Sezatoarea canadiana (149)
Raspunsuri - Pagina 13
ange spune:
Monica,felicitari!sa fiti sanatosi si fericiti in noua casuta!
ce cartier? eu stau la 15 min de metrou(in masina evident)ne facem vecine.aici si la 20 de km tot vecin te numesti
Cat despre taxe vin imediat nu-ti face probleme.Dar am un pont sa-ti vand daca casa este veche intr-o zona veche si daca este prima casa.Nu platesti taxa de bienvenue.Cauta pe Ville de Laval si vezi daca cartierul face parte din "zona veche".Daca da,am sa-ti spun la ce ai de facut sa nu platesti taxa.Dar daca agentul cu care ai luat casa este bun nu are voie sa nu stie despre ce iti vorbesc
nelia,imi pare tare,tare,tare rau pt Octav...transmite-i gandurile mele bune.
dana,am uitat sa-ti spun ca mi se pare ca te-ai schimbat mult(in bine).ai slabit nu gluma!cat ai dat jos?
diana,off,off! nu cred ca sunteti voi atat de ghinionisti!!!ai sa vezi ca vinerea viitoare iti iei zborul.
Banuiesc ca nu ajungi vineri la intalnire...
Nu vreti sa o lasam pe altadata?vad ca nici de data asta nu va inghesuiti cu confirmarile
multumesc mult fetelor care mi-au raspuns apropo de testament.mi-am facut o idee.
Simona am si eu o cunostinta avocat si una notar.Am apelat la ele cu fel si fel de chestii numai la testament nu m-am gandit
Cu notarita ma vad chiar duminica la un party.Am sa iau problema asta in serios.
cge spune:
Ange, eu as vrea intalneala altadata, dar nu va luati dupa mine.
Am si eu o intrebare:
Taica-meu vrea diplomat canadian, e avocat, si asa s-a dus toata viata la serviciu cu diplomat.
Eu nu prea am vazut pe aici, astia mai mult au genti de laptop, rucsacuri.
Si nici nu are rabdare de cutreierat magazine, vrea sa il duci la fix.
Aveti idee unde am putea sa mergem sa il luam ?
Multumesc,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
monicutza_bb spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, pentru urari
ange binenteles ca suntem vecine . Cartierul se numeste Laval-des-Rapides. Casa este pe la mijloc intre Le Corbusier si Des Laurentides, putin deasupra lui De La Concorde Vest. Am cautat pe site-ul lui Ville de Laval si casa este borderline intre zona considerata mai veche (unde apropo sunt numai bloculete de 2-3 etaje) si zona noua. Deci cred ca nici o sansa de subventie. Dar o sa intreb, merci de info. O sa ma agit in curand pt doua locuri la gradi pt pitici, cu toate ca la inceput o sa ii mai tin unde sunt acum (nu vreau prea multe schimbari dintr-o data) si o sa iti cer atunci ajutorul, as vrea un CPE, macar pt Alex ca asa s-a desteptat dintr-o data baiatul meu, simt ca ii trebuie mai multa stimulare.
simi spune:
Nelia imi pare nespus de rau! Avem 3 prieteni care si-au pierdut job-ul saptamina asta! Fii alaturi de el, sustine-l moral ca stiu ca pentru barbati asta-i o mare cumpana! Aveti grija de voi!
Felicitari pentru notele bune (tu si Agata)! Mult succes la gradinita lui Lisandru! Cum a trecut timpul!
Olga, am uitat, sa va fie de bine botezul! Multa sanatate, cum mai sinteti? Cum te vei descurca fara sot?
Diana imi pare rau sa aud ca nu mai puteti pleca! Si eu am fost tare stresata saptamina trecuta, Alice era la camp de jour si au anuntat ca un copil din camp are gripaA- H1N1. Iti dai seama ca ma si vedeam anulind biletele de avion!
Cge, e drept ca prea multe genti diplomat n-am cumparat noi la viata noastra, dar ma gindesc ca am vazut asa ceva pe la Bureau en Gros (daca nu erau genti de laptop, sper sa nu ma insel). Sau la The Bay, ar trebui sa aiba!
Monicutza felicitari pentru casa! S-o stapiniti sanatosi si sa fiti fericiti in ea!
In ce priveste asigurarea casei, sa-ti spun ceva, daca faci asigurarea cu aceeasi firma cu care ai asigurata masina, s-ar putea sa ai un pretz mult mai bun! Ex : noi aveam masinile cu Banque Nationale, casa cu Allstate, plateam la casa cam 64$/ luna, am trecut si casa la Banque Nat si platim vreo 45$/luna! Mult succes!
Taxa de Bienvenue (suna tare aiurea, stiu) noua ne-a venit la nici o luna de la semnarea actelor la notar, inca nu eram mutati in casa
Smile,tomorrow could be worse!
CriPOD spune:
multumim frumos de aprecieri!
Monicutza, sa fiti fericti in casuta noua, felicitari!
Nelia, imi pare rau, dar sa fie in final de bun augur schimbarea!
sofronica spune:
mQQm am vazut pozele, e tare frumos Oliver, si are o culoare tare faina, parca e bronzat :) Pozele cu fratii mai mari sunt superbe.
DanaP am vazut si pozele voastre, sunteti o familie foarte frumoasa iar tu pari sora mai mare a Deniesei.
LauraJr poate ne vedem la lunch daca ne potrivim cu orele si iti dau membershipul. Daca ai emailul meu da un semn pe email ptr ca nu stiu cand mai intru aici. Am o perioada f aglomerata.
Monicutza felicitari ptr casa, sa aveti numai bucurii in ea.
Incerc sa mai citesc acasa ceva ptr ca nu mai stiu ce am vrut as mai scriu.
Cami
Podeanu spune:
Intalnire Montréal (preluata de la Simonna!)
_
Data: vineri - 17 iulie
Ora: 19:00 (Ca sa povestim pina la opt, ne facem ca asteptam si comandam tirziu, asa ajunge si Dana sa manince :))
Participante:
Ange
Diana
Monicutza
Nelia
Dana
Simonna
Mimitete ???
Ktrinel???
CGE ???
.....
http://www.arahova.com/locations.html
Eu inca nu stiu la care din ele vreti sa ne intilnim,lamuriti-ma si pe mine unde e.(de pe site-ul de mai sus)
Ange, Roxana a pus lista pe prima pagina , poate de aia nu sare in ochi...
Deci fetelor confirmati sau infirmati intilnirea ca azi e marti deja. Eu cum am mai spus las pe cineva la aeroport la 8 si apoi vin direct.
Diana2007 spune:
Ange, eu plec sambata daca totul merge bine, deci ne vedem vineri sigur, eu vin tot ca Dana, direct de la aeroport dupa 8.
M-am mai linistit cu plecatul, cum scria si Dana, poate e un semn sa nu plec, un lucru stiu, intotdeauna tot raul mi s-a intamplat spre bine.
Numai pentru ai mei ma simt prost, ca au pregatit venirea noastra in cel mai fin detaliu, au invitat copii pentru ziua lui V, au comandat tort cu masinuta, i-au cumparat patut de la Ikea special pentru el ... Ei zic ca nu e nici o problema daca nu mai venim, important e sa fim sanatosi, dar ce-o fi in sufletul lor ...
Si ca sa fie si mai palpitant, azi cand l-a luat sotul de la gradi pe V, i-au spus ca au deja cateva cazuri de gastro la el in grupa Minunat !
Asadar, eu confirm pentru vineri, haideti sa ne intalnim, asa putine cate suntem, doar sa ne hotaram la un singur restaurant sa nu alergam de colo-colo.
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +31s cu
"Life's a journey, not a destination"
Diana2007 spune:
Am uitat,
Ange, si noi am facut testamentul, cu notarul cu care am facut si actele de casa (ne-a facut o promotie si ne-am bagat, ca altfel am fi tot taraganat-o). Formatul a fost cel mai simplu, cum scriau si fetele, o parte pentru copii (cei existenti si cei ce o sa vina) si una pentru executarea testamentului. Noi am pus aceeasi persoana, ca si asa nu avem prea multi apropiati. Notarul ne-a explicat ce si cum, optiunile pe care le avem, el a pregatit documentul si doar am semnat. Inca un lucru pe care nu m-as fi gandit niciodata ca o sa-l fac, cel putin nu pana in 30 de ani
Monicutza, sa stapaniti fericiti casa si sa aveti spor la platit rate, asigurari, taxe si ce-o mai fi ! Si la noi taxa de bienvenue a venit tare repede dar n-am prea simtit-o la buzunar ca pastrasem bani din avans ca sa o platim, un singur lucru m-a enervat, nu ne-a zis nimeni de la primarie "Bienvenue !"
Cu asigurarea, cred ca Simi zicea, e bine sa le ai pe toate in acelasi loc (noi am inceput cu TD-ul, am trecut apoi printr-un curtier, si acum sunt cu cei cu care am la servici asigurarea colectiva, ne-au dat discount-uri importante) si iarasi la data expirarii contractului, in fiecare an, e bine sa "magazinezi", poti avea surprize importante.
Apropo de asigurari, am citit intr-un ziar romanesc de aici un articol morbid, dar adevarat. Era vorba de asigurarile de viata si pentru boli grave pentru copii, care este bine sa le faci cat mai devreme. Eu am avut una pentru Victor facuta promotional, gratuit pentru primul lui an de viata, dar nu am mai reinnoit-o, era doar vreo 10 dolari pentru tot anul, dar nu stiu de ce mi-a fost lene si mi s-a parut aiurea sa o platesc. Dar cand citesti despre atatia copii bolnavi la varste fragede si la cum se chinuie parintii sa stranga banii pentru interventii te gandesti, oare o asigurare de genul asta m-ar fi ajutat ?
Hai ca am luat-o pe aratura, deocamdata am de luptat decat cu o scarlatina si o gastro care sa nu se lipeasca de Victor pana sambata.
Dar vineri ne vedem, da ?
Diana mama lui Victor Christian, 24 Iulie 2007 si +31s cu
"Life's a journey, not a destination"
inacanada2005 spune:
mqqm...n-am cuvinte sa descriu ce am simtit cand v-am vazut in poze cu micutul...de fapt, m-am vazut pe mine acum 3 ani, cu Thea, asa ca...mi-au dat lacrimile. Scump rau Oliver, iar numele chiar ca se potriveste cu mutrita. Si, sunt sigura ca o sa aiba parul cret ca atunci cand e ud se increteste (am vazut).Inca o data, sa va traisaca si sa va infrumuseteze viata...
DanaP, ma bucur mult ca a fost bine in vacanta...se vede pe fetele voastre ca "v-a priit"
Monicutza sa fiti fericiti in noua casa !
Olga, sa-i fie de bine micutei crestine si...asteptam pozeee!!!
Nelia, imi pare tare rau pentru situatia in care sunteti dar sper ca Doamne-Doamne sa-si intoarca fata spre voi...sigur va fi bine!
Eu am o stare cam aiurea, nu pot sa definesc de la ce...cred ca de la timp...ma ingrozeste ideea ca e deja jumatatea lui iulie si...vara n-a fost mai deloc. Asta seara, pe la 7-8 am iesit, pe terasa, cu patura dupa mine. .
Plus de asta, sunt cam necajita din cauza gradinitei Theei. Suntem intr-o situatie..."inedita", pe care nu prea stiu cum s-o cataloghez. Deci: Thea este la un day-care ce tine de YMCA. A fost initial la o educatoare, Sandy, care de vreo 3 luni a fost mutata la o grupa de varsta mai mare. Si a venit o alta, Martine, pe care oricum Thea o cunostea ca acolo mai stau si amestecati (adica cei mari cu cei mai mici si automat si cu toate educatoarele). Martine este mai tanara ca Sandy si cu un temperament mai vulcanic (din ce se vede). Ei bine, toate bune si frumoase, pana acum o luna cand, Theei ii dispar TOATE lucrurile de imbracat (schimburile, ca are in dulapiorul ei si tricou si pantalon si chiloti, etc de schimb). Si cautam, eu cu toate educatoarele, peste tot dar...nu gasim. Nu zic nimic, plec, cam cu gust amar. Apoi, acum 2 saptamani, cand ma duc s-o iau pe Thea, o gasesc cu o rana urata rau in barba (practic cu toata pielea luata de pe barba si, automat...plina de sange)si cu o alta rana la fel de urata pe mana. O intreb pe educatoare ce s-a intamplat. La care ea imi raspunde, foarte calma si impasibila ca...Thea se juca cu un "truck" si l-a impins si...a cazut...dar ca nu are nimic , ca...I-AU PUS ELE GHEATA pe rana.... Iar nu zic nimic (ca tampita, evident...) si ma duc acasa unde sotul ma ia la rost ca de ce nu am cerut mai multe explicatii, ca nu e normal, ca putea sa-si rupa gatul, etc. Inghit reprosurile sotului (ca are dreptate)si zic...ei asta e, a fost o intamplare. Apoi, incepand de saptamana trecuta, Thea a inceput sa planga dimineata ca nu vrea si nu vrea la gardi. Si, o intreb: Vrei la Marty (Martine)? Si ea, mititica: No Marty, mami no Marty, please!!!. Apoi o intreb: dar la Sandy vrei? La care ea, fericita (inca , cu lacrimile pe obraz) : Yes mami, Sandy yes!!! Asa ca Sinzi care o duce de regula dimineata la gradi, le intreaba intr-o zi, saptamana trecuta: Vreau sa va intreb ce se intampla cu Thea ca nu mai vrea sa vina la gradinita ea, care plangea si in weekend ca vrea la gradi. Nimeni nu zice nimic si pun pe seama faptului ca, poate au certat-o ele ca le lua jucariile altor copii (????). Apoi, dupa inca o zi, ii dispare palaria. Asa ca Sinzi, care vorbeste ff bine engleza in "slang", cand o duce pe Thea le intreaba de palarie. Tin sa precizez ca e "mediu" PUR canadian, adica educatoarele sunt numai canadience, majoritatea canadience cu background englezesc, la fel ca si restul copiilor...numai noi, suntem "intrusi" ( de aia Sinzi se descurca mai bine ca noi in discutiile cu ele...). Faza la care, Marty ii spune lui Sinzi ca palaria i-am luat-o eu cu o zi inainte. Vine Sinzi acasa, imi spune iar eu...sa innebunesc: ma gandesc ca am luat-o razna, pe bune, si ma apuc sa si caut prin casa, prin masini...La un moment data ma bufneste si plansul ca am o stare cam instabila de ceva vreme (asa cum v-am zis mai sus) . Stau si analizez ce am facut si vizualizez exact momentul cand am luat copilul...fara palarie...Nu e vb de o amarata de palarie dar asa...ca fapt. A doua zi, Sinzi se duce la gradi si reia discutia: Sa stii ca mama nu a luat nici o palarie si e inadmisibil ca in Canada sa dispara lucrurile copiilor la gradinita, bla , bla. Ieri ma duc eu dimineata. Cand intru, Marty sare ca arsa si vine glont la mine: "Sa stii ca am fost ff suparate ieri ca fata ta ne-a jignit si a tipat la noi ca...unde e palaria Theei si uite ca ea (adica Sinzi) nu a cautat bine in dulapul Theei si...palaria e acolo", imi zice Marty plina de satisfatie.... Ne ducem amandoua la dulap si-mi arata ...o alta palarie . Ii spun ca nu e palaria Theei si ca nu e problema de o palarie ca ii aduc inca 7 dar ca ma deranjeaza ca idee. Apoi ii spun de cateva ori, raspicat ca, nu cred ca Sinzi sa fi tipat la ele ca nu-i sta in caracter , dar daca a facut-o imi cer scuze pentru ea...Nu pare tare incantata de scuzele mele (practic se face ca nu ma aude) si o tine una si buna ca ea nu stie unde e palaria, ca asa ceva nu s-a mai intamplat, etc. La un moment dat ii aduc aminte ca s-a mai intamplat ca doar stie bine ca au disparut lucrurile Theei. La care ea, senina imi spune ca...nu...ca lucrurile Theei au fost acolo, in dulap dar ca...n-am cautat eu bine...si-mi scoate dintr-un alt dulapior o punga cu toate lucrurile Theei. Mey...am simtit ca nu mai vad, m-a luat si cu cald si cu rece...m-am uitat ca tampa la ea...si cu ultimele puteri ii zic: Marty, nu-ti aduci aminte cand am cautat impreuna, am fost 4 persoane care am cautat o jumate de ora lucrurile si...n-am gasit nimic????!!!! La care ea...ridica din umeri si incepe sa-mi vorbeasca din nou despre...palarie...
Azi a luat-o sotul si...cand a ajuns la gradi, Marty, din nou a venit fuga spre el: Sa stii ca sunt f ingrijorata pentru Thea. Sotul face ochii mari: de ce? pai sa vezi ce a facut azi (dar cu o vorba asa afectata de sotul s-a si speriat...). Era un baietel intr-un truck si ea l-a impins si baietelul s-a dezechilibrat si s-a lovit de perete si Thea ...a ras de n-a mai putut...Mey, sotul a ramas... "speechless". Efectiv nu a putut sa-i dea nici o replica. Dupa ce a venit acasa s-a enervat de n-a mai putut asa ca maine, cand vine de la job vrea sa mearga la gradi si sa vorbeasca cu principal si sa intrebe care e problema. Cum adica, atunci cand copilul meu s-a lovit in halul in care s-a lovit nimeni n-a fost ingrijorat, iar acuma esti ingrijorata ca Thea a impins un baietel si ca...a ras????? Plus de asta sotul zice ca vrea sa merga si la Board. Asa ca nu stiu ce sa fac...eu sunt mai diplomata de obicei, sotul imi zice ca sunt fraiera si ca tac...Adica ma gandesc sa nu-i fac rau Theei ca nu as vrea sa o mut de la gradinita asta. Voi ce ziceti, cum vi se pare toata situatia privita de afara? Dati-mi niste sfaturi si....scuzeeeeeeeeee ca iar m-am intins ca o placinta si v-am innebunit de cap cu problemele mele...
Va pup pe toate si va doresc o saptamana cat mai...insoritaaaaaaa!!!!