Mamici de mai-iunie 2004

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns heron spune:

Salut si eu,

Din pacate, eu n-am mai scris fiindca mi-e foarte rau. Am si slabit 1 kg. Nu ma mai atrage nici o mincare si mi-e rau la ORICE miros. Am inlocuit deodorantul, sapunul si detergentul de haine cu variante fara miros. Desi obisnuiesc sau mai bine zis obisnuiam sa merg sa innot o data sau de 2 ori pe saptamina, acum nu mai pot fiindca nu suport mirosul apei care nici macar nu este clorina ci ceva pe baza de ozon. Nu mai imi place nici mirosul de zmeura care era inainte preferatul meu.

Si in conditiile astea nici nu pot sa lucrez sau chiar sa scriu email-uri. Si stiu ca trebuie sa am rabdare.

Pe curind fara sa ma mai zmiorcai atit,

Liliana

Mergi la inceput

A si am uitat sa-ti raspund Natalia.

Eu personal zic ca amindoua mijloacele de transport sint la fel de zguduitoare fara insa sa fie riscante. Ideea este sa mergi cu cea cu care crezi ca o sa te simti tu, d.p.d.v. al confortului, mai bine.

Cu masina, ai sansa sa te opresti daca vrei, unde vrei, dar cu trenul poti sa dormi mai confortabil si este mai putin obositor pentru sotul tau (si deci mai putine sanse de-a fi morocanos acolo).

Distractie placuta!

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Ma alatur si eu voua. Am 32 ani, mai am un baietel Victor (3 ani si 8 luni)si DPN 27 mai 2004. Am fost aseara la medic si mi s-a confirmat sarcina.
Am 1.64 m si 58 kg. Am avut dureri de burta destul de acute, eram sigura ca o sa-mi vina ciclul dar nu a venit si sunt foarte fericita. Durerile de burta mi-au disparut de vreo saptamana, medicul mi-a zis ca pot fi considerate normale. Iau acid folic de vreo luna, teoretic 2 tb/zi dar uneori mai uit si iau decat 1. Intetionez sa nasc tot la Filantropia ca si la prima sarcina. Analizele de sange o sa le fac dupa 15 octombrie. Acum vreo 5 luni m-am vaccinat antirubeolic si acum am anticorpi si medicul mi-a zis ca in afara de listeria (cu care am avut ceva probleme in prima sarcina - titru constant 1/160 - fara sa fie nevoie de tratament) nu e nevoie de alte analize (toxoplasma si nu mai stiu ce alta analiza recomandata atunci au fost negative). Mi-a pomenit ceva si de citomegalovirus, dar mi-a spus ca, chiar daca Doamne fereste e pozitiv, nu exista tratament si deoarece riscul de infectie la fat este foarte mic nu imi recomanda avort. Asa ca aproape m-am hotarat sa nu fac analiza asta (si medicul in principiu a fost de acord). Si eu am baut putin alcool, nestiind ca sunt insarcinata (a fost o surpriza mai mult decat placuta) dar mi-a zis ca nu e nici o problema. Am inteles ca ecografiile cheie sunt intre saptamanile 11-14, 17-19 si 21-23. Celelate sunt necesare doar daca apar neplaceri. Desi la prima sarcina in primele 4 luni am slabit 7 kg pentru ca nu puteam manca nimic si in fiecare dimineata vomam, pana acum nu am nici un simptom (doar de 2 ori o foame teribila). Ma bucur ca sunteti aici si abia astept sa comunicam !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Buna venit fetelor si felicitari pentru sarcini!
Mersi de sfaturi, cred ca vom merge cu trenul ca e mai odihnitor si pe langa asta ploua in continuu si se pare ca si maine va ploua si n-am chef sa stau cu ochii in 4 pe serpentine pe la Brasov...
Heron, se spune ca daca ai sensibilitate olfactiva pronuntata si ti-e rau in primele doua luni vei avea fetita...acum stiu ca-s doar superstitii, si uite ca la Ana nu s-a verificat ipoteza cu sarcina trecuta.
Apropos, ce va doriti? Fetita sau baietel?
Mie mi-e indiferent, imi doresc doar sa pot duce sarcina asta pana la capat si sa fie un bebe sanatos, dar sotul meu e disperat sa fie baietel.
Fetelor, spuneti-mi si mie care au fost reactiile sotiorilor vostri? al meu s-a bucurat in primul moment foarte tare si apoi au inceput tot felul de ganduri realiste, la care eu refuz sa ma gandesc acum, cum ar fi: cum ne vom descurca cu copilul neavand parintii aproape, cum vom reusi sa ne schimbam apartamentul - momentan stam intr-un ap cu 2 camere cu trecere, ceea ce nu e foarte comod, oare vom mai reusi sa progresam avand un copilut caruia trebuie sa-i acorzi mult timp...bla, bla, bla. Sunt doar curioasa daca toti barbatii au diverse temeri inainte de a avea primul copil.

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

Sunteti, sau ma rog, ati fost careva dintre voi fumatoare?
Ca eu eram si acum rezist al naibii de greu tentatiei...daca de ceva mi-e pofta atunci de tigara mi-e...si am mari procese de constiinta ca mai fumez din cand in cand cite o tigara...voi ce stiti despre riscuri in aceste prime saptamani de sarcina?

Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Pentru prima sarcina sotul meu a insistat foarte mult (chiar aveam discutii mari pe tema asta). Eu eram foarte tematoare. Pe vremea aia stateam la bunicii lui, care aveau casa plina de pisici la care nu vroiau sa renunte (chiar si dupa ce ginecologul mi-a spus ca este esential sa scap de gasca aia de pisici). In fine, cand eram prin luna a 5-a si ne cam apucase disperarea (ma gandeam sa nasc la mama in provincie, aveam tot felul de ganduri) s-a ivit o posibilitate sa ne mutam cu chirie intr-un apartament cu 2 camere. Am nascut si am imprumutat bani de la toti cunoscutii, ne-am cautat casa si intr-un final ne-am mutat intr-un ap. de 3 camere. Intre timp, am reusit sa-i aducem si pe parintii mei in Bucuresti. A fost greu, am trecut prin momente foarte obositoare, care intr-un fel sau altul si-au lasat amprenta, dar ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca avand un copil aveam o motivatie si pur si simplu simteam ca ne incarca bateriile. De cand avem copilul am realizat mult mai multe. Deci,Natalia, nu va lasati coplesiti de ganduri pesimiste. O sa vedeti ca lucrurile se vor aranja (Dumnezeu are grija de toate), mai ales ca voi aveti un apartament al vostru. Sarcina asta (a 2-a) ne-a cam luat prin surprindere, dar ne doream foarte mult inca un copil. Baietelul meu in cea mai mare parte a timpului isi doreste o surioara, dar uneori spune ca vrea un frate. Eu nu am nici o preferinta legata de sexul copilului, sanatos si norocos sa fie. Uneori totusi parca mai mult mi-as dori fetita (sa am pereche).

Mergi la inceput

Buna fetelor si bine ai venit Ana!

Si azi mi-a fost foarte rau si aproape am vomat din cauza... detergentului de vase (Fairy). Am si dat o fuga azi-dimineata si am luat ceva pentru persoane sensibile care nu prea miroase si care este bineinteles mult mai scump.

Fiindca am deja un baietel, este oarecum normal sa tinjesc dupa o fetita acum deci incerc sa gindesc si eu precum spuneai tu Natalia, ca daca tot ma chinui, voi avea fetita. La prima sarcina, m-am simtit relativ bine in privinta asta (usoara sensibilitate totusi la parfumurile tari si la pasta de dinti). Prima sarcina a fost de altfel neasteptata si poate mai mult eu, decit sotul meu, am fost speriata. Inca nu aveam casa si eram in ultimele lunii la doctorat si mai ales s-a intimplat citeva saptamini inainte de... nunta. Si intr-adevar, un copil iti schimba viata total si totul este sa fii pregatit de schimbari. Schimbarile sint mai puternice pentru mama insa.

Si din nou la mincare; azi am mincat piine proaspata si am baut ceai cu lamiie si ma bucur nespus.

Pe curind,

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

fetelor!
Bine ca ne-am inmultit si se misca si topicul nostru!
Heron, imi pare rau sa aud ca te simti asa de rau.Nici mie nu mi-e prea bine dar nici chiar asa. Eu nu mai pot sa mananc orice, numai cand ma gandesc la mancare mi se intoarce stomacul pe dos. Pot doar anumite chestii. Ieri de ex. am vrut pireu de cartofi.Dar neaparat.Mi-am facut si cand a fost gata imi tremurau mainile pe tacamuri de pofta... Imi vine sa rad de mine insami.Restul mirosurilor ma lasa deocamdata rece. In afara de cel de mancare of course. Sper sa nu se inrautateasca treaba. Sunt in continuare o somnoroasa cu diploma, dorm de-ampicioarelea pe unde apuc.Azi am adormit la scoala in ora si in tren. Inca o chestie: devin cam ciudata in sensul ca fac niste tampenii cat mine de mari. Imi torn apa in castronul cu supa cand pahrul e alaturi, doua zile la rand nu am compostat biletul inainte sa urc in tren,etc. Parca nu ma mai duce mintea, zau asa. Natalia,parca, intreba de fumat. Eu am fumat 10 ani pana in ianuarie anul acesta cand m-am lasat.De la minim un pach. pe zi, m-am lasat. Si acum mi-e rau cand simt miros mult de tigara.
Vreau sa va intreb daca la voi se vede ceva. La mine se vede burtica dar nu cred ca e de la sarcina, ci pt. ca ma balonez,dar arata ca o burtica de sarcina...
In rest, daca imi amintesc ceva, va spun!
Numai bine va doresc la toate!!

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaA spune:

Si eu si eu!!
In urma cu cateva minute mi-am facut un test de sarcina care a iesit POZITIV.
Se pare ca bebe tre sa vina prin 30 mai.
Inca nu am apucat sa ma desmeticesc.
Muncesc la el de 6 luni.
mai am un baietel de 3 ani care e un dulce.
Sotul nu e acasa si nici nu m-a sunt azi, asa ca el nu stie inca.
O sa aiba o surpriza cand ajumge acasa.
Va pup
Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Atunci imi permit sa fiu eu prima care iti ureaza
"Felicitari! Sarcina usoara !!!"

Bine ai venit printre noi!!!
Sper ca o sa ne conversam si de acum incolo !

Laura

Mergi la inceput