Sezatoarea canadiana (149)
Raspunsuri - Pagina 7

maru spune:
carmen, astept sa pun mana din nou pe sillabus sa va dau date exacte, dar ideea e ca nu se fac investigatiile necesare la cazatura si in ani duce la intarzieri in dezvoltare, la probleme scolare si tot asa.
ei puneau accent pe cazurile nu tocmai evidente, de ex era vorba de un todler care s-a prezentat doar cu vomiting, a fost vazut de 3 doctori, cel de familie, cel de la o clinica walkin, si la urgente si nici unul nu a depistat ca era un brain injury. Au depistat la o saptamana cand copilul era non-responsive.
Ce sa zic, statisticile citite m-au terminat
Ca sa nu mai zic ca au dedicat o zi intreaga loviturilor intentionate...cum poti mai sa abuzezi un sugar?

Pucku spune:
intru scurt cu o intrebare
unde pot gasi un basm romanesc tradus in franceza? ca m-au rugat la gradi sa-i ajut luni cu un conte traditionnel roumaine si eu nu am acasa, au ceva la biblioteca dar abea l-am rezervat, nu cred ca ajunge pana luni, va trebui sa mai merg sa vad daca in basmele lumii gasesc ceva......ceva online? sau pdf-uri?
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

nelia spune:
Asa, Maru, sperie-ma si tu... ieri Agata a cazut rau de tot cu capul pe gheata si sint cu inima cit un purice, nu am dormit noaptea pentru ca am tot pazit-o sa nu apara cine stie ce... ea nu are nimic, a fost un pic ametita dupa cazatura, i-au pus gheata si am plecat acasa... dar eu stau cu inima cit un purice. Intotdeauna am fost paranoica cu cazaturile si loviturile la cap, asa ca ce mai conteaza daca ma tii si tu la curent cu ce afli!?! Ce sa fac acum, sa ma duc la totusi la spital, sa-i faca niste investigatii, e a doua oara cind cade atit de rau in cei citiva ani de patinaj, prima data a fost pe ceafa, acum pe frunte...

mikiion spune:
Lorelai 3700. E guvernul provincil nu federal. Guvernul federal ramane obiectivul meu pe termen lungDupa ce fac putina experienta.Salariul e mult mai mare la federali decat la guvernul provincial.
Am refacut evaluarea si au acceptat sa imi ambalez eu lucrurile. Asa imi permit si eu sa platesc.
Pucku am cautat pentru tine, dar nu gasesc nimic pe net.Imi pare rau.
Deci cand e intalnirea aia?

mi_ro spune:
Pucku - vezi daca gasesti ceva pe http://www.referat.ro/referate/franceza/pagina1.html. Tr sa cauti printre multe referate si poate adaptezi ceva.
Mai distrati-va si aici: http://www.momes.net/comptines/comptines-chansons.html
Iete si aici ceva: http://www.reclama/Povesti_povestioare_pentru_copii-contentcid-1.html
In alta ordine de idei vreau sa salut pe toata lumea.
MQQM - Ce mai faci mamico? Tot cu rani? Sarmana de tine! Te compatimesc pentru ca stiu foarte bine ce inseamna. Nu degeaba il denumea al meu sot pe BB "micul piranha". Cand venea ora mesei avea o gura de mama-mama si misca din cap
pana gasea ce-i trebuie de ziceai ca-i girofar. Eu ma propteam de speteaza patului asa sarguincios ca sa ma pregatesc psihic de masa lui fie-miu. Cand in sfarsit gasea papa odata il vedeai destins iar mie imi cadea parul din cap de durere. Am tot incercat sa alternez dar se pare ca si sanul meu era prea mare pentru gurita lui. Am cam sarit ce-i drapt intr-un timp scurt de la cupa A la D de nu ma mai recunosteam.
Maru - Asa de rau imi pare ca nu ai venit la intalnire! Vezi cine a facut lista torontezelor tot impreuna ne-a pus (ca mereu la masa nimeram fata in fata). Ai lipsit!!!Sper ca data viitoare sa ne vedem.Poate mai facem o intalnire prin septembrie sa fie si kupilu' pe aici. La cati copii au fost cred ca ar fi fost extrem de fericit.
Eu sunt in faza aia albastra in care mi-e dor de fie-miu. Vorbesc in fiecare zi cu mama in Romania sa vad ce mai face. Il mai aud chiraind la telefon (culmea nu-i place sa vorbeasca la telefon - reversul meu fratilor)si parca ma mai linistesc. Ii place la tara. Vede animale , le deosebeste, trage concluzii de cazi pe spate. In fine la 2 ani si 9 luni ce ai putea sa-i ceri. Am zis ca o sa fac o discutie speciala pe tema perlelor lui.
Mai deunazi vorbeam cu mama la telefon si pana sa-si bage mama picioarele in papuci Tudor i-a furat un papuc si mama il ruga sa-i aduca papucul. Statea femeia intr-un picior asteptandu-l pe Tudor. Si se aude Tudor:" Mamaie esti flamingo!"
A vazut el la televizor la documentarele cu animale pasarea flamingo si tot ii faceam diferenta intre flamingo si lebada (Ca a fost o perioada in care toate gastele si strutzii erau lebede). Acum mamaie e flamingo!
Bine asa. O sa-i spunem Mamaie Flamingo!
Mai e pana in septembrie cand o veni. Acum numar zilele pana in septembrie.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

CriPOD spune:
mi_ro, total fiu-tau!
Vad ca aripa Montreal se pregateste de intalniri. Noi nimik-nimik? Jokin', am vrut sa zic voi, Ontario, nik-nik?
Azi am facut prima plimbare prin parc cu carutzul si m-am gandit la voi, mai ales ca am constatat ca s-a sfarsit greva (or not?) si au golit cosurile de gunoi.
Va salut la ceas de seara, sugubeata rau. Dormi puiul de la 1 la 5 azi noapte, cand am sarit eu ca arsa din pat sa vad daca respira. Si l-am desteptat sa pape cu ocazia aia, daca tot eram sus si aveam azi programare la dr la cantarit. Dupa care a mai bagat un somn bun. Azi am invatat sa inlocuim suptul continuu cu statul in wrap, asa ca am primit cadou doua maini libere sa ma deretic. Ce mai, viata!
As mai zice si-altele, dar orizonturile mele sunt cam inguste de cateva zile si mi-e sa nu va plictisesc cu subiectele mele. Asa ca am zis sa va salutez, sa stiti ca v-am citit azi din urma si sa va zic despre pozele alea ca inca n-au iesit din aparat si mor si eu de curiozitate sa le vad (aparat foto nou si manual de instructiuni scanat in vederea utilizarii de altii, io a ramas sa scot pozele din el, dar inca n-am avut vreme sa citesc nici cartea de alaptat, da'mi'te asta de aparate foto). Problema e insa sub investigatie, stay tunned.
Sa aveti un weekend minunat!

CataD spune:
Salut,
Si eu tot in ceas de noapte, ca lucrez la ora asta:)
Cristina, vad ca incetul cu incetul intri in ritm. De-abia astept sa ne vedem!
Romaniza, tinem pumnii! Nastere usoara!
Poate imi trimiteti si mie din nou emailul comun si cu noua parola sa ma delectez cu poze.
Noi mai avem putin si plecam in Romania, inca nu am cumparat cadourile:) asa ca suntem pe alergat.
Ma duc la culcare ca pic de somn...

mikiion spune:
Daca aveti nevoie de ceva de incaltat de la globo sunt reduceri mari:http://www.globoshoes.com/ca-fre

Diana2007 spune:
Am fost la Globo chiar azi ca i s-au rupt "hockey-i" lui Victor de atata tarsait pa langa tricicleta. Aveau o groaza de modele dar masuri ioc, doar dintr-un singur model i-am gasit nr lui, mai nou size 9
Si mi-am gasit si eu o pereche de Naturaliser-i asa gen balerini, la 50% redusi, abia am intrat in nr 10, pai sa mai zic cu cine seamana fi-miu ? Cica traim pe picior mare !
Noi cadouri pentru Romanica nu cumparam, ne ducem sa ne luam cadourile, ca doar vine ziua lui V, bebe mic este si el pe drum si o sa primeasca una alta de bun venit. Eventual o sa ne punem noi o funda mare cand ajungem la aeroport ca ne asteapta ai nostri ca pe painea calda.
Maine au anuntat frumoasa vremea, Montrealul, are cineva programata vreo iesire la iarba verde pe undeva ? Sunt cam in pana de idei si e ultima duminica inainte de plecarea in Ro, si ziceam sa nu o irosim pe langa casa.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +30s cu
"Life's a journey, not a destination"

mikiion spune:
Diana ti-am scris si un e-mail. Noi vrem sa iesim maine undeva unde n-am mai fost sau chiar pe Mont=Royal ca sa-mi iau ramas bun de la oras.