Chisalita de visine

Chisalita de visine | Autor: nma

Link direct la acest mesaj

Dimineata am facut sirop de visine si mi-am amintit ca strabunica imi facea chisalita de visine. Nu imi amintesc reteta asa ca apelez la voi. Stiu ca imi placea tare mult. Se facea cu faina de malai.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olina87 spune:

Visinele fara samburi se pun in apa la fiert.

Separat se desface lapte (sau apa) cu faina (alba, sau malai, dupa gust).

Cand fructele fierb se toarna faina desfacuta si se lasa la foc mic pana totul e gata-comestibil (15-20 min)

La final se adauga zahar si condimentele adecvate (scortisoara, cuisoare etc). E buna si calda si rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

nma te rog sa-mi spui cum se face siropul de visine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Olina multumesc.
Anita am gasit reteta asta pe net: 1,5 kg visine, 1 kg zahar, 250 ml apa. Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi si se pun la fiert cu apa; Dupa 5 minute de clocote mici, se trece totul prin strecuratoare si se aduna in vasul pentru dulceturi, se pune zaharul si se pune la fiert; Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn noua si cand zaharul s-a topi, se mareste focul, mai lasam sa clocoteasca 5 minute, luam spuma si repetam operatia, pana se leaga siropul; Cand siropul este gata, se pune in sticle mici, gata pregatite, se leaga cu celofan si se aseaza in camara.
Eu fac asa fara o reteta anume. Am avut cam 2-3 kg de visine, fara samburi. Le-al lasat cu zahar (2kg) o zi, apoi am strecurat siropul lasat si l-am fiert pana s-a legat. L-am pus in sticle si le-am sterilizat. Visinile din sirop le-am pus cu palinca intr-un bidon. iese o visinata super din ele (o sa mai adaug coacaze si zmeura).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

nma, merci de reteta ai mai incercat? iese bun? am sa fac si eu am un visin plin ,dar ai spus ca ai pus peste palinca restul ce a ramas ai mai pus zahar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Bunica mea facea chisalita foarte simplu si mie imi placea foarte mult: punea la fiert visine si cirese (chiar si cirese amare), apoi, in timp ce acestea erau in clocot, punea putina faina de porumb si mai fierbea cateva minute. Chiar o sa fac si eu maine, multumesc ca mi-ati amintit!

Lora, mami de Iustina
Teledon pentru Dan

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

Bazar pentru Sebi

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Anita eu nu am mai pus zahar, dar poti sa pui. Eu fac de multi ani diverse siropuri (capsuni, fragi, visine, mure). Decat suc din comert mai bine sirop. Ti-am spus, eu le fac asa pe fuga, nu respect retetele. SAper sa iti iasa bun.
Olina bine ca mi-ai amintit. Si strabunica punea citese amare.

Mergi la inceput