AJUTOR!!!!!!MATREATA!!!???/
Va rog mult cibe cunoaste ceva leacuri impotriva matretii care chiar functioneaza?
Am fost la dermatolog si totul e ok atat timp cat ma spal pe cap cu Nizoral,Ducray,Selegel ,selsun ...cat indhit si niscai pastile Symforal si nu mai stiu ce-mi dadea pe acele retete.
partea trista este ca dupa incetarea tratamentelor matreata reapare in forta.
M_AM SATURAT!!!!!!!!!!!!!!!E "minunat" sa fii brunet cu scalpul plin de matreata si cu salul de matreata aferent mai ales pe hainutele negre.
Deci,poate cineva are ceva idee care chiar functioneaza.Am citit multe chestii pe aici impotriva caderii parului,respectiv tinctura de ardei iute,gazul etc....
Poate si in acest caz stie cineva un remediu testat care chiar l-a scapat de matreata.Eu una .....sunt disperata!
Raspunsuri
ang3lt0uch spune:
Am scapat de matreata ... decolorand parul! Deci nu stiu ce si cum s-a schimbat acum 5 ani cand am hotarat ca nu mai vreau sa fiu bruneta... Dar matreata a disparut treptat...De vro 2 ani nu mai fac deloc nici daca nu ma spal o sapt intreaga pe cap. Inainte era jale, cum spui si tu...Ma si manca piele caului f tare ... Nu stiu daca e daor o coincidenta, dar fara intentie pe mine asta m-a scapat...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
cait spune:
Eu cand am avut destul de multa matreata ma limpezeam la sfarsit cu otet de mere diluat in apa si disparuse.Si nu-ti face probleme ca nu miroase.
Cait
Home is where heart is...
ANITA75 spune:
Monica tot aici pe forum am gasit samponul asta HERBOSOPHI cu chinina de la sensiblue cauta bine si vei gasi
Dierna3 spune:
Cere si parerea altor dermatologi.
Poti sa incerci multe:
- cum a spus Cait, clatire (semi)finala cu otet de mere diluat (1 parte otet la 3 parti apa, stai cateva minute si apoi clatesti din nou, cu apa cat mai rece).
-ulei din arbore de ceai, picurat in samponul normal, in apa de clatit sau amestecat in putin ulei vegetal cu care te impaci (niciodata simplu!) si masata pielea capului cu cel putin jumatate de ora inainte de spalare.
- lasa deoparte gazul si tincturile, sunt o agresiune in plus.
- supliment de zinc, intern.
- cum termini perioada cu samponul-tratament, treci la un sampon care sa nu contina: sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate, ammonium lauryl sulfate, astia-s surfactantii cei mai puternici si, pe langa alte neajunsuri, au potential iritant. Cauta dupa compozitie in categoria sampoanelor bio sau a celor dermato-cosmetice, foarte multe contin asa ceva. Sigur-sigur stiu ca fara sunt sampoanele de la Weleda si Node Fluid de la Bioderma. Spala-te de cate ori este nevoie si-ti simti scalpul transpirat sau gras, amanand curatarea nu faci decat sa "hranesti" microorganismele patogene din zona.
- cea mai importanta e alimentatia si pe asta ar trebui sa axezi, inaintea tratamentelor externe, care sunt complementare si relativ superficiale. Cauta pe net detalii privind dieta indicata in dermatita seboreica.
rory76 spune:
Eu am scapat de matreata cu un sampon cu argila verde, fara sapun, de la farmaciile Sensiblu...si la mine era dezastru! Coji mari, care ramaneau pe par, mai am si paru' lung si negru...ce sa zic, nasol de tot! Incearca si asta! cand ajung acasa, ma uit exact cum se numeste samponul ala. stiu ca e gel de dus si sampon 2 in 1, cum s-ar zice...
"Trust no one!"
Bratu Monica spune:
Multumec pentru sfaturi 
Nici problema caderii parului nu stiu exact cum s-o rezolv.Imi cade parul groaznic!!!!Nu stiu unde sa ma mai pieptan ,peste tot este par de-am meu.

CorinaDani spune:
Buna,
Daca ai probleme cu matreata si caderea parului, pe langa suplimente cu vitamine si minerale (exista unele speciale, pentru par, piele si unghii sanatoase, gen Revalid), mai poti incerca sa te vopsesti cu Henna (pentru par brunet), este naturala, din plante. Cauta in forum, exista subiect despre vopsirea cu Henna (metode, rezultate, etc.)
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
diana_jors spune:
Eu recomand gama de sampoane si lotiuni Petrole Hahn (se gasesc in farmaciile Donna, in Carrefour si in mai multe locuri) - pe sot l-au scapat de matreata, dupa spalat cu 2 flacoane consecutive n-a mai facut matreata deloc, de la nici un alt sampon, iar mie mi-a oprit caderea parului.
Diana
de
Alex (23 aprilie 2007)