Care este rezultatul exercitiului?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Flag this message
SESIZARE LA CNA
Wednesday, February 25, 2009 12:07 PM
From:
"eu" <eu@yahoo.com>
View contact details
To:
"eu" <eu@yahoo.com>

As dori sa reclam faptul ca prin aceasta emisiune se FURA intr-un mod josnic! s-a solicitat in concursul de astazi ca din numarul 3785, cifrele fiind alcatuite din bete de chibrituri, sa rezulte un numar mai mare decat acesta si sa fie si cel mai mare numar care se poate construi MUTAND doar 2 bete de chibrituri.... in fine, rezultate s-au primit de la cativa telespecatatori, unele corecte, altele nu, pentru ca nu indeplineau ambele conditii, insa, negasind un castigator din cei care au sunat, prezentatoare emisiunii a dezvaluit SOLUTIA care este cica 142884!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poftim? ce inseamna asta? SARLATANIE pe fata? cum s-a ajuns la aceasta solutie indeplinind cele 2 conditii: sa mute doar 2 bete de chibrituri si sa fie cel mai mare numar... asta deja nu mai conteaza pt.ca e un nr.f.mare, mai mare decat 3785, dar cate bete s-au mutat? cate bete au adus din afara jocului? (era interzis pt.telespectatori sa puna bete din afara numarului existent).... logic, in 3785 s-au folosit 20 bete de chibrituri, iar la nr.142884 trebuie folosite 29 bete de chibrituri! deci ce inseamna asta? SARLATANIE? MINCIUNA? HOTIE? NESIMTIRE? cine ii pedepseste pe acesti oameni care se mai folosesc si de concursuri false pt.niste premii de nimic! oricum condamn stilul acesta de concursuri cand se fura practic de la apelarea numerelor speciale! e o dovada in plus ca oricine incearca pe lumea asta sa fie un pic mai smecher decat ceilalti.... cand s-or starpi smecheriile din societatea noastra? daca pana si la TELEVIZOR le permitem sa apara?

Deci propun ca daca genul de emisiune nu se poate interzice pt.ca e "profitabila" pentru unii mai "inteligenti" decat noi restul, plebea, atunci sa JUSTIFICE fiecare raspuns, si nu sa iasa imediat de pe post cand au dat solutia, ca nici macar nu apuca oamenii sa se convinga daca solutia oferita de emisiune este si corecta?! sa aloce timp si justificarii SOLUTIEI! sa demonstreze ei ca solutia aia e OK!

si a doua propunere: sa fie pedepsiti! amendati pt.orice MINCIUNA PRACTICATA! pentru ca eu de exemplu n-as putea nici macar sa le dau un telefon sa le bat obrazul, oricum nu foloseste nimanui asta! ca doar ei stiu ce fac si isi asuma nesimtirea cu care ne trateaza!

Ca adaugire va mai spun ca si saptamana trecuta am urmarit o emisiune asemanatoare! dintr-un numar de 4 cifre au generat un numar de 6 cifre, tot cu bete de chibrit construite, si tot 2 trebuiau DOAR MUTATE! si tot asa si-au luat talpasita imediat ce au dat solutia lor ... au iesit rapid din direct in publicitate ca deh' ... "s-a terminat emisiunea"..... oricum dvs. puteti solicita inregistrarea emisiunilor.

Sunt foarte indignata pe felul in care ne tratam in aceasta tara. Sper din tot sufletul ca macar DVS. sa aveti autoritatea cu care sa ii pedepsiti pe cei care gresesc la modul asta!

In speranta ca situatia va fi rezolvata, as dori sa stiu si eu ce masuri s-au luat.

Va multumesc!
Va doresc o zi buna!

Cu stima, (adica eu.... bla bla!)

raspunsul CNA-ului a fost asta: ()

Flag this message
Raspuns nr. 4256/19.03.2009 de la C.N.A.
Friday, March 20, 2009 11:11 AM
From:
"Georgeta Pretor Comunicare" <georgeta.pretor@cna.ro>
Add sender to Contacts
To:----@yahoo.com
Message contains attachments
Raspuns ----, jocuri si concursuri.doc (60KB)

Consiliul National al Audiovizualului
Directia Comunicare, Afaceri Europene si Proiecte
Biroul de Relatii cu Publicul
Consilier Georgeta Pretor
tel/fax: 305 53 30
tel. mobil: 072 88 55 161

in care attachment erau scrise urmatoarele:

Doamnei,

-------
-------@yahoo.com

Stimata Doamna -------,

Va informam ca petitia dumneavoastra a fost înregistrata la C.N.A. cu nr. 2907/26.02.2009.

Institutia noastra verifica daca sunt respectate prevederile legale din domeniul audiovizualului. Concursul interactiv la care faceti referire a respectat regulile informarii corecte iar regulamentul de desfasurare a fost adus la cunostinta publicului în mod corespunzator.

Va mai informam ca pentru practici comerciale incorecte, în care pot fi incluse si aceste tipuri de emisiuni – concurs care prejudiciaza consumatorii, va puteti adresa A.N.P.C.-ului.

Cu consideratie,

Sef Serviciu Comunicare si Relatii cu Publicul,

Ileana Danalache

adica POFTIM? astia chiar nu au vrut sa priceapa ce le-am scris?!
m-am lasat pagubasa! mie mi se parea logic ca CNA-ul sa le interzica emisiunea pentru ca spun minciuni, dar probabil nu o fac pentru ca iau si ei niste banuti de pe urma profiturilor facute de ei...

asa si cu calculul de mai sus! este evident ca operatia matematica prezentata are ca rezultat -51! nu exista dubii de acest gen, dar in emisiune, daca a fost prezentata o astfel de "imagine" cu + - * ( ) = .... rezultatul poate sa fie cat vor muschii lor ca sa ma exprim asa, nici nu vreau sa stiu regula dupa care le-a dat 361 pt.ca probabil nici nu exista vreo regula ba mai si rad de noi astia care ne chinuim sa intelegem!

deci ...... ? romania? ne plictisim cumva?

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Facui si eu exercitiul si imi dadu tot -51.
Cum a calculat colega? Ca am urmat pasii ce i-am invatat in scoala. S-a schimbat matematica?

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Annie80 spune:

vai, Dumnezeule,

sa nu lasam copii sa urmareasca asemenea emisiuni

si mie mia dat tot - 51

dupa alte calcule "neortodoxe", alte numere dar nici un 361

------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui NinaR

Rezultatul meu este 65 colega mea a obtinut 361 - Nu stiu de unde.
Cred ca nu se poate calcula tot, exercitiul este gresit.

Colega al carei rezultat il analizam aici a dat-o in bara,dar reclamanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Citat:
citat din mesajul lui danat

Citat:
citat din mesajul lui NinaR

nuuuuuuuu

cum calculezi 11-24?

Nu inteleg....oi fi eu departe de varsta scolii si am uitat.
Nu se calculeaza intai inmultirile si adunarile si apoi scaderile?

Dana mama lu' Radu Stefan

Hobby

www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a Change"

Asa stiam si eu. Dar uite ca multe doamne de aici zic ca e ´´banal super simplu, nu e filozofie´´

Asadar, lasand paranteza, daca le faci EXACT in ordinea in care sunt iti iese -51.

Daca calculezi intai paranteza, apoi adunarile apoi scaderile iti da altceva.

Asta vreau sa stiu, daca ai calculat intai paranteza ce rezultat ai obtinut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

nina, ia pe colega de mana si inapoi la scoala.......

Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu de ce va tot framantati asa de tare.
1. Daca ati respectat regulile privind operatiile matematice raspunsul este unul singur asa cum este si firesc sa fie.
Nimeni nu a dat o alta solutie justificata.
2. Despre CNA - juridic au dreptate - competenta lor este alta prin lege. In mod legal nu se vor ocupa decat de ceea ce este prevazut de lege pentru ei.
3. Inselaciunea fiind fapta penala se reclama in alta parte si plngerea este preluata si solutionata de asemenea tot conform legii de alte organisme care au aceste competente prin lege. Sau cu alte cuvinte sa ne adresam in functie de problema institutiei care are in competenta acea problema.
4. Acest subiect a devenit unul neagreat de forum deoarece s-a transformat intr-un subiect de tip troll.

In concluzie topic inchis

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput