prajituri ma isimple dar gustoase
fetelor care stie prajituri mai simplu de facut ,dar sa fie gustoase
Raspunsuri
ck_29 spune:
stiu eu una, cu iaurt si fructe
dar nu am reteta la serviciu....ci acasa
ti-o scriu diseara sau maine
raluca30 spune:
ia un blat de tort(alb),3 plicuri de crema alba(dr oetker de exemplu),1 l frisca lichida( hulala) si un borcan de gem de caise...bati frisca si crema impreuna pana iese tare o intinzi pe blaturi si adaugi si gem de caise(sau orice iti place)si o ornezi cu niste frisca sau chiar zahar pudra vanilat...nu muncesti mult la acest tort si e f bun:)
ancamac spune:
O reteta foarte simpla, fara unt, margarina sau alte grasimi.
Prajitura cu gris
8 oua
1 ceasca de gris
1 litru de lapte
zahar
vanilie
Se bat albusurile spuma pana se intaresc bine, apoi se adauga galbenusurile si la urma grisul, amestecand incet, prin resturnare sa nu se lase spuma. Se unge o tava cu putin unt si se pune amestecul de mai sus. Se baga la cuptor la 180 de grade pana cand se coace (pt a controla daca e copt se baga o scobitoare si daca nu se lipeste nimic, blatul e copt). Intre timp se pune la fiert laptele, se adauga un varf de cutit de sare, zahar dupa gust si vanilie (eu prefer vanilia de Bourbon in locul vanilinei, dar se poate folosi si vanilina). Cand blatul e copt, se varsa treptat laptele fierbinte. Blatul va incepe sa se umfle si va absoarbe tot laptele. Prajitura se poate orna cu fructe din dulceata.
Mindy spune:
banana bread:
1 1/4 pahar faina
2 oua
1/2 pahar zahar
1/2 lingurita sare (daca margarina e sarata nu mai pui)
1 lingurita rasa biccarbonat sodiu
3 banane
8 linguri unt sau margarina
1/3 pahar nuci - optional
*spumezi putin untul/margarina cu zaharul, adaugi mixand bananele pisate.
*bati ouale si le adaugi
*incet adaugi: faina, sarea si bicarbonatul de sodiu
*coci in tava de cozonac la foc mediu, appx 30-45 min, verifici cu scobitoarea daca e copt.
strumfi2004 spune:
Prajitura de vara:
1 rand de piscoturi inmuiate in frisca din smantana batuta bine cu 1 pahar de zahar, un strat de frisca, apoi fructe de sezon, iar piscoturi, frisca si pudrata la servire cu cacao/ciocolata rasa, ornamente de ciocolata, etc. E delicioasa, super racoritoare dupa cateva ore la rece.
mami, "pinsentza" si "diliciosul"
Strumfii spun lucruri trasnite
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Un licurici vesnic in amintire
lz_cecilia spune:
GUGULUF :
Un fel de chec pe care il mananca nemtii la micul dejun(langa cafelutza...)
(il pun in forma aia cu gaura la mijloc-e mai frumos):
Ingrediente:(totul se masoara cu un pahar de 250 gr.=vezi paharul de vajkrem)
-4 oua
-1+1/2 pahar zahar
-1/2 pahar ulei
-1 pahar iaurt natural
-1+1/2 pahar nuca de cocos
-1+1/2 pahar faina in care pui 1 praf de copt(nestins)
-1 zahar vanilat
Toate ingredientele se pun in ordinea de mai sus,se amesteca doar cu mixerul(atentie!!!uleiul se pune treptat ca la maioneza).
Se respecta cu strictete reteta si garantez reusita.
Compozitia se pune in tava unsa si tapetata cu faina.
Se da la cuptor la 180 grade,30-40 min.
http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/
lz_cecilia spune:
PRAJITURA CU MERE(ABSOLUT DELICIOASA):
-6 galbenusuri se freaca fff bine cu
-12 linguri(rase) de zahar,apoi se adauga ca la maioneza
-12 linguri ulei
-12 liguri lapte dulce
-14 linguri rase faina in care se pune 1 praf de copt(nestins).
Compozitia de mai sus se amesteca cu mixerul,se pune in tava unsa si tapetata si se da la cuptor. Cand s-a copt pe jumatate se adauga 500-600 gr. mere(eu pun un strat gros de un deget) curatate si date pe razatoare(stoarse bine de suc),peste care se toarna cele 6 albusuri batute spuma cu 6 linguri pline de zahar.
Se da din nou la cuptor si cand spuma de deasupra devine usor,usor aurie(a nu se arde) este gata(vreo 10-15 min.). O controlati voi!
AVERTISMENT: prajitura este delicioasa,efectiv va disparea din tava.
http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/
puisorul spune:
Prajitura inteligenta ( preferata sotului meu)
-7 oua
-12 linguri de zahar
-12 linguri de faina
-1 litru de lapte
-3 plicuri de zahar vanilat
-un varf de cutit de bicarbonat
-un pachet de unt
Se freaca 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, cand s-au albit se adauga pachetul de unt la temp. camerei, apoi 250 ml lapte, zaharul vanilinat, bicarbonatul, faina si apoi restul de lapte.
Albusurile se bat separat cu 7 ling. de zahar.
Se amesteca cele doua compozitii si se dau la cuptor in tava unsa si tapetata cu faina. Amestecul e cam lichid dar se incheaga la cuptor.
Se mai numeste si cremes fals pt ca se vor separa doua foi iar la mijloc ramane o crema ca si cea de cremes.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Sebi are nevoie de voi!!!
Cum se topesc kilogramele
ANITA75 spune:
puisor sa inteleg ca prajitura ta nu are crema decit ce se lasa din ia? sau n-am inteles bine,pune niste poze sa vedem cum a iesit
pearl84 spune:
Am facut painea sau mai degraba checul cu banane...coaja a iesit crocanta..dar miezul e cam umed, desi am lasat-o cam o ora..asa trebuie sa iasa?? Sau trebuie lasat mai mult..?
Pearl
Toata lumea stie exact ce trebuie sa faci cu viata ta, dar nu are nici o idee ce trebuia sa faca cu propria-i viata.