Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 6
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Gwendoline
De ce pleaca "sraini" din tarile asa zise perfecte? Pai ia exemplu in RO cat e platit un lucrator si cat e paltit un lucrator la el in tara ? Gandeste te un pic!! e mult mai rentabil sa platesti la jumate de pret sau mai putin!! Gwendoline si Kylian Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009) |
Nu emigreaza toti ca sa-si creeze un business daca la asta et refereai..Eu cunosc o gramada de francezi care au plecat in Canada sau Australia sa lucreze si la acestia ma refeream.
Cait
Home is where heart is...
Ramona J spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monabella Am uitat sa spun apropos de faptul ca a cunoaste o tara implica a locui in ea, a lucre, a cunoste politica, a merge la spital etc… e un francez la mine in oras, venit de tispe ani (18?!) face cercetare. Nu-I place America: nici mincarea (fara comentarii), nici oamenii (ca sint toti emigranti si nu stiu sa cheltuie si sa sprecieze lucururile fine in viata), nici orasele (ce-I aia restaurant care da cu feresterele spre parcare, sau fara un ghiveci, un spatiu verde etc)… Cind l-am I ntrebat de ce sta aici mi-a zis clar: ii place ce face. Aici face stiinta la virf. Cit sta la job nu conteaza ca nu e in franta: un laborator are pe mina si uita unde e. Insa merge in Europa I fiecare vacant si nici nu concepe sa mai stea o secunda dinmomentul in care iese la pensie. Am mai avut si alti coelgi la servici, din Austria, franta si Germania: mai mult de 5 ani nu a stat nici unul. Probabil ca sa faca ceva bani, sa capete titulatura, sa publice, sa lucreze in universitati bune apoi s-au intors pe pozitii bune in tara lor. Ce vreau sa spun e ca aici ascensiunea profesionala e cumva mai rapida decit in europa, insa nu am vazut europeni care sa ramina aici for good. Ce vreau sa spun e ca mai exista oameni care nu se pot acomoda in America, nu numai romanii. |
De acord. Pe de alta parte noi avem vecini din Anglia, Franta, Australia si Germania si la toti cu care am vorbit le place aici. O fi Texasul mai special? (I doubt it!)
Ramona J spune:
citat din mesajul lui Noe in Romania poti sa ai cat de multi bani vrei, ca lucrurile tot nu stau foarte bine...Sau, eventual, ar fi foarte bine daca ai putea locui undeva izolat si nu ar tb sa interactionezi decat cu cine vrei tu, sa nu ai nevoie de scoala, de servicii, de spital, de drumuri, de nimic...In momentul in care ai iesit din casa si ai mers, say, pana la magazin sa iei o paine, iti vine sa te dai cu capul de pereti si sa pleci cat mai departe.. www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Drum bun, Emma! www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo* |
Exact, dar exact asa a fost pentru mine in anul petrecut in Romania. Spre sfirsit aproape ca nu mai ieseam deloc din casa. Acolo era bine si frumos, dar nu poti trai asa.
copiloi spune:
RamonaJ, tu spuneai ca ai emigrat intai in SUA, si nu te-ai adaptat si te-ai intors in RO. Ai mai stat un an aici, si iar, nu ti-ai gasit locul si te-ai intors in SUA, unde, peste noapte, e cald si bine.
Cum de nu ti-ai dat seama din prima ca acolo e "bine si frumos" si nu in RO?
Alina
anka1 spune:
citat din mesajul lui Ramona J Monabella, depinde cind ai plecat. In alte vremuri era un act de curaj sa mergi sa-ti depui actele pentru emigrare. Lume multa, oameni putini |
In ce vremuri? Inainte de '89 nu se punea pb sa emigrezi, iar dupa 89 nu era o chestie de curaj sa-ti depui actele, ci sa ai banii necesari ca sa pleci..
Anca
maraki spune:
citat din mesajul lui anka1
In ce vremuri? Inainte de '89 nu se punea pb sa emigrezi, iar dupa 89 nu era o chestie de curaj sa-ti depui actele, ci sa ai banii necesari ca sa pleci.. Anca |
Se emigra si inainte de 89, asteptai o gramada de timp pana iti elibera un pasaport. Unchiul meu a fugit din Ro iar matusa cu varul meu au asteptat cativa ani ca sa poata ajunge in America. Dupa 15 ani de State, s-au intors in Ro prin 93.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
anka1 spune:
Da, daca cineva fugea cumva peste granita (si da, ala era un act de curaj extrem), pe urma pleca si familia cu chiu cu vai. Eu ma refeream ca nu puteai inainte de '89 sa emigrezi cu acte in regula, iar dupa '89 nu era nici un act de curaj sa le depui. Putea fi un act de curaj sa pleci, asta in functie de persoana.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui copiloi RamonaJ, tu spuneai ca ai emigrat intai in SUA, si nu te-ai adaptat si te-ai intors in RO. Ai mai stat un an aici, si iar, nu ti-ai gasit locul si te-ai intors in SUA, unde, peste noapte, e cald si bine. Cum de nu ti-ai dat seama din prima ca acolo e "bine si frumos" si nu in RO? Alina *** |
Eu n-am zis nicaieri ca nu m-am adaptat. Am vrut sa vad cum e in Romania si am petrecut un an acolo. Nu avem pe nimeni aici, ai nostri o duc de la bine spre foarte bine in Romania si ne tot bateau la cap sa ne intoarcem. S-a potrivit sa am "un an in plus" dupa ce am nascut al doilea copil, primul nu era inca la scoala, asa ca am venit un an in Romania. Si m-am lamurit!
Ma bucur ca nu m-am impachetat cu catel cu purcel si am venit doar de proba.
Ramona J spune:
citat din mesajul lui anka1
In ce vremuri? Inainte de '89 nu se punea pb sa emigrezi, iar dupa 89 nu era o chestie de curaj sa-ti depui actele, ci sa ai banii necesari ca sa pleci.. Anca |
De ce nu se punea problema sa emigrezi inainte de 89?!
Ramona J spune:
citat din mesajul lui anka1 Da, daca cineva fugea cumva peste granita (si da, ala era un act de curaj extrem), pe urma pleca si familia cu chiu cu vai. Eu ma refeream ca nu puteai inainte de '89 sa emigrezi cu acte in regula, iar dupa '89 nu era nici un act de curaj sa le depui. Putea fi un act de curaj sa pleci, asta in functie de persoana. |
Puteai sa emigrezi si atunci cu acte in regula. Se depuneau acte de emigrare si apoi incepeai razboiul nervilor...