Parinti adoptivi in asteptare..
Raspunsuri - Pagina 17
Bellaiza spune:
De fapt, eu cred cu tarie ca nu se pune problema sa invingi sistemul sau sa ocolesti legea. A fost motivul pentru care ne-am abandonat cu totul in mainile Celui de Sus. Ne-am rugat inclusiv sa nu fim pusi in situatia de a alege pentru ca nu am fi facut-o si am spus ca nu vom vedea decat un singur copil.
Cand, dupa 5 luni de la atestare, au sunat de Directie, plantam o violeta si ma gandeam ca e posibil sa nu avem copii. Acum tati are doi pupaciosi.
Si nu disperati, vine clipa aceea binecuvantata pentru fiecare.
simi75 spune:
flori staicu, imi pare rau ca a trecut deja un an de asteptare pt voi, dar eu zic sa reinnoiti atestatul, pt ca meritati inca o sansa.Poate ar fi bine sa trimiteti cereri si in alte judete, sunt fete care au avut noroc in alt judet decat in cel in care locuiesc.Succes sa aveti , si sa stii ca pt a reinnoi atestatul nu mai treci chiar prin toata procedura, le las pe fetele care stiu mai multe sa iti zica ce si cum se face.
simo_75 spune:
flori-staicu- eu am tot spus ca sistemul ne pune piedici si ca nu e totul roz.Noi timp de 5 luni am intimpinat numai probleme,numai raspunsuri negative.De aici este si inversunarea mea pentru care am fost blamata .
Acum ne-am resemnat si am spus ca vom astepta.De la noi de la directie in 5 luni zile ne-au chemat doar pentru un singur copil pentru care am strabatut tara dar nu a fost sa fim noi parintii lui si de atunci nimic.
Zeci de telefoane date in tara ,la noi in bucuresti,scrisori, emailuri si nimic.
zile intregi cu intrebari in dreapta si in stanga si tot nimic.
Am zis ca pana la urma o sa fie asa cum o vrea bunul Dumnezeu si suntem multumiti cat de cat ca am facut pana acum tot ce ne-a stat in putere si ce a tinut de noi.mai departe ce ne-o fii scris ..
chiar daca vom ajunge sa refacem atestatul tot nu vom renunta,trebuie pana la urma sa apara si minunea in viata noastra.
asa ca ai incredere ca pana la urma tot va veni copilasul.
asa a fost sa fie:pentru unele dintre noi Dumnezeu le-a oferit repede puiul pentru celelate inca le lasa pe lista de asteptare insa asta nu inseamna ca nu are ceva si pentru noi.
alynakiss- din pacate ce spui tu sunt cazuri foarte izolate si destul de rare in care sa nu existe si alte obligatii.foarte rar sunt cazuri in care totul a avut un happy-end .
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
simo_75 spune:
Ce mai faceti fetelor?nu aveti nicio veste?Nimic?
noi am tot asteptat un raspuns de la Suceava .Am trimis email si mi-a raspuns AS de acolo ca abia venise din concediu si in doua zile imi da un raspuns.Raspuns care il astept si in ziua de azi,din pacate.
Oricum nu mai conteaza,deja ne-am resemnat si asteptam minunea.
AS a mea mi-a spus ca au venit din tara copii declarati adoptabili insa toti sunt cu probleme grave.Adica irecuperabili si nu imi recomanda.
Mi-au mai venit niste raspunsuri negative din diferite judete asa ca fac teancul mare la negative.In rest pauza.
Se pare ca rabdarea noastra NU TREBUIE sa aiba limite ca sa nu cadem in alta extrema.
elmaruid spune:
Buna ziua fetelor,ma inscriu si eu in lista voastra "parinti adoptivi in asteptare" noi suntem atestati din 03 februarie 2009,dar nu s-a intimplat nimic.Am trimis cereri in tara si in Bucuresti(eu sunt din Ilfov)am primit numai raspunsuri negative,la DGASPC Ilfov nu m-au chemat niciodata,de cate ori am sunat acelasi raspuns nu sunt copii adoptabili,situatia lor nu este clarificata.Am vorbit si la 2 maternitati dar nimic. Nu ne ramane alceva de facut decat sa asteptam,sa apara si in viata noastra "minunea",.Pupici pentru toate fetele.
simo_75 spune:
elmaruid- nu esti singura in situatia asta.Sunt fete care deja sunt la al doilea atestat si tot nimic.Nimic ma refer la faptul ca desi le-a fost aratat un copilas nu erau ei parintii lui.
Eu sunt in aceiasi situatie.Un singur copilas am vazut "live"(la 600km d noi) ca sa zic asa si a fost o experienta neplacuta si nu mai revin asupra ei ca am povestit-o candva aici pe forum.
Am vazut doua poze ,am primit telefoane in care mi se spunea de copilasi "mari" 7-8 ani desi noi am spus clar alta varsta,si cam atat.In rest mi s-a spus de copii cu probleme grave si sincer nu ma pot baga in asa ceva.Nu as avea taria necesara.Cine o are "Jos Palaria"-sloganul PROTV se potriveste bine.
Asta e! Mergem mai departe,nu ne pierdem speranta si sa vedeti voi ce mandrete de copilas vom avea!!!!!!!!!
va pup
simo_75 spune:
Buna fetelor,
Cititi pe site-ul ORA ca au bagat sau o sa bage un corp de control in adoptii.Ma bucur ca se misca ceva,era cazul .
Sper sa fie de bine si sa ne vedem si noi cu puiutii acasa.
Luminoasa spune:
Dragele mele,
Vreau sa va intreb daca s-a mai intalnit cineva cu urmatoarea situatie:
in cazul in care familiei adoptatoare ii este prezintat un copil adoptabil si, dintr-un motiv sau altul, familia nu doreste continuarea procesului de potrivire, trebuie sa dea o declaratie in acest sens?
Ce trebuie sa contina aceasta declaratie?
O seara placuta!
simo_75 spune:
adica sa renunte la copil??
Pai cred ca le spune celor de la DPC ca nu le place si dau o declaratie in acest sens si ei vin si iau copilasul.
Hmm.....sunt si situatii de genul asta?
yardley spune:
Buna fetelor,
Ma adaug si eu la lista aceasta lunga de "parinti adoptivi in asteptare".
Asteptam din august... primul(singurul) copil ne-a fost prezentat abia saptamana trecuta. Am mers in Cluj, mai precis la 50 km de Cluj-Napoca. Am cunoscut un baietel de 4 ani si 7 luni caruia nu am avut ce sa-i reprosez, dar in pacate nu este copilul nostru...Mi-a fost si jena de AS cand i-am spus, dar nu m-am simti deloc compatibila cu el.
Noi nu suntem pretentiosi, poate sa aiba si 5 ani...dar totusi ni se spune ca nu sunt copii adoptabili...norocul nostru ca inca nu suntem disperati.