Delfinul Mark a murit!
Peste o saptamana mergem la mare si eram hotarata sa merg cu fetele la delfinariu, in ceilalti ani am zis ca sunt prea mici...Prea tarziu...
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/135703/Delfinul-Mark-de-la-Delfinariul-din-Constanta-a-murit-la-31-de-ani.html
Raspunsuri
Deus spune:
In sfarsit este liber! era cazul...lumea plateste pt. acest gen de spectacole=circ cu animale de aceea, ele, sunt tinute captive=mascarici pentru noi. Nu consider ca este cinstit.Nu-mi pot imagina cum este sa stai o viata intreaga captiv si sa faci pe mascariciul pentru oameni...
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Adela P spune:
C'mon Deus, daca o iei prin prisma asta, multe nu sunt fair.
Gadeste-te ca sunt in siguranta acolo, au hrana asiguarata si nici nu-i mananca nici un alt animal.
Deus spune:
ai dreptate din pct asta de vedere dar...libertatea este totul! mai bine 1 an liber decat 2 in lant sau captivitate intr-un bazin(singur in ultimii ani fara nici macar un partener din aceeasi specie!)
recunosc:) eu sunt din nebuna la capitolul asta!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
marius spune:
Subscriu ideii de libertate. Exceptie animalele care nu ar supravietui in libertate. Desigur este opinia mea. (Si) animalele sunt nascute ca sa traiasca libere.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
raly spune:
Si eu sunt pentru libertate.
Refuz sa ma duc la circ...ce mila mi-e de bietele animale luate din mediul lor natural.
Olina87 spune:
se pare ca nu facea pe mascariciul, ci o facea cu placere, placerea jocului
si in ultima zi si-a dus reprezentatia pina la sfirsit, desi nu era bine, iar cind s-au terminat aplauzele s-a dus direct la dresori si i-a implorat din ochi sa-l faca bine... a murit in bratele lor...
pe principiul libertatii nu ar trebui probabil sa avem animale de casa
bon, pisicile sunt domestice, ciinii la fel, poate se domesticise si el, chiar fara sa fie nevoie de mai multe generatii
nu sunt pentru tinutul animalelor in captivitate, dimpotriva, dar cazul delfinului cred ca e unul special si o spun dupa ce i-am auzit azi la stiri pe ingrijitori si dresori vorbind de el...
ruxandra_sb spune:
Pa frumosule.
Imi pare rau ca n-ai avut un bazin mare, mare si -mai ales- ca n-ai avut prieteni in ultimii ani. Da, cred ca mi-ar fi placut mai mult sa fii liber..
Edit: acesta este subiect de BARFE, MONDENITATI, CANCANURI ??
.. macar la un animalute mici/mari
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
fritz spune:
Ruxandra, mi-ai dat apa la moara...Eu am pus ieri subiectul la generale, dar in 5 secunde a disparut...De dimineata am gasit un mail pe adresa privata si am aflat unde a fost mutat...
Fomalhauti spune:
Mark nu a fost Michael Jackson....
Sper ca fetele care scriu acolo nu citesc si aici...Eu am citit capitolul acela la inceput, sperand sa aflu mai multe despre viata si moartea lui Michael...M-am mirat citind ca cineva a plans dupa el, adica, a fost un mare artist, un creator in domeniul lui, dar...pana la plans...Si apoi vad la televizor ca a murit Mark. Si ma apuca plansul...Eram la mama si intra mama in camera si ma vede plangand...Mama, femeie batrana si prapastioasa de cand o stiu....Se sperie rau, incepe sa intrebe agitata "Ce s-a intamplat?" Si eu, de plans, nu puteam sa spun...Si apoi il sun pe sotul meu sa-i spun...Credeam ca m-am linistit, dar, cand sa-i spun, ma apuca iar plansul si sotul meu, stiind ca nu sunt plangacioasa de felul meu, se sperie si el...
Mama m-a certat, ca am speriat-o...Si mi-a spus ca mor o multime de delfini in Marea Neagra. Dar pe Mark il cunosteam de multi ani, de cand era baiatul meu cel mare mic de tot. Adica de 17 ani.
Chiar nu cred ca era nefericit...A avut o perioada de depresie, dupa ce a murit Alex si a ramas el singur ("despre morti numai de bine", dar el l-a omorat pe Alex si apoi tot el a facut depresie, ca era singur). Apoi i-a trecut depresia...Si era bine...
In general, eu sunt o adepta a captivitatii. Poate nu asa cum a fost in cazul lui Mark, poate un animal sufera daca trece din libertate in captivitate. Dar animalele nascute in captivitate chiar nu au notiunea ca ar exista altceva. Si salbaticia este dura, imi dau seama ca aici citesc iubitori de animale, asa ca nu vreau sa dau exemple...Salbaticia este dura si din cauza "salbaticiei" oamenilor dar si in absenta lor - e chiar dura...Si multe animale in captivitate sunt garantia faptului ca specia respectiva va mai fi vazuta si de nepotii nostri....
Legat de delfini, am fost pe ocean cu vaporul in Tenerife si am vazut delfini care sareau si inotau pe spate si fata mea a comentat "Si aia zic ca i-au dresat, da' uite ca stiu singuri...."
Ana68 spune:
Si eu am plans dupa Mark...mi-a marcat frumos copilaria,mergeam in fiecarel vara la spectacolele lui ,apoi ale lui si ale Adinei si ale celuilat delfin si sa vad si pinguinul ghidus....Dupa aceea a venit randul copiilor mei....l-au vazut si ei pe Mark,in spectacol...si uite ca a plecat...intr-o lume mai buna,unde delfinii sunt liberi...
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Pi casa 1
Pi casa 2
Pi casa 3
Amalgam de ganduri