Bac' 2009 - perle...
"Femeile ramaneau acasa in loc de barbati."
"Capitala SUA este Casa Alba."
"Lapusneanu s-a tinut de cuvant cand a zis 'De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu!' dovada ca azi cel mai intalnit nume este Popescu."
"Zoe si Tipatescu se iubeau pe la spate."
"Ion Creanga s-a nascut intre anii 1887-1889."
"Imparatul avea o gradina si in fund un mar."
"Creierul este un organ oarecum indispensabil capului."
"Este bine sa mai si citesti, decat sa tai frunza la caini degeaba."
"Cristofel Columb a plecat in America unde s-a insurat cu o bastinoasa."
"In cunoscuta balada Miorita, sunt descrise cateva intamplari in care sunt implicate doi criminali, o oaie turnatoare, si
un cioban ce socheaza prin prostia lui."
"Toma Alimos era viteaz pentru ca cu o mana conducea calul, cu o mana isi tinea matele si cu o mana se batea cu Manea."
"Inima este impartita in doua atricule si doua testicule."
"Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele."
"Antarctica este un continent alb din cauza zapezilor care nu se mai topesc odata."
"Eminescu este trist pentru ca nu a reusit sa faca nimic in viata lui."
"Viata albinelor e primejduita mereu de insecte ca: tantarul, viespea, soarecele si ursii care se urca in fagi unde sunt albinele stranse in colonii si depun miere."
"In padurile Amazoniei traieste o jungla fioroasa."
"In nuvela La vulturi de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei."
"Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerata a treia. In Scrisoarea a treia se desfasoara batalia de la Rovinari."
"Poemul Miorita circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice."
"Animalele salbatice traiesc in padurea zoologica."
"Datorita faptului ca Lapusneanu chinuia pe boieri taindu-le nasul, urechile, mainile, etc, el le-a devenit antipatic acestora."
"Harap Alb era femeie se imbraca in alb si semana cu Mihaela Radulescu."
"La batranete imparatul naste un fecior."
"Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decat in scris."
"Vitoria, pe langa calitatea de mama avea si pe cea de tata, calitate care este mult mai dificil de indeplinit."
"Podul de la Drobeta Turnu-Severin, a fost construit de Apollodor din Damasc, al carui picior se mai vede si astazi."
"Rascoala de la Bobalna a inceput pe un deal si s-a terminat in 1438."
"Sahara se afla asezata pe un nisip uscat, lipsa apei avand in zona o prezenta statornica."
"In "Amintiri" apare copilaria fericita a puiului de taran Crenguta Ionel."
"Magda il iubea pe Tudor Soimaru fara sa stie ca acesta nu stia limbi straine."
"Agripina nu avea decat doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza pentru ca tot il manca vulturii."
"Punctul este o linie redusa la minimum."
"Semnele de punctuatie explica ca limba romana de aceea a aparut, ca sa aiba virgule si puncte."
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
Raspunsuri
Nicoleta spune:
Marius, de unde le ai? De la sursa?
M-am amuzat teribil!!
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
-------------------------------------------------------------------------
"Toata lumea vrea sa ajunga in Rai, dar nimeni nu vrea sa moara pentru asta!"
Deus spune:
am ras cu lacrimi!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
marius spune:
Am ras - dar in egala masura trebuie sa recunosc ca ceva se intampla, e chiar ingrijorator.
Vorbesc de elevi(e) care au varsta medie de 18 ani.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
andacos spune:
mey,asa ceva...!!!!!!
Aia cu Toma alimos care cu o mina tzinea calul,cu una matzele si cu una invirtea sabia....,iar asemanarea dintre Harap alb si Mihaela Radulescu...
Oare(da,stau si ma intreb????)chiar sunt adevarate?
Dana
Mindy spune:
Mortale perle!..numai ca unele's cam prea de tot..ex: Harap Alb semana cu Mihaela Raduescu chiar or fi scris asa ceva?
Unii or fi vrut doar sa umple pagina nestiind o iota din subiectul respectiv si mizand pe indulgenta profesorului.
Tin minte tatal unei colege de-a mele in zicea fiicei inainte de un examen sau teza: "fata tatii, daca iti pica un subiect pe care nu il stii, scrie totusi ce iti trece prin cap, nu lasa pagina goala... ca ceva acolo tot iti puncteaza profesorul!
kokiy spune:
am mai gasit cateva care m-au prabusit de pe scaun
Perle la BAC
1. Latina clasica este o limba moarta, care nu se poate vorbi decit in scris. Dupa caderea Imperiului roman, o parte din latina clasica defuncta a devenit bulgara. Limba romana are la baza latina bulgara, amestecata cu elemente de daca si o groaza de cuvinte slabe. In secolul al XV-lea, limba vorbita de popor era considerata vulgara si n-o vorbea nimeni.
2. Poema "Miorita" circula pe baza orala, adica nu a fost scrisa, din motive tehnice. In balada "Miorita" este vorba de trei ciobani care comploteaza impreuna sa-l omoare pe unul dintre ei. Ciobanul "Mioritei" a spus ca la cap sa-i puie diverse categorii de fluiere.
3. Haiducii din doine, balade si idile erau liberi si fericiti ca pasarile, animalele si pestii care zburda prin codri. De cum venea primavara, haiducii cei harnici plecau in padure. Acolo ei cintau suflind din frunza si lasindu-i pe boieri cu buza umflata.
4. Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.
5. Balada e o specie a liricii po****re inventata de Ciprian Porumbescu.
6. Scoala Ardeleana nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.
8. Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
9. Mircea cel Batrin a fost inmormintat la Cozia impreuna cu umbra sa.
10. In "Sobieschi si romanii" autorul descrie cum o mina de plaiesi au rezistat asediului perfid al puternicei armate din Iasi. In final, plaiesii, se predau in mod eroic, lasind cetatea neamtului.
11. Desi s-a ocupat mai mult cu turismul, Calistrat Hogas vorbea latina la perfectie.
13. Conversatia dintre Baiazid si Mircea este descrisa cuvint cu cuvint, cu toate ca autorul n-a prea fost cine stie ce de fata.
14. Mircea cel Mare, care prima data a fost batrin, sta la un discurs cu Baiazid. Acesta il primeste politicos, dar cu obraznicie, si-l face in tot felul, ca pe o albie de porci. Cind Baiazid il intreaba arogant "Tu esti Mircea?", domnitorul roman nu se pierde cu firea si ii raspunde la fix: "Da-mparate!"
15. Pina la urma Mircea cel Mare, desi batrin il va ingenunchia pe trufasul otoman cu citeva proverbe si zicatori bine plasate.
16. Imparati cu care lumea nu putea sa se mai impace au venit si la noi in Romania si au cerut pamint si de baut, dar cum venira s-a lamurit cu cine are de-a face si s-a dus de-a berbeleacul cu pleava pulberata, c-au ramas doar citeva de bucati de eniceri si spahii fugind, dintre care este amintita "inspre Dunare, o mina."
Cosbuc ne spune liric ca boierii sa nu mai loveasca in cei dezbracati si goi, mai bine sa le dea pamant arabil.
In multe poezii O. Goga a scos in evidenta natura si treieratul pe caldura.
Marin Preda a avut viata ca o prada, de aceea a compus "Delirul". Scriitorii care se consuma mult, mor.
Zaharia Stancu a scris un roman descult. A fost si sef de birou la scriitori,
Rascoala incepu spre seara si taranii isi aprinsera lanternele ca sa vada drumul spre ciocoi.
Nilul este un fluviu ramas de pe vremea faraonilor.
La sesizarea lui Hamlet, un control inopinat a constatat ca e ceva putred in Danemarca.
Inclestarea era mare. Aviatia germana facea des atacuri infanteristice.
Din lumea satului tasnesc figuri memorabile ca: pupaza, ciresul si altele care au completat actiunea operei.
Liviu Rebreanu are un mare talent de scriitor de la 300 de pagini in sus.
La Humulesti Ozana curgea limpede fara prea mari framantari sociale si politice.
Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea.
Personajele principale din povestirea "O ora din august" sunt: ofiterul Rosu si avioanele nemtesti.
Si Mihaita are nevoie de voi!Bazar
Bazar pentru Bogdan
Iulia, mami de Claudia (12.12.01) si Razvan (08.06.07)
ni-na spune:
Doamne,nici macar nu pot rade!Am sa-i citesc si sa-l toc la cap pe fiu-miu ca peste zece ani cand va da bacul sa stie.Unde naiba erau parintii acestor copii?Au ajuns sa dea Bac-ul fara a avea nimic in'creierul oarecum indispensabil".!
Marius,cate mamici din Romania sunt pe DC?Macar vom fi siguri ca la varsta majoratului copii acestora nu vor emite asa ceva. Caracterizarea lui Tudor Soimaru am avut-o la treapta I-a in 1986 si de imi propun, sigur reusesc sa gasesc cate ceva sa scot un cinci chiar daca in ultimii 23 ani nu am recitit textul.
asteryaro spune:
Perlele... sunt perle. Pacat ca nu mai sunt rare .
Ni-na , deci ai terminat in '90?
Si eu, la fostul Economic.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)
dia_filipas spune:
foaaarte haioase, dar pe majoritatea le stiam din alti ani. Astea circula de mult ca perle de bac din anul respectiv. Cu nuvela La Vulturi erau o multime, daca le gasesc le postez ca sunt dementiale!
Edit ca le-am gasit:
Cand a intors capul Agripina a vazut cai cu cap de turc .
Mai tarziu veni si Agripina ca o oaie beata .
Ea ii zice copilului ca taci dragul mamei ca te pune mama la mamela unei capre .
Femeile ramaneau acasa in loc de barbati .
Paun Ozun a plecat cu 2-3 luni inainte de a se naste .
Agripina il baga si il acoperi pe Paun cu o capitza .
Agripina se simtea ca o vaca lovita intre coarne .
Agripina avea scheletele unei nebune si maruntaiele uscate , ea cazu moarta si spuse ca nu mai pot .
Dia, mami de Miruna (15.07.2008)
anaemi spune:
pfuuuuuuai ce am mai ras !
Iubirile mele: Filip (06.03.2007) ,Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.