Hai ca va spun eu cum faceam cu arsurile de la soare, ca-s copil nascut si crescut la mare. Am pielea alba si eu nu ma innegresc niciodata, ma inrosesc si apoi ma cojesc... Asa ca mama ma trata cu...otet cu apa! Nu radeti, dilua otet cu apa (cam jumi-juma) si apoi ma tampona cu solutia aceasta. Nu ma mai ardea pielea, ma simteam mult mai bine, insa avea si o parte neplacuta: mirosul!
Buna, fetelor!
De fapt arsura si senzatia neplacuta sunt "cele mai mici probleme" ca sa zic asa. Ar trebuie sa ne ingrijoreze mult mai tare riscul de cancer de piele, avand in vedere ca in ultimii ani numarul imbolnavirilor creste cu cateva milioane de cazuri pe an ! Copiii trebuie in primul rand sa nu fie expusi la soare (mai ales in intervalul de varf 11-16), trebuie dati cu o crema solara cu FP mare si reimprospatata asa cum s-a punctat deja la fiecare 2 ore.Daca se foloseste o crema bio, 100% naturala, pot fi dati si copiii mai mici de 6 luni, nu exista absolut nici o restrictie !
Iar pentru noi, mamicile, ideal ar fi sa ne bronzam treptat, cu rabdare, folosind in primele zile un FP mare, apoi unul mediu si evident, respectand cu strictete orele in care expunerea e interzisa!
O crema de soare bio pentru bebe si copii cu FP 45 e asta http://www.organik.ro/category/index/protectie-solara-bio-1
Eu caut intotdeauna creme fara paraben. FP 50 si fara paraben. Daca conditiile astea sunt satisfacute, atunci e ok.