Fondant

Fondant | Autor: raluca30

Link direct la acest mesaj

stie cineva cum se face o foaie din fondant pentru imbracat torturi?martipan am reusit sa fac,dar fondant nu ,si tare as vrea sa reusesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

raluca daca sti cum se face martipanul spune-ne si noua

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca30 spune:

Anita-
Martipanul se foloseste la imbracarea torturilor,decoratii sau umpluturi.Este o pasta dulce din migdale.In alte tari se gaseste peste tot,la noi nu prea,exceptie anumite cofetarii din capitala,la mine in Constanta nu am gasit.Reteta mea este urmatoarea:


500grame migdale


200 grame zahar pudra


200 grame miere


1 esenta vanilie


zeama de lamaie


(putina faina sau amidon sau mult zahar pudra pentru intins foi)


Migdalele se curata de coaja(se tin in apa calda cateva minute si se decojesc apoi se usuca pe hartie o zi),se macina marunt intr-un robot de bucatarie.Se amesteca zaharul pudra cu mierea,esenta vanilie,zeama lamaie si se adauga treptat faina de migdale.Se framanta pana rezulta o pasta groasa,apoi se presara pe masa de lucru faina sau zahar pudra,chiar din amandoua la greu,se framanta pana devine flexibila si o puteti intinde cu sucitorul de lemn in foaie.Foaia se poate colora(evident inainte de a o intinde),colorantii contin "E"urile acelea rele,dar asta e riscati daca vreti culoare!Se imbraca torturi sau se modeleaza figurine,flori,etc.Retineti ca aluatul pentru foaie nu trebuie sa fie foarte gros cativa milimetri,daca e prea tare puteti adauga un pic de apa,daca va iese prea moale si nu puteti face figurine sau flori mai adaugati zahar pudra.

Mergi la inceput