Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (150)
Raspunsuri - Pagina 21
felicic76 spune:
uite o reteta din cartea lui Laurentiu Cernaianu, recomandata intre 9-12 luni:
Budinca de mere (10 portii x 100 g)
Mere 600 g, oua 3 buc, faina 25 g, unt (margarina) 100 g, zahar 50 g, zahar vanilat 1 plic, pesmet 5 g, sirop (simplu sau de dulceata) 200 ml.
Merele curatate se dau pe razatoare (trebuie sa se obtina o farfurie adanca plina), apoi se presara zaharul peste ele. într-un castron, se freaca galbenusurile cu untul si zaharul vanilat,.pâna se obtine o crema omogena. Se adauga faina, apoi merele rase si, la sfarsit albusurile batute spuma. Compozitia se coace la cuptor, la foc potrivit, circa 45 min, într-o forma bine unsa cu unt si presarata cu pesmet. Când este gata, se rastoarna pe o farfurie si se garniseste cu sirop.
Calorii: 1 70/portie
Muuh spune:
lala si Alexei are suzeta, o tine doar acasa si la somn, rar cand il vede cineva cu ea si de fiecare data raspunsul nostru este "da are suzeta, nu vad problema si nu este rusine ca el mai vrea sa stea cu ea". Eu chiar nu vad nici o problema ca el mai vrea sa aiba suzeta inainte de somn, nu mi se pare nimic dubios sunt convinsa ca va renunta de buna voie cand va fi pregatit. Ce mi se pare ciudat si urat este ca noi adultii le dam suzeta cand sunt foarte mici si apoi tot noi suntem suparati ca o sug.
felicic sa citesti atent pe Margaritar brun ca eu am vrut sa iau si am ramas cu senzatia ca de fapt nu e zahar brun, brun ci cumva colorat cu ceva. E foarte posibil sa gresesc insa si sa fie vorba de alta marca. Eu folosesc Demerara de asta nu stiu sigur.
Nausica la soacra poate tine faza cu "a zis doctorita ca e super periculos sa ii dau pentru ca face anemie, lipsa de calciu, obezitate" sau whatever iti mai vine in minte.
Nerantula spune:
Felicic, multumesc de reteta, am notat-o!
Xor, pentru remarca, insa doar 3 eram la vedere, asa ca am numit asa albumul de poze. Cel de anul trecut a fost 'Ultima vacanta in 2', desi burtica era mare, am zis sa pastram regula .. oricum, eu astept cu sufletul la gura urmatoarea eco, sa fiu sigura ca e bine acolo samburelul, ca prea a fost mare diferenta la eco precedenta. Baie eu i-am facut lui Gruia cu roseola, nu e nici o problema, chiar e indicat, pe caldurile astea mai ales, doar sa nu freci bubitele.
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
8+
Nerantula spune:
Ada, cum mai e Oadu azi? Multumesc mult de info detaliate despre suplimente, nu stiu cum am retinut eu ca nu e bun magneziul, dar calciul sigur nu e, nu? De ce? Oricum, astept acum sa ma intalnesc vinerea viitoare si cu nutritionistul si o sa am tabloul complet. Cat despre sfatul medicului, stit si voi ca si asta trebuie aplicat cu discernamant ... ginecoloaga de acum mi-a zis ca nu e cazul sa iau nici un fel de suplimente, apoi i-am reamintit ca alaptez si mi-a facut o concesie, dar tot nu mi-a indicat ea nimic, iau eu inainte Elevit&Co, de la ea numai acidul folic am primit indicatie.
musettepink, anca
Vreau si eu, va rog, reteta de prajitura cu visine si iaurt, nu mai stiu nici eu cine a zis ca a facut
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - haiducel iubit 16.09.2008
8+
felicic76 spune:
muuh: m-am uitat pe cutie, nu scrie decat ca este zahar brun. Iar din ceea ce imi amintesc de pe la geografie sau chimie, zaharul brun este siropul de trestie extras, pana in procedeul de rafinare si albire.
Ar fi culmea ca si zaharul sa fie matrasit Ma rog, este triplu la pret fata de zaharul obisnuit, parerea mea este ca ar fi trebuit sa fie mai ieftin, ca nu se cheltuie la fel de mult ca pentru cel alb. Si sa mai fie si contrafacut
Mai bine il caut si pe cel scris de tine
gaia.nevia spune:
Nerantula, calciul "se zice" (nu am alta sursa sigura) ca poate da contractii.
Oricum Elevit si Centrum au calciu, probabil info se refera la excesul de calciu, habar nu am.
Eu cum nu mai nasteam odata (nebuna, sa nu se ia nimeni dupa mine!) si aveam si crampe musculare la picioare, in ultima saptamana am tot luat CaSandoz evervescent... dar n-as putea sa zic nimic de vreo contractie...
T. si el recomanda doar acid folic, sa stii... plus Omega3, sare cu el pe tine cum te vede... si probabil magneziu daca este nevoie (burta foarte contractata, nervozitate, arterele uterine cu probleme, cine mai stie pt mai ce...).
Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri