Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 21
300 spune:
carla se vede asa de la diacriitice. pe forum nu poti scrie cu diacritice, deci daca editezi mesajul in word de ex. cu find and relace si schimbi toate tz-urile iese bine :)
Corrina pai si eu tot dfragede le mananc, nu vad cum sa-i dau andei o teaca vesteda :)) Hai ca m-ai lamurit bine pana la urma. 
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...
Ciufik spune:
Va rog nu schimbati inca pampersul
.
Hello, bobocime! Ma mai tineti minte? Aia de va citeste zilnic si invata multe de la voi
. Am nevoie de sfaturile voatre, pls, legate de diversificarea unui copil alaptat
, pt o mama care in 2 sapt incepe jobul.
Pe scurt, fiu'miu a fost alaptat exclusiv 5 luni si 1 saptamana (nu a vrut suzi, nu a fost nevoie never-ever de bibe), acum are 6 luni si 1 sapt.
D am inceput-o la 5 luni si 1 sapt cu cereale cu lapte inclus (din comoditate ca plecam la mare) la ora 17-18, dupa 2 sapt i-am introdus si fructe de la hipp, la ora 10-11, in rest tzatzi sa traiasca. De vreo 2 sapt ma chinui cu legumele, pe care nu le vrea neam. Accepta doar mar+morcov de la Hipp (asta o fi la fructe sau la legume
), pe care am incercat sa il amestesc cu fierturi de ale mele (carof, dovlecel, pastranc) cateodata cu succes, cateodata - nu.
De asemenea, ma chinui sa-l fac sa bea din bibe (am incercat avent, chicco, acum sunt la nuk, cel cu tetina tesita) sau din cana cu cioc, fara succes. de asemenea, incerc sa il obisnuiesc cu LP - Aptamil, dupa ce Humana HA nu i-a placut.
Cam asa arata o zi la noi:
ora 7 - san apoi somn
ora 10-11 - ne prostim cu 30 ml LP + fructe pe razatoare, numai crude pana acum in diverse combinatii + cereale puse in piure (mar+caisa, mar+piersica, pere williams hipp, coacaze+mar hipp) cam 100gr (de cateva zile mananca atat);
somn de 30 min
ora 14-15 (dar e obosit, ca alea 30 min nu-i ajung, probabil ar adormi la loc dc cand s-ar trezi i-as baga sanu' in gura, dar il satur asa ca...nu i-l bag)
ora 15 - legume, astea inseamna mar+morcov hipp + cartof, dovlecel (fierte de mine si blenduite), maxim 2-3 lingurite
dupa un timp - san (ultima masa la san fiind 7 dim, incerc sa o mai raresc cu sanu' ca sa se obisnuiasca, ca ziua va fi pas)
somn 30 min (in zilele bune 2h)
ora 18 - ne prostim iar cu 30ml LP apoi cereale fara lapte inclus, facute cu LP, in zilele bune 90ml, in zilele in proaste 2-3 lingurite
Ideea e ca nu urla de foame. Dc ii dau san, cateodata il refuza, mai ales ca ii vine super tare, ca inca nu s-a modificat productia, sau suge f putin, asa de drag nu de foame. Seara in schimb recupereaza. Imi ia 1h sa-l adorm ca e f obosit si doarme pana dimineata.
Deci, eu concluzionez ca merge f bine masa de fructe, aia de lugume rau de tot si aia de cereale depinde de toane.
Astept parerile voastre. mamici duble/triple ce parere aveti? gresesc undeva? sa schimb ceva?
Multumesc 
andreea_and spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Xor asa...sa continui acum cat am nervi ca dupa aia imi trece... Ne batem cu pumnul in piept cat de milosi suntem noi si ca am adoptat n-spe mii de caini...dar din cheltuiala pe care o faci pt cainii aia nu puteai hrani un OM? si...omul face parte dintre semanii tai...de fapt cred ca nu dai doi bani pe oameni si nu ii intelegi absolut deloc daca simti nevoia sa fii atat de "taioasa" in vorbe.... daca tot era vorba de infiat animale, mai degraba infiez un copil decat 10 caini...ASTA as face EU...dar fiecare este liber sa aleaga ce vrea. |
Imi cer scuze, trebuie insa sa raspund la ce m-a vizat, eu am pastrat un ton pasnic si am facut tot posibilul sa nu discutam asta aici, dar nu poti arunca asemenea cuvinte si sa te astepti sa se incheie discutia. Xor de unde stii tu ca eu sau anamona nu ajutam si copii sau batrani sau alte fiinte care ti-ar putea starni tie compasiunea? Pentru ca nu trambitez asta pe forum? Cum iti permiti sa judeci ce fac eu cu banii mei, imi administrezi cumva bugetul de cheltuieli si stii ca daca ajut un caine tai din fondul pt copii?? Mi-am permis eu sa iti zic vreodata ca decat sa-ti iei nu stiu ce haina, jucarie, etc. mai bine dai banii unui om sarman? Asta cu decat sa tin caini mai bine adopt un copil e o scuza buna, pentru ca de fapt tu nu adopti nici un copil si nici un caine, te multumesti sa stai pe margine si sa ii judeci pe cei care fac ceva pentru lumea din jurul lor. E ok sa nu faci nimic, indiferent ca nu vrei sau nu poti, insa lasa-i in pace pe cei care fac ceva, nu te apuca tu sa judeci cum isi cheltuiesc altii banii, timpul si resursele.
Mami de
Mina Alexandra (7.09.2008)
Xor spune:
andreea...te aprinzi degeaba fara sa citesti cu atentie....am scris cu majuscule...ASTA AS FACE EU...dar se pare ca o parte dintre pers de aici de pe forum abia asteapta o scanteie ca sa inteteasca focul...NU ma intereseaza ce faci cu banii tai atata timp cat nu ma afecteza pe mine! Sanatate multa iti doresc!
PS; stati linistite...nu am sa sun la hingheri pt cainele care doarme linistit in fata scarii si nici nu am sa omor pisica aia care tocmai a fatat 6 pui sub geamul meu! AA si nici nu am sa-mi eutanasiez soacra care are un ditamai dulaul in apartament!![]()
De acum poate vom mai avea de discutat subiecte despre copii nostri "umani"!
babytza spune:
Am primit si eu ceva dragut pe mail 
Profesorul de filosofie
Un profesor de filosofie statea in fata clasei avand pe catedra cateva lucruri.
Cand ora a inceput, fara sa spuna un cuvant, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de golf. I-a intrebat pe studenti daca borcanul este plin si acestia au convenit ca era.
Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat in borcan, scuturandu-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de golf..
I-a întrebat din nou pe studenti daca borcanul era plin, iar acestia au fost de acord ca era.
Profesorul a luat dupa aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat in borcan.Firesc, nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum statea treaba iar acestia au raspuns în cor "pliiin"!
Profesorul a scos de sub catedra doua cesti cu cafea pe care le-a turnat in borcan umplandu-l de aceasta data definitiv. Studentii au ras.
"Acum (a spus profesorul dupa ce hohotele s-au domolit), as dori sa intelegeti ca acest borcan reprezinta viata voastra.
Mingile de golf reprezinta lucrurile importante pentru voi: familia, copiii, sanatatea, prietenii si pasiunile voastre, si ca daca totul ar fi pierdut în afara de acestea, viata voastra ar fi tot plina.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care conteaza pentru voi:serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor marunte.
Daca veti incepe cu nisipul ( a continuat el), nu veti mai avea unde sa puneti mingile de golf si pietricelele.
La fel si in viata, daca iti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodata timp pentru lucrurile importante pentru tine..
Acorda atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joaca-te cu copiii, fa-ti controale medicale periodic, iesi cu sotia in oras la cina, joaca golf; vei avea suficient timp alta data sa faci curat sau sa repari cine stie ce dispozitiv . Ai, in primul rand grija de mingile de golf, ele conteaza cu adevarat. Stabileste-ti prioritatile, restul e doar nisip."
Unul dintre studenti a ridicat mana interesandu-se ce reprezentau cele doua cani de cafea.
Profesorul ia raspuns zambit: "Ma bucur ca intrebi asta. Ele vor doar sa arate ca, oricat de plina ar parea viata ta, e loc intotdeauna pentru doua cani de cafea, impreuna cu un prieten."
Babytza si puii
Valentina
David
Poze
anamona spune:
XOR, nu ai inteles nimic.
desi ai asteptat cu infrigurare, ei bine nu o sa iti raspund
. Refuz sa ma cobor la nivelul setat de postarile tale
.
anamona spune:
babytza, super pozele, sunteti o familie foarte frumoasa. Nu mai spun cat ti-am admirat silueta :)
Lidia, La multi ani, multa sanatate si rezultate pe termen lung in urma suoerdietei.
babymom, ti-am scris aseara pe PM, pe motiv de nefunctionare a forumului, te-as ruga mult sa imi raspunzi daca poti.
ratonelul m-am spart de ras la povestea cu insecta. Esti tare copioasa, 

iertare...mamicilor!