cum se face usturoiul arabesc?
va rog care sunteti casatorite aveti sot arab invatati-ma cum sa fac usturoiul acela de la restaurant care il servim cand mergem ( restaurant arabesc} fiului meu ii place foarte mult si ce am gasit ba cu maioneza ba cu smantana,,,
multumesc mult
Raspunsuri
rhoneea spune:
Verry simple:-)
Cateii de usturoi ori ii bati bine pana se fac ca o pasta ori ii dai prin razatoare.Deasupra pui maioneza,un strop de lamaie,un varf de sare,un strop de ulei de masline si voila gata de papat.
Cel de care zici cu smantana n-am mancat si nici nu am auzit.
Irina mamica sefului mic Pierre-Sebastien
age
www.onetruemedia.com/shared?p=336a8e388908e126cef388&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">
*Miracolul nostru*
***SONIA - docs` did miracles ***
Si Mihaita,are nevoie de noi!!
****************************************************
"Oamenii,isi strica sanatatea pentru a face bani si apoi,isi cheltuiesc banii pentru a-si reface sanatatea"
****************************************************
crista-s spune:
Ionela eu il faceam ca pe o maioneza ( nu cu maioneza) : striveam cateii de usturoi cu sare pina deveneau o pasta apoi ii puneam intr-o ceasca/ cana (un vas mai ingust ) si varsam ca pentru maioneza uleiul picatura cu picatura in timp ce frecam cu lingurita bine ca si ness-ul :-). O sa vezi cum se albeste si se umfla.
hannen spune:
Crista,asa-l facea si mama si n-a fost maritat cu vreun arab.
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crista-s Ionela eu il faceam ca pe o maioneza ( nu cu maioneza) : striveam cateii de usturoi cu sare pina deveneau o pasta apoi ii puneam intr-o ceasca/ cana (un vas mai ingust ) si varsam ca pentru maioneza uleiul picatura cu picatura in timp ce frecam cu lingurita bine ca si ness-ul :-). O sa vezi cum se albeste si se umfla. |
Si potzi picura si zeama de lamiie in el sau putzin otzet dupa gust!
Iese fin intr-adevar si nu prea face probleme de sanatate!(balonari sau mai stiu eu ce "dureri"!)
Insa nu stiu asta ca retzeta arabeasca!
Dana
crista-s spune:
:-) Nici eu, din pacate. Am invatat insa de la un oltean (nici el nu imi era barbat ) care imita sosul de la Spring Time in felul asta .
mina spune:
eu asa fac mujdeiul demult: usturoi zdrobit bine bine, frecat cu sare si ulei picurat pana se face "alifie", cate un strop de otet sa se albeasca si gata! optional, dupa ce "alifia" e gata, se adauta suc de rosii sau smantana sau doar apa minerala.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
claujro spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina eu asa fac mujdeiul demult: usturoi zdrobit bine bine, frecat cu sare si ulei picurat pana se face "alifie", cate un strop de otet sa se albeasca si gata! optional, dupa ce "alifia" e gata, se adauta suc de rosii sau smantana sau doar apa minerala. Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Exact asa il fac si eu, usturoiul zdrobit frecat cu sare si ulei pna se umfla si se albeste ca o pasta si cu smantana. Nu i-am pus otet...inca.
Mara si Matei
ionelaf spune:
va multumesc mult pentru mesaje voastre as voi face cum mi-ati recomandat
sanatate multa
danat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui claujro
Exact asa il fac si eu, usturoiul zdrobit frecat cu sare si ulei pna se umfla si se albeste ca o pasta si cu smantana. Nu i-am pus otet...inca. Mara si Matei |
Si ca sa fie completarea completarii, eu fac mujdeiul cu frecat, spuma, apoi smintinica putin, cateva picaturi apa minerala si la final marar Iar daca adaugi si castravete ras, ajungi la tzatziki, deci nu usturoi arabesc, ci grecesc (e mai light si nu ustura prea tare).
Noi suntem fani usturoi, mai buna prajitura nu s-a inventat
Dana mama lu' Radu Stefan
Hobby
_
www.youtube.com/watch?v=S4s16pzRYqU" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and make a Change"
nikol36 spune:
nu stiu cum se face usturoiul arabesc dar va spun cum il prepar eu si merge foarte bine cu pui,peste pe cartofi copti sau fierti,pe salate dar si simplu pe paine prajita.pun 200ml smantana in care razuiesc 3 catei de usturoi,maruntesc marar verde,adaug vegeta,piper putina boia dar nu multa sa strice culoarea si dupa preferinte uneori branza telemea sarata taiata cubulete marunte si ardei verde tot asa maruntit.este o nebunie...o recomand cu ceamai mare placere