laparoscopie 11
Raspunsuri - Pagina 12
bytzi spune:
nicole,scuze,nu este vorba despre acelasi dr,eu am crezut ca vorb de dr Niculescu de la Giulesti,caci e f cunoscut ...dar nu se asemana procedura de aia intrebam
nici eu nu am facut dupa laparo trat cu dipherelin,mi-a dat diane 35 -3luni
desi am citit si m-am informat si dipherelinul este f bun dupa laparoscopie pt endometrioza,el are rolul sa induca o menopauza temporara prin care sa suprime productia de estrogeni din organism,estrogenul fiind cel care alimenteaza endometrioza si sa distruga leziunile de endo ramase in urma laparoscopiei(prin laparo distruginduse cam 80%din endometrioza)
eu acum am facut alta laparo pt verificarea trompelor,avind 6 IA nereusite si fiindca nu mai pot face fiv (din cauza ca nu raspund la trat),mai incercam citeva inseminari atit cit mai produc cite un folicul si surpriza endometrioza a reaparut am 2 aderente f mici
dr care mi-a facut acum laparo s-a mirat de ce nu mi-a dat atunci trat cu dipherelin,caci dipherelinul se face numai dupa ce se curata leziunile ..si in plus am observat la fete ca dupa trat cu dipherelin au ramas imediat insarcinate...
iti doresc succes
dumnezeu ma va ajuta
nicole10 spune:
Diphereline nu cred ca as fi vrut sa iau deocamdata datorita efectelor secundare....sper sa fie ok si asa; Cerazette iti induce cealalta stare ca si cum ai fi insarcinata si are efecte secundare mult mai mici in comparatie cu Diphereline....sper din suflet sa am noroc dupa astea 3 luni si sa tin endometrioza cat mai departe....Doctorii mi-au spus ca la mine endometrioza era intr-o stare incipienta si ca e bine ca s-a manifestat pe ovar...adica s-a vazut si am si facut operatia...celelate focare erau foarte mici si in faza incipienta....acum sper ca prin tratamentul asta, homeopatie si acupunctura sa reusesc sa o tin cat mai departe si pt timp cat mai indelungat. Normal ca acum ma gandesc si imi este teama sa nu reapara dar cred ca cel mai bine esete sa incerc sa gandesc pozitiv, sa ma comport ca si cum nu as avea acesta boala (dar in acelasi timp sa tin cont de ea).
Am fost pe siteul endoresolved si am vazut ca exista si o carte despre alimentatie si retete culinare pt endometrioza....cred ca o sa mi-o cumpar pt ca am vazut ca nu e prea scumpa.
Tu dupa prima operatie ce tratamente ai facut?Ti-ai controlat si alimentatia, modul de viata?
Imi pare sincer rau draga bytzi pentru ce ti s-a intamplat si sper din tot sufletul sa ramai insarcinata cat mai curand. Pana la urma Dumnezeu este singurul in care ne putem increde 100%.
Astazi am fost si mi-am scos firele la doctora care a participat si ea la operatie si imi spunea de o pacienta de-a ei care a ramas insarcinta fara sa stie ca are endometrioza si inca in faza destul de avansata...asa ca se poate!
Mult succes si fruntea sus si fii optimista! Numai asa putem reusi...
MACARIE spune:
buna fetelor...revin dupa ceva timp ( cam 1 saptaman) , m-am internat luni la giulesti pt laparo cu cezara bucur..trebuia sa o faca marti., analize, nemancata, spalaturi si carbuni...stiti si voi pasi...marti pe la 9 ma cheama la sala, ma scimb in halat inpart in stanga si in dreapta ca au venit pe mine ca vulturii, vine anestezista, o tipa cu burta pana la gura cred ca era prin 8 luni gravi, incepe sa ma intrebe de una de alta si la un moment dat imi zice ca ea nu ma opereaza pana nu tratez astmul pe care il am ca risc sa fac nu stiu ce spasm si sa mor pe masa......cred ca daca nu stateam pe pat cadeam din picioare.....eram putin racita si din cauza asta respiram putin mai ...zgomotos, sa zic.....nimic nu a putut sa o induplece sa imi faca anestezie.., si m-am rugat de cezara vreo 2 saptamani sa ma opereze inainte sa plece in concediu
si uite asa m-am imbracat si cum am venit asa am plecat....ba nu....am plecat nervoasa si cu o foame pe mine...si cu bani cheltuiti ....acum tocmai in noiembrie mai pot face laparo daca vreau sa o faca cezara...tocmai atunci este libera. dar s-ar putea sa ma duc la brasov sa o fac cu dr preda mircea..... este un super doc , el ma dus la cezara la prima laparo , a venit si in sala , mi-a urmarit si sarcina pana in 5 luni cand a trebuit sa plece la brasov......acum fac tratament pt astm si chiar ma simnt super....daca stiam de la inceput...........
--------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
mirela2 spune:
imi pare rau Macarie.
madam anestezista e un picut bolnava cu ceva anume.
eu am facut laparo vinerea trecuta si am si eu astm, dar nu a spus nimeni absolut nimic, atat am auzit ca i se spunea unei asistente sa aibe ventolin in sala de operatie, daca ar fi nevoie.
acum, noi cei cu asmt nu mai putem face nik???
du-te mama la dr. Tutunaru si fa la el laparo, la Elias, nu te costa nimic nimic, eu nu am platit niciun singur leu pentru laparo.
offf, pup
MACARIE spune:
mirela2, la tutunaru ma batea gandul sa ma duc ,dar am zis sa fac tot la cezara, la 1 luna dupa ce ma operat am ramas gravi....nu stiu ce a facut dar am reusit foarte repede sa am un bebe, si am zis sa repet figura.....stiu ca la tutunaru se asteapta cu orele la cabinet.
nu stiu cum sa procedez ca sa vb cu el
-------------------------------------------------------------------
Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos
mirela2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui MACARIE mirela2, la tutunaru ma batea gandul sa ma duc ,dar am zis sa fac tot la cezara, la 1 luna dupa ce ma operat am ramas gravi....nu stiu ce a facut dar am reusit foarte repede sa am un bebe, si am zis sa repet figura.....stiu ca la tutunaru se asteapta cu orele la cabinet. nu stiu cum sa procedez ca sa vb cu el ------------------------------------------------------------------- Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos |
asta m a frapat si pe mine cand am ajuns luna trecuta la al la cabinet. era 6 seara si anticamera era full, abia in jurul orei 9 am intrat la el, dar era prima zi dupa concediu si din cauza asta era atata lume. A doua oara a fost parfum, iar luni cand am fost din nou am stat cam vreo ora.
la cabinet la el, te duci pur si simplu la cabinet pe la 6 si vb cu el direct.
Ilenusa spune:
gabriela, abia acum am vazut mesajul tau...
nu stiu exact cat de epilata trebuie sa fii jos, eu m-am epilat total ca fiu sigura
referitor la anestezie, eu am discutat cu medicul anestezist inainte, dar nefiind alergica la nimic, nu a insistat prea mult.
anestezia a fost totala, se face si tubaj, iar ca substante imi aduc aminte doar cand a cerut dormicum, a doua substanta nu imi aduc aminte cum se numea, ca se apropia mos ene
sper ca informatia sa-ti fie de folos, desi nu e cine stie ce
succes si curaj! ai sa vezi ca e usor
nicole10 spune:
Si eu m-am epilat tot total. Cu anestezista si dr vorbisem inainte cu cateva zile dar si inainte de interventie au vb cu mine...a revizuit totul ca sa zic asa.
In ceea ce priveste substanta eu tin minte ca in sala de operatie asistenta a intrebat-o pe anestezista de dormicum si a zis ca nu...deci cred ca l amine au folosit altceva....
Multa bafta!
MACARIE spune:
am reusit sa ajung la tutunaru prin intermediul unei doc, care ma ajutat si prima oara...luni vb cu el si ma duc diresct la spital sa ma vada poate reuseste sa ma faca in septembrie ca luna asta este pierduta
referitor la epilare trebuie sa fie totala