*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (61)*

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Bertha, pediatra mi-a spus sa-i dau carne de pui de la inceput, iar eu am bagat-o cam dupa prima saptamana. Ficat si ou inca nu.
Ana a facut tratament cu Ca, cel putin o data pe an, ultimul prin decembrie. Cred ca fixatorul nu i se potriveste, adica Vigantolul.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Hai ca incerc o explicatie , banuiesc ca asta a si fost la vremea respectiva : din cauza ca e facut din grau integral care impiedica absorbtia calciului in organism.
Articolele de specialitatea spun asa : "Pentru bebelusii alimentati artificial de la nastere, se recoamnda un lapte special adaptat pentru aceasta. Pentru cei care sunt alimentati cu lapte praf sau de la vaca, este bine sa se respecte proportia indicata de medic (in general sa nu depaseasca 600-700ml) si sa se evite hranirea excesiva cu fainoase, cea mai des intalnita greseala fiind laptele cu gris. Nu ii dati micutului gris mai devreme de luna a cincea si nu mai mult de o masa pe zi. Dupa sase luni, puteti sa ii dati o masa de lapte pe zi sub forma unei combinatii cu iaurt sau lapte acidulat cu lamaie. Exista insa anumite preparate de lapte praf, special create, care contin vitamina D sau un complex de vitamine ce acopera nevoile zilnice ale bebelusului."

Banuiesc ca daca ii dau ocazional galuste si budinci de gris cu fructe incorporate nu se cheama nici macar o masa pe zi.
Pe vremuri grisul cu lapte era al doilea aliment introdus in alimenetatia bebelului si se mergea extrem de mult cu el. Se abuza practic de fainoase pt. ca erau recoamndate in debutul diversificarii : iti aduci aminte biscuti cu mere rase , gris cu lapte wtc. Si cu laptele de vaca se proceda cam la fel adica inlocuia laptele matern de timpuriu (in cazul meu de la 6 luni)si era folosit si in alimentatie in alte combinatii.

Dar daca il folosesti ocazional si nu ca inlocuitor pentru laptele matern sau pt. laptele praf , spre exemplu pt. a obine branza calcica sau iaurtul de casa , la fel banuiesc ca nu se produ efecte nocive. Pe linga faptul ca fiind pasteurizat ii cam dispar multe din calitatile initiale si implicit este mai slab.

De altfel tocmai de aceea se recomanda folosirea cu prudenta a fainoselor de orice tip , de timpuriu. Impiedica absortia calciului si favorizeaza obezitatea. Nu zice nimeni sa nu le folosim dar nu in exces , adica zilnic sau sa i le administram doar pt. ca ii plac , sau doar pentru ca numai asta maninca.

Ca si Madame cred ca orice dat in exces dauneaza. Chiar si legumele , chiar si fructele etc.

Nu pot sa nu zambesc si sa nu constat : pe vremea noastra era grisul cu lapte pe vremea lor .....cerealele .Parca vad ca peste cativa ani sunt puse la colt cerealele folsite de noi in alimentatia lor.

Motiv pentru care o sa incerc o supa cu galuste ca la asta chiar nu ma gandisem. Asa sa vad ii place au ba !!??

Citat:
citat din mesajul lui bertha

La multi ani, Simona si Fluturasha!

Eu despre laptele de vaca am tot citit ca suprasolicita sistemul digestiv, ca are in compozitie compusi greu de digerat de bebelusi...nu-i voi da pana la un an. Desi eu am servit cu placere lapte de la centru inca de la 4 luni, ingrosat cu gris, ca mama atunci a inceput serv si, in scurt timp, am refuzat sanul. Alte timpuri, alt lapte...ce sa mai zic.

Tot apropos de gris, medicii din Craiova ma sfatuiau sa-l evit pt ca favorizeaza rahitismul. Nu retin explicatia stiintifica (de fapt, ce naiba mai retin eu?!), dar mi-a ramas in cap si i l-am servit baitului numai in galuste.

Abia astept sa ne intalnim! Am emotii cu vremea. Va rog sa intrati duminica seara pt ultima strigare.

Week-end placut!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS

“Vreti sa fiti fericiti pentru un moment? Razbunati-va.
Vreti sa fiti fericiti pentru totdeauna? Iertati.”(Henri Lacordaire)

N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi,Surad numai acei care suspina,Azi n-ai iubi, de n-ar fi fost sa gemi,De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai,Cu mana ta, n-ai unge rani straine.N-ai jindui dupa un colt de rai,De n-ai purta un strop de iad in tine.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,E c-ai murit in plansetul de-aseara.(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Otilia de regula probleme cu Ca apar ca urmare a unui fixator slab sau a absentei fixatorului. Banuiesc ca pe linga Ca o sa ii dai Anei si un fixator. MF-ul ne-a avertizat , cind avut sotul carente masive de Ca, ca nu orice fixator merge la oricine. In principiu toate sunt pe baza de vitamina D dar se pare ca nu toate formulele care incorporeaza vitamina D dau eficienta maxima indiferent de persoana.

O sa iau leagtura cu ea zilele astea sa o intreb de niste fixatoare bio. Sotul a luat atunci Strongbons dar si un complex de B.

Cit priveste Fe incearca sa eviti in alimentatie administrarea anumitor alimente care impiedica absortia Fe. Si aici exista alimente care ingerate cu picaturile de Fe anihileaza sau reduc absortia Fe.

Sanatate ! Deja am emotii pentru anlizele Evei. Dar daca ma ghidez dupa fontanele cea mare care aproape este inchisa , cea mica inchisa definitiv parca sper sa fie ok. Abia astept sa i le fac , sa imi elimin un stres din cap.

Eu nu am anticorpi nici listeria si toxoplasma. Desi am trait la tara prinre pisici , gaini si vaci.

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Am luat analizele feteleor si amandoua trebuiesc vitaminizate. Ana sta nasol cu Ca asa cum ma asteptam iar pitica are hemoglobina sub limita desi ii dau de ceva vreme fier.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Alina mama de Eva Ioana

N-ai dezmierda, de n-ai sti sa blestemi,Surad numai acei care suspina,Azi n-ai iubi, de n-ar fi fost sa gemi,De n-ai fi plans, n-ai duce-n ochi lumina.
Si daca singur rana nu-ti legai,Cu mana ta, n-ai unge rani straine.N-ai jindui dupa un colt de rai,De n-ai purta un strop de iad in tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

julia,

Mirtha, bine ca ai scris de gris ca voiam sa intreb daca voi le-ati dat bebeilor vostri gris cu lapte.Deci...sa inteleg ca pot sa-i dau?I-as face pt masa de la ora 18, din cand in cand, in loc de cereale. Eu stiu ca iaurtul danone, am vazut ca ai scris ca i-ai dat Evei, nu e recomandat bebelusilor.

oceanborn, eu stiu ca si branza de vaca si iaurtul pt bebei trebuie sa fie gras, nu slab.Ei au nevoie de grasimi pt a se dezvolta.Mai bine intrebi pediatrul, dar eu asa stiu.

Ramo, eu i-am dat la inceputul iaurtul cu o bucatica de banana, si treptat, treptat i l-am dat simplu.Eu ii fac iaurt in casa si e mai dulce decat cel din comert.

mai, mai, mai, ce-ati mai scris.Azi a venit nenea doctorul sa-l vada pe david.Cand a intrat in casa il aveam pe david in brate si m-a intreat daca pt el l-am chemat.Mi-a zis ca e un copil sanatos si ca nu are reflux.Scoate mancare afara fie din cauza fierului (f probabil), fie pt ca mananca foarte repede (f adevarat), fie pt ca ma mostenset pe mine (eu am hernie hiatala complicata, parca asa se numeste), dar nu are reflux in adevaratul sens al cuvantului.Mi-a zis ca un bebe care la aproape 8 luni arata ca la 1 an nu poate sa aiba reflux.Are 75 de cm si 9.100 gr.Mi-a zis sa nu-i mai dau fier, calciu si alte astfel de suplimente, ca nu are nevoie, sa nu-i mai dau nici debridat, sa-i dau mancarica mai incet si cu pauza de 15 min la jumatatea mesei.Mi-a placut acest medic pt ca nu a incercat sa-mi vanda nimic, nu a fost de acord cu fierul, calciul si alte cele.Aaaaaaa...mi-a zis ca el ar trece pe Nan in loc de Humana.Mi-a explicat care sunt argumentele lui asa ca o sa facem si trecerea de la Humana AR la Nan.Sper sa fie bine

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

La 6 luni si 10 zile masuram 68 de cm si cantaream 8100 gr.

Mergi la inceput

PS. Fie-mea s-a spertiat de taxu dupa 3 zile de absenta din viata ei. Mai avea ptuin si o apuca bazaitul ! Bine ca a luat-o incetisor si s-au reimprietenit la baita - momentul lor !

Sa aveti o noapte cit mai linistita mamici si concedii de vis celor care zilele astea purced la plecari !

Alina mama de Eva Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

REDUCERILE LA Z SUNT PANA DUMINICA INCLUSIV!!!
Am fost in seara asta in Orhideea, dar inchisese cand am terminat de facut cumparaturile, mergem maine dupa amiaza.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Malinas, spune-mi te rog cum faci iaurtul?

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Am ajuns si noi azi acasa. Si asa imi vine sa plec din nou
Maine mergem la botez. Nu prea am chef.Nu sunt vopsita, dar nici nu am de gand sa fac ceva in sensul asta.
Ma duc la nani, ca simt ca-mi vine sa aberez si sa va indispun.
Noapte buna!

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria

POZE CU PRINTESA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Citat:
Mi-a zis ca un bebe care la aproape 8 luni arata ca la 1 an nu poate sa aiba reflux.

Malinas, aici te contrazic, nu te supara pe mine, insa uite caz concret, de reflux sever, nu moderat ca la ai nostri. Fetita Vrabiutei are asa ceva, ia si tratament si arata ca un copil de un an de multa vreme.

Mirtha, foarte de acord cu explicatiile in ceea ce priveste grisul cu lapte. Eu pana acum nu i-am dat decat o data, gris cu lapte de la Humana, dar intentionez sa nu-i mai dau o perioada pt. ca am vazut pe cutie ca are zahar.

Oti, imi pare rau ca au iesit asa analizele fetelor, insa nu e grav. Eu as face tuturor beeilor alaptati pana dupa sase luni, si diversificati tarziu, o hemograma de control, macar pe la opt luni. Si tudor are inceput de anemie si n-ai zice, daca l-ai vedea cata energie are si cat de bine papa (mai nou , de vreo doua zile).

Iaurt ii dau Campina si il bea direct din cutie ! I-am dat la inceput de la Humana, cu fructe, si apoi campina.

Cu premergatorul nu sunt nici eu de acord, nu din cauza accidentelor, ci din cauza ca le creaza o falsa idee despre mers si pt. ca la cei suspecti de dispazie de sold (si nu toti copii sunt evaluati corect de catre pediatri, doar un ortoped poate elimina complet suspiciunea asta) poate face ravagii. In al treilea rand, este distrugator de pereti .

Cu lactatele, si eu stiu ca pana la doi ani, copiii trebuie sa consume produse cu 3,5 % grasime pt. ca au mare nevoie in dezvoltarea creierului.

Am citit undeva, ca o curiozitate, ca astia mici au nevoie de pana de sapte ori mai multe vitamine decat adultii. Asta m-a facut sa intelg ca ei sunt totusi foarte diferiti de noi, deci eu nu mai merg pe principiul "ce e bun pt. mine, e bun si pt. bebe".

Monicus, scriai in cap. trecut de codul pin, ca daca il tastezi invers, vine politia ! Pai io pot sa-l tastez invers pana maine si tot nu va veni neam de politie pt. simplul motiv ca si invers imi iese la fel ! Ce te faci cu pinuri ca:1771, 3333, etc.?

Criss, se poate sa fi varsat pitica de la smantana. Nu stiu, zic si eu...imi amintesc (vag) ca nu nu se da pana la un an.

Asta micu a facut azi trei scaune mai moi! Fie-va mila de mine si spuneti-mi ca ii ies dintii !

Azi la pranz i-am dat mancarica de broccoli iar, succes total, ii plac toate scarboseniile (gulie, brocoli, avocado).
L-am cantarit si are 7.600, deci a pus in sase zile 200 g. Sper sa recupereze piticania mea ca de la cinci luni suntem tot pe la 7.200 g.

Bebeilor vostri li se simt ganglionii de pe gat? Tudor are unul cam cat un bob de mazare la baza gatului, sub ureche, in partea stanga. E mobil si nu-l doare deloc. A fost racit destul de nasol la inceputul lui iunie, a tusit cam trei saptamani, insa parca e prea mare, totusi. Dr. noastra a zis ca e normal la bebei si ca sunt multi cu ganglioni palpabili. Voi ce stiti? E normal?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Otilia, lui Darius ii dau D3 romanesc, cu Vigantol l-am "indopat" cand era mic, fara mare succes. Am mai scris ca a avut semne usoare de rahitism, si astazi are sternul usor infundat. De cate ori i-am facut analize, calciul a iesit in limite normale, mananca lactate, sta la soare, chiar nu mai stiu ce sa-i fac.

Mirtha, poti incerca galuste numai din galbenus, au succes de obicei la bbi.

Cum va spuneam, Ioana e iarasi in fitze cu mancarea, abia gusta 2-3 lingurite. In schimb, mananca f bine si cu mare placere tot ce poate tine in mana: mar, para, caisa, piersica, ardei gras, morcov, paine, biscuiti. Cand ii cade o bucatica pe masuta, o urmareste pana o prinde. Nasol e ca multe bucati zboara pe gresie si le priveste insistent si le cere din tot corpul, se enerveaza cand le duc la cos. Bucataria arata jalnic mai mereu, am ajuns s-o spal si de 2ori/zi. Darius calca in caisele de pe jos si fuge in sufragerie, ce sa mai e o feerie la noi.
Daca ii pasez o caisa, o refuza, in mana molfaie cu drag la ea. Nu putem sta la masa, fara sa-i dam si ei ceva de rontatit, ceea ce nu-i rau deloc. Ma deranjeaza ca nu agreeaza mancarea la castron/borcan etc. Nu stiu ce sa mai cred, o las in pace.

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput