o intrebare
am o nedumerire- cind si cum se pune fasolea pastai pt iarna la congelator
Raspunsuri
marius spune:
Simplu: o speli cureti capetele le tai in doua sau trei in functie de cat de lungi sau scurte va plac, se pun in apa cu sare care a dat in clocot se lasa la fiert se scurg se lasa la racit se portioneaza si se introduc in congelator. In functie de dorinta sa poate pune la o portie mirodenii sau mai stiu eu cui ce ii place?
Cred ca deja se poate cumpara pentru ca este cruda adica nu are ate sau nu este fibroasa. O fasole pastai buna trebuie sa fie galbuie sa se rupa usor in mana fara sa lase fibre. Sa pocneasca cum se zice la rupere. Atunci este proaspata.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
iulix spune:
Anita75 si daca o faci cum a zis Marius, dar fara sa o mai bagi la congelator si ii mai pui niste mujdei de usturoi si un pic de otet sau sare de lamaie iese o minunatie de mancarica gustoasa si f. satioasa!
silvi_2005 spune:
Eu puneam mereu fasolea in congelator fara sa o fierb deloc, o spalam bine, o stergeam cu un prosop de hartie si portionata la congelator cu ea. Nici vorba sa nu se fiarba apoi cand o pregatesti, din contra asa mi se pare ca isi pastreaza mai bine calitatile nutritionale si gustul.
Adevarul, pur si simplu, este rareori pur si nu este niciodata simplu. Oscar Wilde
ANITA75 spune:
merci Marius de raspuns si nu numai ,esti foarte priceput in ale bucatariei ,cred ca sotia e mindra de tine
marius spune:
Nu e mandra . E norocoasa mai degraba. Imi place la bucatarie de mic copil ma bagam pe langa mama la pregatit asa ca am prins din mers. Insa ceea ce tine de carne de exemplu pregatesc eu in 99% din cazuri indiferent de produsul final. Nu prea fac prajituri aici e as Angela. Insa imi place sa gatesc dar mentionez ca sunt pretentios adica pentru mine a gati un produs trebuie sa fie perfect, aroma, culoare, miros, gust, asezare. Sunt adeptul mancarurilor putine si proaspete. Mai nou vanez retete noi pe care nu le stiu sau nu am consumat. Daca am sa ajung vreodata in orice zona o sa doresc sa gust acele produse culinare specifice locului care sunt cel mai bine cotate in acel loc.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mina spune:
Si eu am pus pastaile (sa fie proaspete, cum zise Marius, cu poc la rupere) tot fara a le fierbe. Dar uscate sa fie, sau macar scurse bine. Se tin mai bine la fiert si au gust mai aproape de cel de acum.
La fel pun si mazare boabe, morcovi (ori feliute ori tocat marunt), tzelina (tocata marunt), pastarnac si patrunjel radacina (tot asa, tocate). Iarna scot punga cu leguma ecologica (ca-s aduse de la socrii, crescute cum trebe fara ingrasaminte) si poc in oala cu ciorba. Taa daaaam, ciorba de la punga
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it