spor salariu pentru judecatori

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deus

sunt curioasa cati notari isi aleg meseria fiindca se simt atrasi de frumusetea legalizarii actelor:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Pe mine parca ma atrage legalizarea actelor....

Stiti ce imi este mie clar? Ca la exterior multi au impresia ca anumite categorii socio-profesionale nu prea fac nimic. Pai voi credeti ca un notar doar atat face? Legalizeaza acte? Ati deschis vreodata o succesiune cu diverse probleme ca sa vedeti cat este de dificil? Si altele care nu-mi vin acum in minte. Logic ca pentru notar pare usor. Dar a invatat pentru asta. Iar cu ei ce aveti? Ca ei nu au sporuri. Va deranjeaza doar ca au venituri mari? Acum sa ne luam de toti care au venituri mari? Asta este societatea in care am ales sa traim.

Mergi la inceput

Citat:
Oricum..nu este prost ala care cere..e prost ala care da.

Aici sunt 100% de acord cu tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da yo le-as face altceva la faimosii judecatori ..le-as spune ca asta e bugetul...si acum voi il impartiti intre voi.
Pun pariu ca aia tineri or sa stea cu capul in pamint umili..adica in pozitia de lupta a subalternului roman...si aia batrini si burtosi or sa le ia toti banii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Citat:

sunt curioasa cati notari isi aleg meseria fiindca se simt atrasi de frumusetea legalizarii actelor:)

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

de cate ori am fost la notar( de vreo 15 ori), de fiecare data aveau niste formulare tipizate pe care le-am completat si ei le-au stampilat, semnat si gata zecile de milioane. La actele apartamentului au facut zeci de greseli...
Sa lucrezi cu acte este nasol nu contest...dar sa primesti atatia bani pt ca pui o stampila si o semnatura pe un formular tipizat?
De ce nu este ca in SUA? vrei sa faci o procura sau un act banal si nu trebuie sa platesti milioane si sa apelezi la un notar=somitate ci mergi simplu la posta si platesti 10 dolari.
Daca eu vreau sa ma fac notar se poate? nu de ce? Cum este posibil sa fie in Ro o casta inchisa doar pt copilasii lor?

Stiti ce imi este mie clar? Ca la exterior multi au impresia ca anumite categorii socio-profesionale nu prea fac nimic. Pai voi credeti ca un notar doar atat face? Legalizeaza acte? Ati deschis vreodata o succesiune cu diverse probleme ca sa vedeti cat este de dificil? Si altele care nu-mi vin acum in minte. Logic ca pentru notar pare usor. Dar a invatat pentru asta. Iar cu ei ce aveti? Ca ei nu au sporuri. Va deranjeaza doar ca au venituri mari? Acum sa ne luam de toti care au venituri mari? Asta este societatea in care am ales sa traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui mirela.d

Citat:

Asa e, nu e usor sa fii notar. Stresul e mareMai ales cand se baga avocatii peste treburile tale, din care castigi bani frumosi.

A fost un proces, acum cativa ani. Era vorba despre un avocat care a indraznit sa incheie un antecontract de vanzare cumparare si sa solutioneze vanzarea in instanta.
In mod normal, pentru un antecontract si un contract de vanzare valid, trebuie sa apelezi la NOTAR.

Insa cu nu stiu ce interpretare a legii, avocatul a castigat in instanta dreptul de a se ocupa de acte si de a solutiona vanzarea. Sigur ca notarii au sarit 2 metri de pe scaune, ca avocatii le iau painea de la gura...

Legat de venituri, pana la urma cred ca oriunde in lumea asta notarii au venituri mari. Ei reprezinta acea patura a societatii care se numeste siguranta actelor. Iar pentru siguranta trebuie sa platesti.
Iar dupa ani buni de meserie, stresul scade proportional. Sunt scheme clare dupa care lucrezi, tot ce ai de facut este sa cunosti legea si sa casti bine ochii cand iti pui stampila pe un document.

Mergi la inceput

LadyJ, pentru ca notarii sa lucreze dupa scheme este nevoie de experienta si de scoala. Si astea trebuie platite.
In ceea ce priveste contractele de vanzare-cumparare imobile de care zici, sa stii ca cel de care stii nu a fost singurul in care actul a fost incheiat de un avocat. Este singurul cu care s-a ajuns in instanta.
Oricum notarii nu au sporuri asa ca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns croco21 spune:

Ma bag si eu in vorba… Lucrez intr-o firma privata cam 12 ore pe zi. N-am auzit pana acum de sporuri de nici un fel, nici macar pentru ore suplimentare sau pentru venit in weekend la servici, singurele chestii de care am auzit sunt primele care se dau o data pe an, daca se dau. Si cam toti colegii mei stiu macar o limba straina, lucreaza cu calculatorul si au tot felul de specializari in IT. Sincer, ma lasa rece greva magistratilor, parerea mea e ca la cum merge justitia, pot foarte bine sa stea acasa, abia vor fi mai putini procesomani pe coridoarele tribunalelor. Daca nu erau asa corupti nici n-ar fi fost atatia hoti liberi in Romania si poate erau bani si pentru salariile lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui croco21

Ma bag si eu in vorba… Lucrez intr-o firma privata cam 12 ore pe zi. N-am auzit pana acum de sporuri de nici un fel, nici macar pentru ore suplimentare sau pentru venit in weekend la servici

Ghinionul tau...mergi la stat. La privat se munceste, nu se dau sporuri.
Dar ai grija, trebuie sa te orientezi asupra locului...nu peste tot e bine

M-am gandit mai bine: un judecator care-l are in fata pe Becali, merita spor de stres...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns troll-hey spune:

Legat de judecatori, cine ransomeaza (sa vad daca stie careva din ce roman e termenul) pe judecatorii care elibereaza criminali sau dau drumul la defrisari de parcuri?
Ca in economie, exista o relatie directa intre risc si castig. Deci daca ei castiga prin blestematii, trebuie sa isi asume riscurile. Deci cine ii ransomeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din cate stiu eu termenul de "ransom" sau actiunea de "ransomare" reprezinta detinerea prin forta sau rapirea de ostatici cu scopul de a estorca bani. Este ceea ce se intampla relativ des in Somalia.
In legatura cu judecatorii sincer eu nu vad o asociere in acest sens insa astept cu deplina curiozitate o explicatie.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput