sunt tare bucuroasa ca parcul nostru are gard in jurul lacului. cat de greu e ca cei care au fantani, puturi sa-si puna unul?

cand eram mici ne cataram pe ferestre. stateam la etajul 9!!!! tata a sudat gratii la toate geamurile! DA! arata ca la puscarie, radeau copiii de noi, dar nu am zburat pe geam!

salvarea...jalnic!!! fiind gravida, avand o problema destul de serioasa, am asteptat 5 ore sa vina ambulanta! 5 ore!!! cea de stat si 2 private. rusine! in fine, am sunat la a 4 a, care a venit destul de repede.nu are rost sa va zic si pe ce "scor"

la sate situatia e si mai jalnica...pompieri? ambulante?
mi se face rau cand merg la casuta alor mei de la tara si vad copiii stand catarati pe marginea fantanilor, copii de 2-3 ani lasati singuri pe strada (ulita). si asta in weekend, cand parintii nu sunt la lucru, insa dorm dupa nuntile la care semneaza condica si trimit copiii in strada ca sa nu-i deranjeze.
vad copii care se catara pe aparatoarea rotii de la tractorul in mers, care fac echilibristica pe caruta, sub ochii unor persoane adulte sau a unor frati mai mari, care se distreaza...

la noi in curte se strange toata copilarimea de pe ulita cand mergem acolo, insa mama lasa treaba si sta cu ei si ii supravegheaza. la intrebarea ei catre o vecina, ca "are curajul sa lase copilul de 3 ani singur" sa bantuie pe unde poate, aceasta i-a raspuns ca "la tara e saracie si ca trebuie sa munceasca in batatura", cu toate ca ala numai sat de oameni saraci nu e!

Nu accept saracia ca scuza! saracia da, te scuza ca nu poti sa-i iei copilului jucarii mai scumpe, ii faci din lemn si carpa, ca nu poti sa-i iei haine noi...ok, ii faci tu sau cumperi de la second-uri sau accepti de la altii, ca nu ai mancare scumpa, ok...ii dai paine cu rosii si branza. da, astea sunt scuzabile! dar ca nu ai bani sa pui un gard de aparare sau ca lasi copilul sa bantuie pe ulite sau printre topoare, seceri, greble, NU, asta nu e scuzabil!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Sarmana micutza.
Tot nu pricep cum a putut sa incapa un copil de 2 ani si 8 luni intr-un putz cu diametrul de 18cm! VA dati seama 18cm? CAt de mica putea sa fie? E greu de acuzat si echipele de interventie. Daca se surpa malul si cadea peste putul respectiv, munca era in zadar. Sunt singura ca au facut tot ce-au putut.
Doamne ce pacat!

Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Nu accept saracia ca scuza!

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga

Nu saracia e scuza ci, oricit de dur ar suna, prostia. Ne place sau nu sa vedem, inteligenta multora din jurul nostru- de la sate sau din orase- lasa mult de dorit. Eu stiu ciini care despre care pot sa jur ca au un IQ mai mare decit multi dintre semenii nostri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns christinam spune:

Ariel 7000,
nu stiu daca mai revii la acest subiect, dar simt ca trebuie sa-ti zic jos palaria, ai avut perfecta dreptate cu fiecare cuvintel pe care l-ai scris.
Pe fetita cazuta in put am plans-o, am fost complet bulversata ieri, am tremurat si m-am rugat ore in fata televizorului si parca s-a intunecat cerul cand am vazut finalul tragic.
Dar macar acesti parinti erau needucati, saraci si destul de vai si amar, dar daca o persoana mai educata face iresponsabilitati, ca fata aceea de care s-a pomenit, care isi lasa fetita singura sa se duca sa se distreze, asta m-i se pare absolut de neiertat.

Christina 17+ , mamica David 5 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ariel7000
mamica respectiva sa fie fericita ca nu exista ceva legal sa o acuze

Ariel, exact despre asta e vorba. Si anume, ca in lipsa unui cadru legislativ bine pus la punct, care sa nu lase loc de interpretari, fiecare actioneaza dupa cat il duce capul.

Si da, sa lasi un copil de un an jumatate nesupravegheat e un abuz. Ok, noi stim asta. Dar cati sunt oare care stiu?
In care lege din Romania scrie treaba asta negru pe alb?

Daca insa ar exista o lege care sa incadreze abuzul la infractiuni si astfel sa-l pedepseasca aspru indiferent de gravitate (da, eu as pedepsi inclusiv "banala" palma), lucrurile ar sta altfel.

Evident ca ar fi de dorit ca parintii sa nu-si mai abuzeze copiii din alte ratiuni decat frica de lege dar daca asta nu se poate, pana la urma important e rezultatul. Si anume, ca ar scadea considerabil numarul parintilor care isi trateaza copiii ca pe obiectele lor personale de care pot dispune dupa bunul plac.

In concluzie, eu as insista pe crearea unui cadru legislativ care sa apere drepturile copiilor mai degraba decat pe sensibilizarea romanilor vizavi de moralitatea actiunilor lor.

Somnul ratiunii naste monstri.

Mergi la inceput