Cum e in Romania ? (2)
Raspunsuri - Pagina 4
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui b.nica Capcaunule,nu crezi ca daca ne incordam muschii le aratam noi stranierilor cum ne luam un Hammer daca vrem?Dar numai daca vrem!Vrem? |
Eu nu vreau.
Ideea este cu totul alta. Topicul asta e un non-sens (asa cum bine a punctat Guestus) si fara finalitate. Aproape fiecare sustine propria parere pana-n panzele albe si nimic nu i-o poate clinti. Unii vad numai negru in RO si lapte si miere pe-acolo pe unde s-au pripasit. Altii vad numai negru in afara granitelor RO iar laptele si mierea numai in interiorul lor. Mai sunt si pesimistii absoluti, pentru care este negru tot mapamondul, dar si optimistii incurabili, cetateni ai planetei.
columbiana spune:
eu nu pot sa nu remarc cum o vizita in Canada-Ontario-Toronto adicatelea un oras din una dintre cele 13 provincii+teritorii impreuna de o saptamina-doua (?) a facut-o pe xio atotstiutoare si detinatoare a adevarurilor absolute si indubitabile despre tara asta; of,of, mai mai
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
maru spune:
Ana, si totusi Xio a calcat aici, are viza pe pasaport, in schimb sunt Dc-iste care stiu de la prietenu lui varu lu colegu de servici cat de grea e viata in Canada
Si mai are si circumstanta varstei, sa nu uitam!
Acu sa zic si eu parerea mea despre Quebec ca vorba aia am fost in Coaticook pentru 3 zile?
Gwendoline spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui danat
Nici ca puteai sa explici mai elocvent ceea ce as fi vrut si eu sa spun. Dana mama lu' Radu Stefan Hobby ************************************************************************** www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank"> "If you wanna make the world a better place, take a look at yourself and make a Change" |
Explicatie excelenta despre sistemul roman , nu am ce adauga!
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
Gwendoline spune:
citat din mesajul lui cait Cred ca o sa mai fie 50 de capitole si tot acceleasi argumente pro ci contra.Poate pentru unii chiar e bine si sunt bine in Romania.Daca pentru altii e bine in afara asta e problema strict a fiecaruia.Bun am inteles de ce atatia romani fug din tara ca sistemul de sanatate e cum e, ca spaga, etc dar atunci ma intreb si eu retoric de ce sunt atatia francezi, englezi, americani, etc care emigreaza din tarile lor pe care noi le prezentam de parca ar fi tara perfecta..Deci dupa mine nu este nici o tara perfecta totul depinde unde ne simtim bine.. Si referitor la sistemul de sanatate , sefa mea de aici a pierdut un copil pe holul spitalului ca nu puteau s-o ia la urgenta din cauza de prea multa lume..Cred ca daca se intampla in Romania toata lumea ar fi zis doar in Romania e posibil..asta un pic off topic Cait Home is where heart is... |
De ce pleaca "sraini" din tarile asa zise perfecte? Pai ia exemplu in RO cat e platit un lucrator si cat e paltit un lucrator la el in tara ?
Gandeste te un pic!! e mult mai rentabil sa platesti la jumate de pret sau mai putin!!
Gwendoline si Kylian
Dariana,mamica de Gwendoline(16.06.2005) si Kylian (20.02.2009)
maru spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe Marule, coa...what? http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
exact!
PS e un resort/cottage destination langa Sherbrook
Coaticook is a town in southeastern Quebec, Canada on the Coaticook River; it is the seat of the Coaticook Regional County Municipality. Its southern border is also the border with the United States
XIO spune:
citat din mesajul lui Ana Stroe eu nu pot sa nu remarc cum o vizita in Canada-Ontario-Toronto adicatelea un oras din una dintre cele 13 provincii+teritorii impreuna de o saptamina-doua (?) a facut-o pe xio atotstiutoare si detinatoare a adevarurilor absolute si indubitabile despre tara asta; of,of, mai mai http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759 |
Ana, eu nu am fost in Canada o saptamana-2, ci vreo cateva luni fractionate. Pe langa vaga impresie pe care mi-am facut-o mai e si restul familiei acolo, oameni care stau de 13 ani . Pe langa ei mai sunt alte familii pe care le-am vizitat, toate vorbesc foarte frumos despre Romania .
revin
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
monabella spune:
Dpdv-ul meu topical asta nu e un non-sens pt ca ma interesa sa vad cum se descurca oamenii in viata de zi cu zi – nu ca ar fi esantion reprezentativ – cid oar sa aflu mai multe pareri decit cele citeva ai prietenilor si rudelor (pareri pe care pot sa le numar pe degetele de miini). Nu ma intereseaza extremele ci parerile oamenilor obisnuiti. Mi-am facut o idée. Razboi strainezia vs. romanika au mai fost sip e alte topicuri si cum e de asteptat nici unii nu pot convinge pe altii ceea ce e normal. Si nu tuturor celor plecati le pute in tara. Eu stiu cazuri de oameni care s-au intors, sint pe cale sa se intoarca sau cocheteaza cu idea intoarcerii. Si nu sint neadaptati. Un caz care déjà e in tara de 2 ani pur si simplu s-a intors la pensie, plecat fiind din 90, altii vor sa se intoarca pt ca copilul e pe picioarele lui si ei-parintii nu mai au motivul sa-I fie bine copilului pt ca déjà copilul are familia lui si ii e bine, deci batrinii se intorc iar altcineva se intoarce din cauza de motive sentimentale, inselat in dragoste in sua, Ro e poate o solutie…etc… Poti sa le zici ceva acestor oameni? Sint indreptatitit la parerea lor, ididlica sau nu despre Ro… Asa cum poate si unii din Ro au pareri idilice despre strainezia. Zicea cineva ca admira curajul celor ce au plecat. Nu vad ce e de admirat. Am plecat si atit. Nu mi s-a parut ca am facut un act de curaj. N-am trecut dunarea inot riscind sa fiu impuscata. Ala ar fi fost act de curaj. Eu am plecat legal; chiar n-am riscat nimic.
Ramona J spune:
Monabella, depinde cind ai plecat. In alte vremuri era un act de curaj sa mergi sa-ti depui actele pentru emigrare.