Genialitatea - calitate sau defect ?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Citind mirarile voastre nu pot sa nu ma intreb : -De Mozart voi ati auzit? Am impresia ca nu si sunt convinsa ca de aceea nu aveti raspunsuri. |
Am auzit de Mozart, mai mult ascult cu nesat muzica lui...
...Si ce-i cu asta, in relatie cu genialitatea si cu consecintele sale in directia calitatii vietii geniului?
De Einstein ai auzit? Stii tu ca ar fi fost nefericit din cauza genialitatii sale? Eu nu. Ce-i drept, poate a fost omul nefericit si nu stim.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
iarina spune:
Te rog bnica, detaliaza putin despre Mozart. Pentru aia care n-au auzit. Nu ne lasa in ceata, pliz, pliz
On topic:
Nu consider ca genialitatea vine la pachet cu nefericirea, cred ca tine foarte mult de individul in sine. De mediul in care a trait, de modul in care intelege si percepe lumea, in care interactioneaza cu societatea in care traieste si cum se raporteaza la ea. Cred ca unii au avut ghinionul sa se nasca in vremi potrivnice..si altii norocul unor secole mai deschise, permisive, atrase de nou. Multi oameni geniali au fost de fapt vizionari, oameni "inaintea vremilor in care au trait" si din cauza asta, ostracizati de societate. E f. usor sa condamni un om pe care nu-l poti intelege, nu-l poti cuprinde. Statistic vorbind, cred ca proportia de genii fericite si nefericite este aproape egala. In functie de individ, de psihicul lui, de angoasele si implinirile fiecaruia, de tarele fiecaruia, de talentul lui.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/buflea/buflea.jpg)
buflea spune:
citat din mesajul lui danat On-topic: cred ca genialul e mereu undeva in sfere inalte, fata de noi, pleava ![]() Mi se pare o chestie simpla, dar nu si digerabila. Totul vine din faptul ca, de cand lumea, oamenii claseaza ca anormal tot ce nu corespunde standardelor lor si posibilitatilor de intelegere. Suntem niste superficiali pina la urma. |
Sunt de acord cu tine ... genialul exceleaza intr-un anumit domeniu si cum viata asta este alcatuita dintr-un echilibru de evenimente, cand se intampla sa ti se daruiasca prea mult intr-o directie, ti se ia din alta ...
Ce ati face daca copilul vostru s-ar dovedi "genial" intr-o directie ? Atentie am zis "genial" nu "talentat" ... ati plusa cu el in directia respectiva ? pana cand, pana unde ?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/danat/danat.jpg)
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui buflea
Sunt de acord cu tine ... genialul exceleaza intr-un anumit domeniu si cum viata asta este alcatuita dintr-un echilibru de evenimente, cand se intampla sa ti se daruiasca prea mult intr-o directie, ti se ia din alta ... Ce ati face daca copilul vostru s-ar dovedi "genial" intr-o directie ? Atentie am zis "genial" nu "talentat" ... ati plusa cu el in directia respectiva ? pana cand, pana unde ? |
NU!
Vreau un copil normal! Si sanatos, bineinteles!
![](floare.gif)
Dana
![](zzzz.gif)
![](cavaler.gif)
Hobby
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
"Man in the Mirror" - Michael Jackson
![](floare2.gif)
iarina spune:
Vaaai, pleci si ne lasi in pace...ne-ai aruncat misterul cu Mozart si ne lasi asa..in aer.
Ei...daca te-ai suparat, nu putem decat sa fim politicoase si sa-ti raspundem la salut.
buflea spune:
citat din mesajul lui danat NU! Vreau un copil normal! Si sanatos, bineinteles! ![]() |
Eee ..hai ca un genial nu este "anormal" este doar "deosebit" ...
![](icon_smile_big.gif)
Dar si eu la fel ... ma surprind ca imi place banalitatea si cred ca imi doresc ca copiii mei sa fie niste anonimi, unii dintre cei multi, sa nu exceleze cu nimic, sa nu aduca fericire si bucurie nimanui, sa nu fie adulati, invidiati ...sa nu fie REMARCATI.
Daca as remarca un talent ... cred ca l-as lasa sa curga, nu as face nimic sa-l expun si astfel incat copilul meu sa performeze in directia aia. Deci nu m-as opune dar nici nu l-as incuraja ...
Ciudat, am ajuns la concuzia ca mediocritatea aduce mai multa implinire si mai mult echilibru personal si cred ca o sa-mi calauzesc copiii spre o viata mediocra ...
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui buflea Cand am spus "nefericit" m-am gandit la echilibru interior, la multumire de sine ... astea sunt chestii care nu prea tin de factori externi ci de interiorul fiecaruia. |
Ai nu, serios?? Astea nu prea tin de factori externi?
Ei, ash!
![](icon_smile_big.gif)
buflea spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Ai nu, serios?? Astea nu prea tin de factori externi? Ei, ash! ![]() |
Stiu eu ? ... echilibrul interior si multumirea de sine tin de "siguranta si increderea de sine" ... poti lua decizii depresante in viata dar de care sa fii multumit, poate sa-ti fie rau / greu dar sa fii impacat cu tine insati. Deci poti fi nefericit dar sigur si impacat cu tine insati pentru nefericirea respectiva ...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
citat din mesajul lui b.nica Citind mirarile voastre nu pot sa nu ma intreb : -De Mozart voi ati auzit? Am impresia ca nu si sunt convinsa ca de aceea nu aveti raspunsuri. |
Dar tu cauti numai cearta si scandal???
Cum poti sa jignesti un forum intreg, fara niciun pic de jena???
Cristina si
![](bonjovi.gif)
poze (1),(2),(3),(4)