Genialitatea - calitate sau defect ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui biricica

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Si cum ti-am zis, chiar īti dau dreptate īn fondul probleme'i: īn viata asta n-avem alt rol decāt sa ne reproducem... restul poeziilor cu suflete nemuritoare, meniri divine, iad, rai si alte margele de-astea... nu-mi mai spun demult nimic.

off topic: ai sa razi da' ma tot gandesc de ce suntem programati astfel. oricum, dintr-o perspectiva universala suntem niste fire de praf. si noi si da vinci si ameobele... so, what's the point? noroc ca nu ma tine mult
ne-am indepartat de la subiect, oricum.
revenind la subiect: genialitatea, eu as da skip bucuroasa!

http://picasaweb.google.ro/MihaiPop99

No obvious point in view
Live and let live: e sifucuent

On-topic... genialitatea nu imi pare a fi in corelatie pozitiva cu fericirea sau nefericirea. Poti fi genial si fericit, genial si nefericit, prost si fericit, prost si nefericit... samd.
Toate combinatiile sunt posibile, ca asa e viata, complexa ca dreaq (scuzati )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu cred ca n-are legatura cu genialitatea. Fara sustinerea familiei/prietenilor oricine e nefericit, geniu sau nu.
Diferit este ca in cazul geniilor ca si in cazurile triste de boala cronica, dedicatia familiei si prietenilor e pusa la incercare mai mult decit in cazurile obisnuite si sint multi care tradeaza, care renunta, care fug, care fura.
Acolo unde sustinerea este prezenta (Bill Gates, Edison, Marie Curie etc) exista si fericire si implinire, etc.
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marox

Cineva, nu mai stiu exact cine, dar in orice caz un om mare, a spus ca: "Geniul este 99% efort si 1% talent".

Marox, mama lui Alex (n. 14.06.03) si a Juliei (n. 29.03.05)

da, suna cam in genul "1% inspiratie si 99% transpiratie". chiar, cine a zis? einstein?

eu cred ca un IQ foarte mare nu iti aduce totdeauna beneficii, cel putin nu social. ceilalti oameni te judeca dupa standardele si valorile lor care nu vor fi intotdeauna si ale tale.
este foarte greu sa discuti problemele care te framanta pe tine, sa te faci inteles. multi oameni rad si se feresc de ceea ce nu inteleg.

si eu citisem ca einstein a avut asperger, scrie in multe locuri.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Imi pare rau ca nu ati putut viziona mini-serialul de pe National Gegraphic la care am facut referire in postarea mea anterioara:in acest serial,"My Briliant Brain" se spun lucruri f. interesante si bine documentate despre unele persoane considerate genialie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Eu cred ca n-are legatura cu genialitatea. Fara sustinerea familiei/prietenilor oricine e nefericit, geniu sau nu.
Diferit este ca in cazul geniilor ca si in cazurile triste de boala cronica, dedicatia familiei si prietenilor e pusa la incercare mai mult decit in cazurile obisnuite si sint multi care tradeaza, care renunta, care fug, care fura.
Acolo unde sustinerea este prezenta (Bill Gates, Edison, Marie Curie etc) exista si fericire si implinire, etc.
A

Andrada Gates este geniu de ce anume? Marketing? Daca zici informatica... nu mai vorbesc cu tine

Altfel is de acord.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

A

Andrada Gates este geniu de ce anume? Marketing? Daca zici informatica... nu mai vorbesc cu tine

Altfel is de acord.

Probabil ca Gates a avut idee de informatica mai mult decit colegii lui.
Dar Gates e geniu in acelasi sens ca si Einstein. A reusit sa adune o gramada de informatie la un moment fix (enorm de multa), apoi informatia asta prelucrat-o si a folosit-o.
mai vorbim?

PS Gates e favoritul meu, geniu cu valori morale...c'mon separate sint greu, dar impreuna???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Nuuuu ne paruim la un subiect despre Gates intai s-intai..
acela nu-i geniu decat in furtisag si marketing. Un hotoman care a vrut sa stranga de gat o comunitate inteligenta si deschisa de la care i-au trebuit ani in sir sa preia niste concepte de baza. Mii de versiune pline de greseli cand ideile la care a ajuns intr-un sfarsit erau acolo din anii 70. A avut viziune de marketing, vrajitorie si scamatorie destula cat sa abureasca "utilizatorii" a pus aparenta inaintea esentei.

Dupa ce a strans de gat si sufocat lumea opensource-ului prin mijloace mafiote folosind greoi si-mpiedicat tot ceea ce ea oferea gratuit.. l-or fi apucat remuscarile... Barracuda in business nu-l cred transformat in miel moral.

Genialii si vizionarii secolului trecut in informatica ii consider pe inventatorii Web-ului... ce idee formidabila si for free ne-au facut cadou. Ne-au schimbat viata. Tim Berners-Lee si Robert Cailliau, doi cercetatori la CERN (Centrul European de cecetare nucleara) au scris in 1990 o propunere de proiect de "World Wide Web". Ei l-au botezat asa si in 1991 au scris primul browser de web. Adevarat cadou de cercetator. Ce tinuta morala sa crezi in oameni! Sa le dai cadou ideea ta si sa crezi in puterea comuna de a crea in loc sa crezi in faptul ca umplerea cuferelor este idealul unei vieti. Beners-Lee a insistat ca WWW sa fie "public domain" si nu trademark astfel incat oricine sa-l poata imbunatati si oricine sa-l poata folosi.
Cat de vizionari au fost? Incredibil!! Primul sistem hypertext s-a numit Enquire dupa numele unei carti de sfaturi despre casa a parintilor lui Benners-Lee. Cartea se numae: Enquire Within upon Everything. Asta a si devenit, nuu? Jos palaria si multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Imi pare rau ca nu ati putut viziona mini-serialul de pe National Gegraphic la care am facut referire in postarea mea anterioara:in acest serial,"My Briliant Brain" se spun lucruri f. interesante si bine documentate despre unele persoane considerate genialie.

L-am vazut eu pe youtube. Cautati "my brillliant brain" - sunt 5 parti.
Totusi afirmatia documentarului "any ordinary child can be turned into a genius" nu este sustinuta propriu zis. Adica nu i-a masurat iq-ul la 7 ani si avea 100 si apoi la 20 de ani avea 180. Asa ca ... probabil ca avea oricum "material".
In plus spune undeva ca taica-su vroia s-o faca geniu in altceva (parca matematica) si ca ea a ales sahul - asa ca taica-su s-a hotarat s-o faca geniu in sah . Asa ca tot "materialul" pare mai important ...
Dar sunt de acord cu ideea ca nu intotdeauna potentialul unui copil e valorificat si ca daca educatia valorifica potentialul nativ ... poate iesi bine.
Interesant documentarul totusi.

Sorana si Monica (in curand scolarita)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Opinia mea este ca in cazul unor genii acestia nu vor vedea niciodata aspectul comercial. Pentru ei este vorba de pasiune, de viziune de dedicatie. de placere. Daca se ajunge in sfera comercialului cred ca este vorba doar de istetime. Un geniu se va bucura daca altii vor vedea ceea ce face sau descopera el. Aceasta este opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biricica spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Opinia mea este ca in cazul unor genii acestia nu vor vedea niciodata aspectul comercial. Pentru ei este vorba de pasiune, de viziune de dedicatie. de placere. Daca se ajunge in sfera comercialului cred ca este vorba doar de istetime. Un geniu se va bucura daca altii vor vedea ceea ce face sau descopera el. Aceasta este opinia mea.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

eiii... da-mi voie sa te contrazic. atat Dali cat si Picasso o stiau foarte bine pe asta cu banii

Mergi la inceput