Dulciuri
Raspunsuri - Pagina 8
osna spune:
initial postat de marianar
pere cu ciocolata
Ingrediente: 500g pere din conserva, 200g ciocolata topita, 200g inghetata de vanilie, 200g frisca, fructe confiate sau dulceata.
Se taie perele in sferturi si se asaza in cupe. Peste ele se pune inghetata si ciocolata topita. Se orneaza cu frisca si se decoreaza cu fructe confiate sau din dulceata.
Pofta buna!
osna spune:
reliana:
nuci
250 g margarina
2 lg zahar
3 lg cacao (preferabil din cea f inchisa la culoare)
faina cāt cuprinde, aluatul trebuie sa fie putin mai tare
Se amesteca totul la un loc, se ung formale de nuci si se umplu cu aluat. Se apasa bine ca aluatul sa acopere toata forma si trebuie sa fie destul de subtire.
Se umplu cu orice fel de crema!
osna spune:
danaRosu
Dej... pentru nebunia asta va trebuie:
- 1 kg capsuni
- zahar la oki, va zic eu pe etape care cum si cit va trebuie :)
- un paket piscoturi
- 750 g de brinza de vaci
- 2-3 oua
- 2 plicuri gelatina macinata (eu folosesc Dr. Oetker)
- 2 plicuri praf rosu pentru jeleu (tot de la dr. Oetker)
- un pahar smintina
- coaja de la o lamiie
Capsunile se spala se scurg se amesteca cu citeva linguri de zahar si se lasa la rece.
Intr-o tava mai inalta (sau forma de tort), invelita in folie de aluminiu sau celofan, se aseaza unul linga altul piscoturile ca atare (neinsiropate).
Gelatina se pune la inmuiat in citeva linguri de apa rece
Ouale se freaca bine cu un praf de sare si o cana mare de zahar, se adauga gelatina inmuiata si se pune la fiert pe baie de abur (nu direct pe oki)... se fierbe pina e totul uniform...
In blender punetzi brinza (daca nu e blender, dati mai intii brinza pe masina de carne sau prin sita... dar e mai greu :P), smintina batuta frisca cu 2 linguri de zahar, coaja de lamiie si maglavaitzul de oua, zahar si gelatina. Se amesteca pina ce totul devine o pasta fina care se toarna si se niveleaza peste piscoturi, in tava.
Deasupra cremei de brinza se aseaza repejor capsunile (intregi sau taiate). Zeama lasata de capsuni se pastreaza.
Se prepara jeleul din doua pliculeze de praf amestecate cu zeama de la capsuni si apa in completare pina la 4-500 ml (scrie pe plic cum se face).
Se toarna jeleul deasupra capsunilor si se da la rece pentru 2-3 ore...
Se serveste cu frisca din belsug
osna spune:
adda
Ingrediente: 1 galbenus, grasime de porc (adica untura), zahar pudra, putin bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie, putina smantana, faina, arome (vanilie, coaja de lamaie)
Amesteci ingredientele asa incat sa obtii un aluat vartos...imi pare rau, dar mama nu mai stie cantitatile...a trecut ceva vreme de cand nu a mai facut...sper sa-ti iasa ceva bun
osna spune:
Stephy2002
biscuiti
- 500g untura sau margarina
- 2 cani zahar (eu pun 1 1/2, sa nu fie prea dulci)
- 1 cana lapte sau bors in care se sting 2 lingurite cu varf de amoniac
- 2 oua
- faina cat cuprinde (sa fie coca destul de vartoasa)
- coaja de lamaie, esente.
Se topeste untura cat sa se poata amesteca (cu mana), dar fara sa fie prea fierbinte, apoi se adauga pe rand toate ingredientele de mai sus. Dupa 1/2 ora de repaos se mai framanta putin pentru a fi coco mai vartoasa, dupa care se da prin masina de tocat carne, cu atasamentul special sau se folosesc alte forme (floricele, etc). Se pun in tava la cuptorul incins pana se rumenesc.
osna spune:
alinaluchian
tarta cu fructe din compot
un pachet de unt;
-fructe din compot ( eu fac cu piersici din compot sau proaspete );
-5 oua;
-5 linguri de zahar;
-5 linguri de faina;
-frisca pentru ornat.
Pachetul de unt se aseaza in tava in strat uniform, apoi se aseaza fructele din compot ( piersicile le asej cu cu partea convexa in unt ) dupa care se toarna comopzitia facuta din oua si faina, ca la blatul de tort. Albusurile se bat spuma si zaharul, se incorporeaza pe rind galbenusurile si apoi cite o lingura de faina.
Cind este coapta, nu o rastorni imediat din tava, o lasi sa se inchege bine cu untul topit. Poti sa o rastorni pe un platou cind este calduta. Dupa ce se raceste se orneaza cu frisca si se da la frigider. Se serveste rece. Pofta buna !
osna spune:
corina
Prajitura cu iaurt
-un pahar de iaurt (cu acest pahar se masoara toate celelalte ingrediente)
-2 pahare zahar
-3 pahare faina
-1/2 pahar ulei
-3 oua
-o jumatate de plic praf de copt
Se pun toate ingredientele intr-un vas,se bat bine cu mixerul.Se poate lasa asa dar cine vrea ,puteti pune mere taiate bucati sau pere,sau alte fructe care nu lasa zeama multa.
Se pune compozitia intr-un forma unsa cu ulei si se da la cuptor (cuptorul incins dinainte) la foc mic 55 de minute.
osna spune:
isabela
Tarta cu fructe
2 oua, 6 linguri zahra,1 plic zahar vanilat, 6 linguri faina, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 1 plic praf copt. Se freaca cele 2 galbenusuri cu zaharul, 1 praf sare, se aduga uleiul, laptele, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
Se toarna compozitia in forma( unsa) de tarta si se da la cuptor la foc potrivit 10 min.
Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma,se insiropeaza( dar nu foarte mult) se aseaza fructele si peste ele se toarna gelatina alba sau rosie in functie de culoarea fructelor.
Eu, uneori, inainte de a aseza fructele, pregatesc o crema de vanilie si peste ea pun fructele.
Blatul este foarte pufos.
osna spune:
adi69
prajitura cu crema de zahar ars
1 pachet unt;3oua;400g zahar;200g nuca macinata,1 pachet foi de napolitana
Freci 200 g zahar cu untul,adaugi pe rand ouale,freci incontinuu,pana la omogenizare.La sfarsit,adaugi nuca macinata si dai la rece.
Pe foc,intr-un ceaunel caramelizezi pana la culoarea maro deschis,celelalte 200g zahar.Ai grija sa nu se arda ca devine amar.In zaharul ars adaugi crema de unt si amesteci cu linguta de lemn pana la completa dizolvare a zaharului ars.
La contactul cu crema rece ,zaharul ars va face cocoloase,dar la cald prin amestecare totul devine o crema.Pregatesti foile de napolitana si cat crema este calda o intinzi cu un cutit lat ,suprapunand mai multe foi.Peste ultima foaie asezi un suport de lemn(un tocator,ceva)cu o greutate si lasi sa se raceasca .Dupa ce se raceste o tai romburi sau patrate.
osna spune:
camelia:
reteta de Tiramisu
Deci aveti nevoie de:
- 3 oua
- 4 linguri zahar
- 250 g brinza Mascarpone
- 250 ml espresso
- 6 cl Vermut alb
- 200 g piscoturi
- ceva cacao
Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile.
Se ia o tava din sticla cu capac si se aseaza jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate scurt in acest amestec de mai sus.
Separati albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu cele 4 linguri de zahar pina se obtine o crema albicioasa si tare. Separat se bat albusurile spuma.
In crema de la galbenusuri se pune brinza (asa lingura cu lingura) si se bate pina se omogenizeaza complet. Folositi mixerul altfel vai de minuta voastra! Apoi se adauga si albusurile spuma si bateti inca un pic pina s-au incorporat si ele. Si gata crema!
Adaugati jumatate din crema in tava peste piscoturile inmuiata, apoi mai puneti si ultimul rind de piscoturi pe care la fel le inmuiati in cafea, si la sfirsit iar crema si pudrati totul cu cacao din belsug.
Se pune capacul de la tava si se baga la frigider pentru minim 2 ore.
Tiramisu.
Ingredinte:
6 lingurite cu virf de cafea, o sticluta cu esenta de rom, 400 gr. piscoturi Savoyardi, 4 oua, 7 linguri cu virf zahar; 500 gr. (2 cutii) supercrema Mascarpone sau 500 gr. smintina 24% grasime, 2 plicuri de praf de frisca; cacao pentru ornat
Se face o cafea din 3 cani de apa si cele 6 lingurite de cafea si se lasa sa se raceasca; se freaca galbenusurile cu zaharul, pina aproape ca se topeste zaharul (cca 10-15 minute cu mixerul). Se adauga supercrema Mascarpone sau smintina si se amesteca cu mixerul pina devine consistenta ca frisca. Se introduce la frigider. Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga praful de frisca (fara sa se dizolve in lapte) si se mai bate cu mixerul pina se incorporeaza praful de frisca in spuma. Se amesteca cele doua compozitii (cel cu albusurile si cel cu galbenusurile) si se introduce amestecul in congelator. Se adauga esenta de rom in cafeaua racita. Se inmoaie repede piscoturile in cafea, unul cite unul. Se tine o secunda piscotul in cafea, caci altfel se inmoaie prea tare. Se foloseste o tava de 4-5 cm inaltime, in care sa incapa aproximativ jumatate din cantitatea de piscoturi asezate unul linga altul (tava de friptura e perfecta). Se asaza un strat de piscoturi in tava. Se intinde jumatate din crema preparata, dupa care se asaza iar un strat de piscoturi si deasupra se intinde restul de crema. Se presara cacao deasupra, cu ajutorul unei strecuratoare de ceai.
Se tine o zi la frigider, sa se patrunda piscoturile si se serveste