Cum se ingrijeste un batran de 97 de ani?
Intai, v-as ruga, de se poate, sa lasati intrebarea aici pt. 1-2 zile (nu stiu cati dintre voi intra la "Clinica virtuala" si mai ales au bunci/strabunici de peste 95 de ani). Ma mut dupa...
Ma intereseaza efectiv cum va descurcati cu ei la baie, schimbat si nu numai.... mama are grija de bunica, eu sunt aici, mi-ar folosi cateva sfaturi practice, i-as putea transmite...
Sau daca lucrati in casele de batrani?!...
Revin cu detalii, daca apare cineva. Multumesc!
Take joy! (poze)
Raspunsuri
Deus spune:
Sanatate la familie! longevivi!
Ti-as recomanda sa cauti sa angajezi o infirmiera specializata pentru astfel de situatii, care stie cum sa-i faca baie, etc., care sa vina acasa cateva ore pe zi. Probabil si mamei tale ii este greu.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
ML spune:
Multumesc, unde s-o gaseasca, la casele de batrani?
Bunica se misca inca, ajutata, este tare, tare mititica. Si in cada nu are cum sa se cocoate, dus (cabina) nu are... O spala mama cum poate pe toaleta, rar cu dusul scos din cada, apa se scurge pe podea, prin sifon (este bloc vechi), tare greu...
Take joy! (poze)
Deus spune:
noi pe cine am ajutat in astfel de situatii sau similare i-am scos cada si am pus cabina de dus...
Sunt multe asistente medicale care ar face un ban in particular, sau asa cum spui de la un azil sau de la un centru de pensionari...spune-i mame tale sa intrebe si sigur cineva o sa-i recomande o persoana.
Sanatate multa!
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
Ica 1975 spune:
Am vazut aici niste ligheane cu diametru mare si inalte si cu manere de franghie. Sunt inalte asa cam pana la genunchi si destul de largi, ma gandesc ca poate intre in el si o spala mai usor.
Sau poate asa
http://www.1001case.ro/Electrocasnice-Confort_si_intretinere-Curatenie_intretinere-LIGHEAN_OVAL_22Lp426053.html?comefrom=link#descriere-completa
Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!
Mindy spune:
daca nu o poate cocota in cada, pe un scaun in baie langa vana sa ajunga bine la furtun, si un lighean de plastic ingust dedesupt, dar in care sa incapa scaunul.
Scaunul sa fie de plastic sau ceva ce se poate uda in voie.. in felul asta o poate spala cu furtunul.
Asa o spala mama pe bunica saraca dar noi aveam ciment in baie si nu era problema ca era izolat bine.
Poate folosi si servetele umede pt spalarea zilnica, cand nu ii face baie...
LA WC se duce ajutata? pe bunica o cara mama cum putea dar a fost nevoie si de scutece pt ca nu se mai cerea la baie, sau facea in somn.
II punea de nylon sub cearceaf, exista si ceva chiloti de plastic, trebuie sa se intereseze pe la farmacii pt produse de igiena pt batrani daca va avea nevoie de asa ceva.
Of saracii batrani.. sper sa se descurce mama ta, sa nu ii fie tare greu.
Mindy spune:
revin, scaunele acelea de plastic ca si cele de la localuri/terase (outdoor) sunt cele mai bune ca au manere.. poate sa puna cate un prosop mic pe manere si bunica sa se sprijine de ele fara sa alunece.
la noi marea problema era ca bunica nu avea echilibru pe scaun fara maner si era nevoie de doua persoane sa ajute la baie.. unul sa o tina sa nu alunece de la sapuneala si unul sa o spele efectiv. Marea frica in cazuri dinastea e sa nu cada, ca se accidenteaza foarte tare.
la WC ar fi bine sa monteze o toarta la nivelul ei, un maner solid preferabil de metal, de care sa se sprijine cand se aseaza. In felul asta nu se lasa cu toata greutate de cel ce o ajuta.
XIO spune:
Sunt firme de asistenta la domiciliu, in functie de orasul in care este mama ta poate sa gaseasca.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
lia popescu spune:
Stiu cat de greu este pt ca am trecut prin toate astea, intai cu bunica, apoi cu mama.
Poti apela la o firma de ingrijiri la domiciliu- Alicia Medical- www.ingrijiriladomiciliu.com, insa este o solutie temporara. Dar.. se poate ca ei sa iti dea apoi alte solutii.
Succes!!
avmaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus noi pe cine am ajutat in astfel de situatii sau similare i-am scos cada si am pus cabina de dus... Sunt multe asistente medicale care ar face un ban in particular, sau asa cum spui de la un azil sau de la un centru de pensionari...spune-i mame tale sa intrebe si sigur cineva o sa-i recomande o persoana. |
Deus, nu ti-e activat PMul asa ca sant nevoita sa-ti scriu aici. Ai cumva vreo cunostiinta care ar fi interesata de un asemenea job (punctual gen 2 saptamani, sau punctual cateva ore pe zi, sau permanent). Toate optiunile ma intereseaza pt bunica mea, mama face fata din ce in ce mai greu, desi nu se plange. In conditiile actuale, chiar si numai o saptamana de vacanta, sa schimbe atmosfera, eventual sa-si vada nepotul, i-ar face un bine enorm. Solutia ideala ar fi sa aiba un ajutor in permanenta.
Daca tot am scris aici, las intrebarea deschisa tuturor fetelor din Cluj ...
Multumesc mult
Donia spune:
In casele de batrani sau in spitale pacientii imobilizati la pat sunt spalati in pat in fiecare zi, iar de 1-2 ori pe saptamani fac dus sau baie, insa sunt ridicati cu niste dispozitive speciale.
Un om care poate sa stea pe scaun poate sa fie spalat in baie, langa chiuveta. Ideea e ca un om poate sa fie spalat si fara ca apa sa siroiasca peste tot, uita-te putin la filmuletul asta ca sa vezi cum se face in spitale.
http://www.youtube.com/watch?v=hYXYcOHT6aE
Pe bara din dreapta poti sa gasesti si alte filmulete, cum se intoarce un pacient in pat, cum il ajuti sa se ridice, in asa fel incat si spatele celui care il asista sa fie in siguranta. Daca nu e suficient, mai cauta cu "turning and transfering".
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.