Ata dentara
Fetelor, de la ce varsta este indicata folosirea atei dentare la copii?
Multumesc.
Raspunsuri
A_Iulia spune:
La copii este mai usor sa folositi o ata dentara legata la capete in forma de cerc, de 10 cm lungime. Cei mai multi copii nu reusesc sa foloseasca ata inainte de 10 ani.
Sursa: http://servicii-stomatologice.com/info-pacient.html
Donia spune:
Fetita mea a primit ceva de genul www.made-in-china.com/image/2f0j00rBKQgWcPvTpqM/Disposable-Dental-Floss-LL-1005-1-.jpg" target="_blank">asta de la dentist, inca de cand avea vreo 5 ani.
Si m-ai facut curioasa, asa ca am cercetat pe net si am citit ca si copiilor din grupa de varsta 2-5 ani li se recomanda folosirea atei dentare, desigur ca in cazul asta parintii sunt cei care manuiesc ata, iar copiii din grupa 6-9 pot sa inceapa sa invete sa o foloseasca singuri.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Cricor spune:
Noua ne-a spus higienista s-o folosim decand avea 3 ani, daca ne lasa. Din pacate nu ne-a lasat decat pe la 5. Acum are aprope 8 si o foloseste singur, nu cred ca eu ca face treaba prea grozava, dar mai bine decat deloc.
Corina
J G spune:
Si eu as vrea sa pot folosi (carla are dintii mei, lipiti unul de altul) insa nu ma lasa - incerc de vreun an. De altfel si pe dinti se spala singura.
J si Carla (05.02.2006)
kariguld spune:
cam de pe la 5 , 6 ani au invatat copii mei sa o foloseasca bine. dar a trebuit mult exercitiu si rabdare! este foarte eficienta daca invata s-o foloseasca cat mai timpuriu!
Unii oameni au petrecut o viata intreaga si au adunat averi facand lucruri firesti, nefiresc de bine!
ladyJ spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
Nepotica mea are 5 ani si mama ei(adica sora mea) considera ca e prea mica pentru ata dentara ca s-ar putea rani.
Si ea are dintisorii ´´inghesuiti´´.
O sa-i arat topicul