HSG si histeroscopie 5
Raspunsuri - Pagina 2
jasmine30 spune:
Buna. Eu am facut HSG la Giulesti. HSG-ul e facut de dr radiolog ajutata de un asistent foarte simpatic. Se face fara anestezie si doare putin, dar nu pe toata lumea. La final ti seda putina vata si apoi astepti sa iasa filmul si mergi cu el pt interpretare la dr ginecolog care te-a trimis. E cam nasoala sala aceea pt ca masa e de sticla si dispozitivul pt HSG e imens, de ai impresia ca esti la Auschwitz, dar sa fii sigura ca totul se face in cele mai bune conditii. am auzit ca la Giulesti se foloseste cea mai buna substanta de contrast. Asa ca, iti urez succes.
Nu iti ascund ca pe mine m-a durut rau de tot la injectarea substantei de contrast, dar pe alte fete nu le-a durut deloc. In final totul a fost ok cu mine, asa ca nu e o regula ca daca te doare, ai vreo problema acolo si daca nu te doare esti ok.
Pup si succes. Eu la 3 luni dupa HSG am ramas si gravi, dar din pacate am pierdut sarcina.
Cris_25 spune:
Eu deocamdata sunt in asteptarea Z1 ... dar se lasa asteptata ... asha ca numa bine pt HSG
sufletel_80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cris_25 Fetelor ... inca ceva ... mai este vreun motiv pentru care nu se face HSG dupa Z14, in afara de posibilitatea unei sarcini? Medicul la care vreau eu sa merg vine din concediu exact in Z14 ... si n-ash vrea sa ratez luna asta ... Avand in vedere ca stiu deja ca trompele sunt infundate .... exista un alt motiv pt care ar trebui sa nu fac in Z14? |
Criss, stiu despre histeroscopie si histerosonografie ca se recomanda a fi realizate in prima jumatate a ciclului menstrual deoarece in aceasta perioada endomentrul este cel mai subtire si permite in acest fel vizualizarea cea mai buna a cavitatii intrauterine.
banuiesc ca aceeasi teorie se aplica si la HSG
Bafta multa!
clipsy spune:
citat din mesajul lui Cris_25 Fetelor ... inca ceva ... mai este vreun motiv pentru care nu se face HSG dupa Z14, in afara de posibilitatea unei sarcini? Medicul la care vreau eu sa merg vine din concediu exact in Z14 ... si n-ash vrea sa ratez luna asta ... Avand in vedere ca stiu deja ca trompele sunt infundate .... exista un alt motiv pt care ar trebui sa nu fac in Z14? |
unii dr recomanda HSG pana in ziua 10 asta pt a nu impiedica ovulatia
clipsy spune:
citat din mesajul lui Cris_25 Eu deocamdata sunt in asteptarea Z1 ... dar se lasa asteptata ... asha ca numa bine pt HSG |
Atunci sa vina cat mai tarziu ca sa poti face HSG la dr tau
clipsy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui clipsy
Atunci sa vina cat mai tarziu ca sa poti face HSG la dr tau |
Eu am sa o repet de data asta cu dr mea la o clinica privata
sper sa fie bine de data asta si mai putin dureros procedeul
mariadan spune:
Dupa histeroscopie vi s-a dat vreun tratament, ceva? Eu am sangerat la efectuarea procedurii (si dupa cateva zile) insa nu mi s-a spus sa iau vreun medicament.
brot_mihaela spune:
Salutare fetelor!Inainte de toate vreau sa va multumesc pentru ajutor. Pentru a intelege de ce fac acest lucru, am sa va spun povestea mea. Am 33 de ani, o fetita de 9 ani, iar anul trecut in luna octombrie am avut o sarcina extrauterina care a fost operata in ultimul moment. Problema este ca imi mai doresc un copil. Dupa operatia de anul trecut am fost atat de speriata incat nu am indraznit sa mai fac nimic in acest sens. Deoarece medicul care m-a operat nu mi-a explicat exact cum sta treaba si ce as putea face pentru a ramane insarcinata, am mers la un altul. Acesta mi-a recomandat HSG. Auzisem atatea variante despre aceasta procedura incat nu mai stiam ce sa cred. In cele din urma am inteles ca nu prea am alta solutie , asa ca am inceput sa ma informez. Am citit pe net tot ce se putea despre HSG, inclusiv ceea ce ati scris voi. Si uite asa mi-am facut curaj, si azi am fost la spital. Pentru mine a fost mai mult decat bine. Mi-au facut o injectie cu 15 min. inainte. In timpul HSG nu am simtit durere, ci doar putin disconfort. Mi-au spus ca trompa pe care o mai am a fost putin infundata, dar si-a revenit cu ajutorul solutiei de contrast.In rest totul e ok. Acum astept ...Inainte cu 2 zile de histero, am inceput un tratament cu DALACIN (la recomandarea medicului). In speranta ca am putut fi de ajutor, va doresc toate cele bune, si nu uitati SA AVETI GRIJA DE VOI !!!!!!
peta spune:
Buna, am facut si eu HSG la Giulesti cu dr. Manaila. Este foarte dragutza si finutza. Procedura in sine nu a durut, insa din cauza ca eram f speriata si stresata am fost f incordata si m-a durut cand mi-au montat fiarele (o durere asemanatoare cu cea de la papanicolau dar mai mare). Cand mi-au introdus substanta doar am simtit ceva, dar f putin, oricum totul a durat 1 minut, deci chiar daca doare se termina f repede. E bine sa iei ceva inainte, eventual ketonal, oricum ne-au dat si ei un supozitor acolo.