Avans ptr casa - rezolvare in instanta?

Avans ptr casa - rezolvare in instanta? | Autor: iuliana_2002

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
nu am mai intrat pe forum de mult, ptr ca suntem tare suparati: am incheiat prin RASIG GRUP un antecontract de vanz-cump pentru un apartament la sfarsitul lui august.
Noi fiind cumparatorii, i-am dat proprietarului-vanzatorului un AVANS destul de substantial, urmand ca el sa dea actele sa inaintam cu tranzactia mai departe.
Urmarea: proprietarul nu raspunde la telefon, ne-am vazut de atunci o data, ne-a aratat niste copii ale casei, nici urma de originale. Agentia RASIG zice ca il suna si nu raspunde. Antecontractul e valabil pana in oct 2003, noi nu mai avem incredere in vanzator si vrem banii inapoi.
Intrebare si rugaminte: il dam in judecata pe proprietar, ptr ca nu si-a indeplinit niciuna din sarcinile din Antecontract? Nici agentia nu-mi place ca nu face nimic, datoria lor era sa faca rost de acte, sa stie ce hram poarta vanzatorul....etc

Suntem disperati, nu mai dormim noaptea, ce sa facem?

Multumim,

Iuliana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Avansul l-ati dat in temeiul antecontractului?
Pt avans aveti chitanta sau inscris olograf?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2002 spune:

Scuze, dar nu pot sa stau online permanent, stau cat Claudiu doarme.
Cf Antecontract eu i-am dat banii. Antecontractul are o valabilitate, dar proprietarul-vanzatorul trebuia sa vina cu actele inainte de expirarea termenului, ca sa mergem la notar.
Iuliana

Mergi la inceput

Daca celalta parte din antecontract nu si-a respectat obligatiile in termenul stabilit (referitoare la acte, de exemplu), poti solicita rezilierea antecontractului, restituirea sumei+indexarea sa, precum si plata de daune interese in instanta.

Mergi la inceput

DA este stipulat, intr-o clauza sa ne plateasca dublul sumei, insa eu deocamdata nu am cum sa-i arat ca e neserios: agentia a mesterit antecontractul astfel incat ea nu nu fie afectata de loc, iar proprietarul am aflat ca nici nu mai sta la domiciliul din buletin...!!!, sa mai continui?

Mergi la inceput

In plus, sotul a povestit unui avocat situatia in care ne aflam si tot noi trebuie sa alergam sa incercam sa aflam pe unde ar sta, ca sa putem face macar o reclamatie, caci in momentul de fata nici asta nu putem!!!

Mergi la inceput

Din pacate, mai multe as putea sa-ti spun daca vad textul exact al antecontractului. Pana atunci, nu pot sa vorbesc decat la nivel de principiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eleni spune:

Iuliana, iti inteleg disperarea! Noi avem o cateva experiente recente cu agentiile imobiliare si sa stii ca nici una dintre ele nu-si asuma nici o obligatie. In marea majoritate a cazurilor tot tu alergi peste tot, ei doar iti incaseaza comisionul pentru ca te-au pus in legatura cu cealalta parte.
In legatura cu patania voastra nefericita, din pacate nu exista alta solutie decat sa il gasiti pe forte proprii pe nemernic. Iar apoi, solutionarea in instanta si mai mult ca sigur executarea silita. Nu vreau sa-ti fac praf sperantele, dar trebuie sa ai mare grija. Din pacate escrocheriile imobiliare sunt la ordinea zilei.
O eventuala solutie mai rapida ar fi una oarecum pe langa lege.Daca aveti vreun prieten politist sau cunostinte in domeniu, poate merge la usa escrocului sa il intimideze. Cateodata da rezultate!
Mult succes si sa va ajute Dumnezeu sa rezolvati problema asta repede!

Mergi la inceput

Multumesc din suflet, timp nu prea am ptr ca sa arat ce contract tampit am incheiat cu agentia!
O sa-l dam in judecata penal, am aflat vineri ca A VANDUT APARTAMENTUL unui tert, cu o suma de bani mai mare.
Deci cf Art 292 CP -declaratii false din partea vanzatorului..., etc, ce ma asteapta, nu stiu.
Va voi tine la curent!

Pupi

Iuliana

Mergi la inceput