uitarea
Raspunsuri - Pagina 2

MElise spune:
Nu stiu daca e chiar ok sa iei Piracetam fara indicatia medicului... Eu cred ca oboseala si stresul sunt de vina cel mai adesea... Dar daca e o chestie care se repeta, cel mai idicat e sa faci o vizita medicului...nu?
MElise

mina spune:
Am patit-o si eu odata. De regula cand plec de la birou merg si iau copilul de la gradi, mergem acasa sa ne schimbam si apoi prestam diverse activitati. De multe ori fac asta cu un taxi fiindca ma intind cu treaba pana in ultimul moment. In ziua aia am chemat taxiul, m-am urcat, am inchis portiera si ... AM UITAT COMPLET ADRESA GRADINITEI!!!!! COMPLET!!!!!
Pret de cateva secunde m-am uitat proasta in ochii soferului fara sa pot lega doua vorbe....norocul meu ca era un sofer care ma mai dusese (cand comand, comand de la aceeasi companie si dupa 3 ani deja unii stiu unde e gradinita si unde e acasa). Asa ca soferul m-a intrebat "La gradi?", "La gradi!" am raspuns eu fericita si m-am ghemuit socata pe locul meu.
Eram pur si simplu resetata, nu stiu ce mi s-a intamplat. Am mai patit sa uit chestii la modul ca am uitat ceva ce trebuia sa fac in ziua aia, sau ca mi-am uitat telefonul prin te miri ce locuri, dar asa un shut down brusc al creierului n-am mai patit.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

maya2 spune:
inainte de a intra in panica de-a binelea, luati in calcul carenta de fier. e foarte comuna si cum organismul tot consuma din rezerve fara sa "tipe" ca e "pe rosu", cind s-a ajuns "la blana" apar simptome ca cele de mai sus. cautati pe net de exemplu, info despre carenta de fier si o sa regasiti mare parte din ce vi se-ntimpla voua acum, ca simptome ale carentei respective.
si da, se intilneste frecvent dupa nastere si alaptare, dar nu numai. daca aveti un ciclu dereglat cu o singerare foarte abundenta, fibroame uterine, alte singerari interne nedepistate. mergeti la dr de familie sa va faceti analize amanuntite. chiar daca hemoglobina e buna sau la limita, va trebui facuta o hemoleucograma cu formula leucocitara amanuntita.
carenta se "repara" cu suplimente de fier, in timp si cu rabdare.
sper sa va fie de folos si de leac sugestia de mai sus.
mergeti la medic imediat, nu neglijati!

Liliana82 spune:
tatal meu de la o vreme a inceput sa uite. El are 66 de ani si deja a devenit tare ingrijor ca incepe sa uite lucruri importante ce tin de plati... de pus documente.. Si bunica mama lui a avut aceeasi afectiune de batranete Altzheimer sau cum naiba se numeste..
I-am facut odata capul calendar si l-am convins sa spuna la medic ca uita. i-a recomandat piracetam . Sa vazut diferenta.. 2 luni nu mai uita nimic dupa care iar am observat ca a inceput sa uite.. Raspunsul.. a pai nu le mai iau ca nu pot sa dau noroc si nu vreau sa ma tacanesc de tot .. si mie rusine sa refuz invitatiia la bere cand ma mai intalnesc cu prieteni prin oras.. Si ce daca mai uit , am muncit o viata si nu merit viata de pustnic la batranete...
Asa ca mi-a inchis gura si nu mai stiu ce sa i spun...
De mentionat ca tata nu e betiv. El degusta cate o bere cand se vede cu prieteni lui prin oras sau seara acasa dupa ce trebaluieste toata ziua in curte.. Eu nu l-am vazut niciodata beat. decat cateodata mai vesel..
Voi ce alte pastile de memorie stiti care sa nu fie incompatibile cu berica?

gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mgabi ... Ieri am experimentat o intamplare ingrozitoare. Am intrat intr-o patiserie si efectiv am uitat ce trebuia sa cumpar. [/b] |

Daaaa ... e grav de tot

Cel mai adesea merg la baie sau bucatarie si cānd ajung... habar n-am ce naibii voiam sa fac acolo.
Cel mai urāt e cānd vorbesc... si uit la ce voiam sa ajung chiar īn vreme ce vorbesc

Brusc dupa cateva secunde mi-am amintit cu greu ce trebuie sa cumpar. |

As vrea si io sa īmi amintesc asa brusc, īn cāteva secunde... da' nu-mi iese! :(((
Oare sa fie inceputul unei boli |
Acu lasānd gluma, depinde de multe. Tu daca n-ai fost asa, iar uitarea s-a instalat brusc, ai putea sa te gāndesti si la o pb. neurologica aparuta recent (nu ca asta s-ar ītāmpla prea des!...). Fa un RMN, sau CT... nu prea stiu. Poate o īntrebi pe XIO, ca ea se pricepe.
Cei care asa sunt de felul lor... nu si-au facut griji defel, si nici nu-si fac.
PS: curios, uitarea asta pe termen foarte scurt coexista cu o memorie de lunga durata foarte buna.
Cel mai bine īm^amintesc de unele detalii din copilaria foarte frageda...
EDIT: am vazut ce au zis fetele, au dreptate, fa-ti un examend e hormoni tiroidieni: T3, T4 si mai ales TSH.

mgabi spune:
Buna.fetelor, chiar uitasem de acest subiect.
Din fericire nu mi s-a mai intamplat de atinci un astfel de moment de uitare. Dar oare sa fie ceva de la tiroida (nu m-am gandit pana acum la asa ceva, cu toate ca mama mea sufera de tare cu tiroida sau ceva carente de fier?
Sa auzim numai de bine

asteryaro spune:
Mie asa ceva mi se intampla frecvent la farmacie. In 99% din cazuri. Chiar si daca trebuie sa cumpar un singur medicament, si credeti-ma, sunt o mica enciclopedie medicala.....
Asa ca... listuta e de baza.
Cristina si Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)

ruxij spune:
Mie mi se intampla in perioade de f.f. mare stres. Mi s-a intamplat acum cativa ani sa fiu in masina, conducand, intr-un oras mare, intr-o zona pe care nu o cunosteam bine si sa uit de ce si catre ce conduc si de ce sunt acolo. Dealtfel in ziua respectiva am facut si un accident, din vina mea. Mai rau decat sa uit de ce am intrat intr-un magazin. Cand a trecut stresul, au trecut si astfel de probleme.

Mindy spune:
Eu i-am urat azi cuiva ' o saptamana frumoasa', puteam sa jur ca e luni.
Mi-au iesit rezultate f proaste la tiroida. De acolo mi s-o trage? nu stiu! poate.. dar e nasol. Probleme de concentrare: la fel.. :(
sper sa se schimbe ceva ca io vad ca pe mine nu ma pot baza :)

Mindy spune:
citat din mesajul lui ruxij Mie mi se intampla in perioade de f.f. mare stres. Mi s-a intamplat acum cativa ani sa fiu in masina, conducand, intr-un oras mare, intr-o zona pe care nu o cunosteam bine si sa uit de ce si catre ce conduc si de ce sunt acolo. Dealtfel in ziua respectiva am facut si un accident, din vina mea. |
La fel mi s-a intamplat recent, intr-o zona necunoscuta am intrat pe contrasens. Eram la un pas de accident. Nu credeam ca sunt in stare de asa ceva eu fiind foarte atenta cand conduc... dar oboseala, stresul..