Parinti adoptivi in asteptare..
Raspunsuri - Pagina 14
IT spune:
Sunnyday- Din pacate nu cred ca sunt multi asistenti sociali care sa vrea sa iti mai prezinte si alti copii.. Cum am mai scris, noi primisem dintr-un alt judet, pozele a doi fratiori si cu mare durere am spus ca nu suntem pregatiti pentru doi copii.. Am rugat sa ne prezinte si alti copilasii. Nu am mai auzit nimic..
Dar nu disperam .. sunt sigura ca toate se vor rezolva
cons spune:
Larissa,
copilul nu-l adoptam din mila. Asta-i parerea mea.
Daca eu vreau, spre exemplu, sa infiez un copil foarte mic care-i problema. Este firesc sa-mi doresc acest lucru. Este un inceput. Fiecare isi va gasi un copil pe care sa-l iubesca neconditionat fie ca este negru sau alb, fie ca este roman sau tigan, fie ca are un 1 sau 7.
Sunt anumite formulare pe care trebuie sa le completezi cand vrei sa adopti, iar atunci hotarasti de voie sau de nevoie care iti sunt dorintele. Nu poti obliga insa o persoana sa infieze un negru daca nu suporta negri, dar asta nu inseamna ca daca ar adopta un copil de 7 ani alb aceea persoana nu l-ar iubi neconditionat.
Vezi este o intreaga filosofie.
Eu spre exemplu n-as avea puterea ta sa adopt o fetita/baietel care sa aiba o boala atat de grava. De ce? In primul rand ca, daca s-ar intampla ceva, n-as putea sa rezist durerii. Mi-ar fi atat de frica sa nu pierd aceea persoana incat, cred ca, m-as prapadii eu inainte.
Eu sunt de parere ca trebuie sa specificam foarte clar ceea ce ne dorim fara retineri si fara observatii.
Daca aici pe forum, unde ar trebui sa fim foarte sincere, incercam sa trunchiem adevarul, atunci in viata de toate zilele am fi niste adevarati monstrii mincinosi.
Este un lucru mare atunci cand vezi ca nu poti avea copii si incepi sa cochetezi cu ideea de a adopta unul. Apoi incepi sa spui, vreau sa fie baietel/fetita, sa fie sub un an si sa fie sanatos, etc., etc. (aici fac o paranteza si specific faptul ca aceste dorinte sunt in general visele pe care le ai in legatura cu copilul pe care ti l-ai fi dorit sa-l porti in pantec). Timpul trece si viata te pune fata in fata cu un copil mic, negru si urat dar la prima strangere in brate constati ca el este copilul pe care ti l-ai dorit cu adevarat. Si astfel te trezesti ca strangi in brate si ,,iubesti fara limite" un cu totul si cu totul alt copil fata de visele tale.
Asa ca fetelor, spuneti ce copil va dorinti, spuneti cum credeti ca ar arata el si cum ati dori sa arate, spuneti ce simti cu adevarat. Asa incepe o adoptie cu dorinta de a avea un copil si cu vise cum ar arata el si ce v-ati dori sa zica in anumite situatii.
(Aici mai fac o paranteza, atunci cand mi-am dorit sa adopt un copil, cu adevarat, aveam casa in lucru. Imaginatia mi-a mers atat de departe incat atunci cand m-am gandit la cum ar arata copilul, mi-am imaginat cum va fi el mai maricel si va striga in gura mare, prin camerele care atunci erau doar tencuite, MAMI. Stiti ceva, visul s-a impinit intocmai. Acel MAMI atunci dorit acum este aievea si nu rasuna nici mai rau si nici mai bine ci intocmai cum mi-l doream si cum il visam)
Suntem un si trebuie sa incerca sa ne intelegem una pe cealalta, sa ne facem observati cand gresim si sa ne dam sfaturile cele mai bune atunci cand avem nevoie de ele.
Toate afirmatile drescrise mai sus si mai am si multe altele dar.....timpul nu-mi permite ma determina sa consider ca isi merita cu prisosinta titlul acest forum.
Aceasta a fost si ideea lui Simo-75 care a deschis acest subiect.
simo_75 spune:
foarte bine punctat.
De aceiasi parere am fost si eu acum ceva timp.
Intram pe acest forum tocmai ca sa ne spunem problemele si sa fim intelese.
Fiecare stie foarte bine ce isi doreste,si nu cred ca trebuie sa ne dam un cap una alteia pentru faptul ca cineva isi doreste copilas pana in 2 ani,altcineva vrea copilas rrom etc.
E adevarat ca toti copiii sunt frumosi in felul lor, ca e negru, ca e galben ,tot copil este, dar fiecare are dorinta lui.
Singurul lucru la care trebuie sa ne gandim este ca pe acel copilas il vom iubi insa trebuie sa fie copilul nostru!!
va pup fetelor si sa avem rabdare.
Eu una incep sa invat capitolul asta!
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
sucitul1 spune:
Buna seara fetelor
JOi aveam o alta intalnire cu un asistent de la directie .Sotul este foarte stresat si nerabdator . Stam seara impreuna in pat si in una din seri ma intreaba : oare ce face mica noastra printesa acum ?
oare a manca oare nu este bolnavioara . M-am uitat in ochi lui si avea lacrimi . Isi doreste fetita mai mult ca orice . Isi imagineza cum vor merge impreuna in oras la joaca in parc . Sunt fericita cand il vad visand , dar ma intristez cand ma gandesc ca va mai dura foarte mult pana va veni mica noastra printesa in viata noastra .
Va sarut fetelor pe toate si sa aveam credinta si speranta in Dumnezeu ca vom avea si noi cine sa ne spuna mama si tata
simi75 spune:
Buna seara la toata lumea
Noi am avut o vara grea .In iulie va scriam ca nu stim ce acte sa facem pt adoptie si iata ca in 18 sept ni s-a eliberat atestatul.Totul a fost contra cronometru si am avut si noroc ca am putut sa mergem cu toate fara probleme.Acum intrebarea mea este :SI ACUM???partea cu rabdarea am inteles-o, dar ceva concret se poate face?
simo_75 spune:
simi75- felicitari pentru atestat!!
ce sa faci in continuare?Sa depui cereri peste cereri in toata tara si poate ai noroc.
sa intrebi in dreapta in stanga diverse peraone (prieteni,colegi,cunostiinte)daca stiu, daca cunoasc,daca au auzit de copilasi adoptabili etc ....
noi asta am facut zi de zi....pana acum cand am epuizat toate pistele.
sucitul1- mi-au dat lacrimile cand am citit ce ai scris.
E intr-adevar foarte dureros sa stai sa te gandesti la acele zile minunate in care noi si puiutul vom face o groaza de lucruri frumoase impreuna..nu va ma ganditi.Lasati timpul sa decida cand va veni acea vreme.
Pana atunci ....rabdare.
Eu ce sa va spun?Ca si noi trecem prin aceste stari?Ca ne uitam lung la magazinele cu hainutze de copii si ne gandim oare ce va fii ,fetita sau baitel?Ia uite ce bine i-ar veni un costumas,sau o caciulitza...
Ca ma duc in parc cu catelul si ma uit lung la zona cu leagane si la mamici fericite care isi sorb puii din priviri???
Ca imi aud colegele ca abia asteapta sa ajunga acasa sa isi stranga puiutii in brate??
Sunt multe de spus...dar speram ca va veni si la noi ziua aceea ..in care sa ne bucuram si sa plangem de bucurie...
va pup
IT spune:
Sustin ceea ce spune Simo.. Trimite cereri pe la diverse judete si apoi da telefon. Printre asistentii sociali cu care vei vorbi, vei vedea ca vei gasi si persoane (putine dealtfel) care sunt dispuse sa te asculte si chiar vor incerca sa vina cu propuneri.. Chiar daca ceea ce ei iti ofera nu corespunde cu cerintele tale, exista o sansa sa stabilesti un dialog si cine stie de unde sare iepurele..Poate te vor mai contacta..
Bafta!
simi75 spune:
multumesc simo, mereu esti prezenta cu cuvinte de incurajare, acum sa vedem cat e calea de lunga.Copilul vostru va veni cand nici nu te astepti asa ca mergi in parc , bucurate de zilele astea frumoase si odihnestete cat mai poti ca dupa aia....vezi si tu ce zic fetele ca nu mai ai tp sa respiri.Dragi aspiranti pe rand o sa trecem cu totii la capitolul dintisori si gradi.Pt. mine e un fel de time out al problemelor cand intru pe forum , chiar daca vad ca unii fac comentarii din exterior, noroc cu fetele mai vechi de aici care ...fac ordine .O seara buna
simo_75 spune:
simi75-
sa dea bunul DD sa apara mai repede puiul nostru.
Sincera sa fiu mai bine sa nu am timp sa respir dar sa fiu fericita decat asa sa ma odihnesc si sa am mii si mii de ganduri.
pup toate fetele!
SoriLea spune:
Fetelor, urmariti acum pe B1TV, emisiunea Trenul Vietii, se discuta despre adoptii si noua lege la care se lucreaza
Lucrul important este acesta...sa fii capabil in orice moment sa sacrifici tot ce ai, pentru ce ai putea sa devii. Charles Dubois
SoriLea - MAMI DE RAZVANEL